Robert Kwant ( SV Bedum D1): Ik hoop dat we kampioen in de hoofdklasse worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Robert Kwant voetbalt voor SV Bedum D1waar hij een van de mideenvelders in het team is. Net
als zijn teamgenoten beantwoordde Robert een aantal vragen en stellingen voor de
rubriek op Puurvoetbalonline, (Jeugd) team
van de maand."
robert 


 
Wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Lasse schöne door zijn goeie trap en techniek.”

Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen: ‘ Dat het voetbal  sneller gaat en het technisch een hoger niveau is.

Als D-junior zit je op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘ Ik ben soms laat thuis en moet dan  direct  door naar  de training en dat is wel lastig.”

Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan op gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit:’Gewoon gras.’’

Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: ‘Niet alle wel veel en dan samen met wat vrienden.” Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘ Elf uur ongeveer met trainingen en wedstrijden.

Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ‘De leiders zorgen ervoor dat er voldoende vervoer is en regelen dat de was wordt gedaan. En Jelmer coached ons goed en zorgt dat wij weer wat leren.”

In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ‘Heel soms”

Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom:’ Ronaldo zodat ik bij Real Madrid kan voetballen.”

Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ‘Gymleraar of trainer van een leuke voetbalclub.”

Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: ‘Het gaat erom dat ze goed voetballen maar gekleurde voetbalschoenen zijn wel erg mooi en opvallend.”

Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen: ‘Ik hoop dat wij kampioen worden in de hoofdklasse en hoog eindigen in de beker.”