Rinus Loonstra (SV Bedum D1 ): Soms zijn school en trainen lastig te combineren'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rinus Loonstra voetbalt voor SV Bedum D1 en zijn positie in het team is die van controlerende middenvelder. Net als zijn teamgenoten beantwoordde Rinus ook een aantal vragen en stellingen voor de rubriek op Puurvoetbalonline, (Jeugd) team van de maand."

rinus
Wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom:’ Arjen Robben; hij is niet arrogant, dat vind ik heel belangrijk. Hij is opgegroeid in Bedum en hij is ook gewoon heel goed.”
Jullie voetballen dit seizoen in de Hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen:’Dat we nu nog ongeslagen bovenaan staan en dat het tot nu toe erg goed draait met ons team.
Als D-junior zit je op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘Ik vind het een beetje lastig omdat ik ook train met school want ik zit op een Sportafdeling. En op een dag zit ik tot half vijf dus dan moet ik opschieten als ik de training met de club nog wil halen.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar uit: ‘Mijn voorkeur gaat toch uit naar gewoon gras als het een beetje nat is en niet te lang of te kort.”
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: ‘Nee, vaak wel met vrienden maar niet altijd.
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘Ik train twee of drie keer in de week met de club bijna anderhalf uur, drie keer in de week op school  anderhalf uur en daarnaast nog één of twee wedstrijden per week. Verder ga ik als er nog tijd over is soms nog een paar keer naar het Robbenveldje. Verder voetbal ik op school in de pauzes nog vaak in een voetbalkooi. Totaal zal dat per week dus zo rond de tien uur in de week zijn, soms wat meer, soms wat minder.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in:’ Onze trainer komt met goede opstellingen en tactieken die wij moeten uitvoeren en de leiders weten altijd precies waar we moeten zijn en organiseren veel dingen.
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis:’Niet schelden maar we zeggen wel eens wat iemand beter had kunnen doen.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom:’Met Luka Modric, een verdedigende middenvelder van Real Madrid, omdat hij speelt met de beste spelers van de wereld (Ronaldo, Bale, Benzema).
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ‘Misschien in een dierentuin werken ofzo maar ik wil sport altijd als een hobby houden want ik wielren, schaats en hardloop ook wel eens.”
Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbalschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: ‘Het maakt niet uit welke kleur ze zijn als ze maar lekker zitten en lekker voetballen.”
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen. ‘De beste speler van de wereld is Lionel Messi!’