Martijn Klaas ( SV Bedum D1) ziet Zinedine Zidane als voorbeeld

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Martijn Klaas is een multifunctionele speler. De voor de D 1 van SV Bedum uitkomende voetballer kan namelijk als  rechtsback, rechtshalf, linkshalf, centraal achterin, rechtsvoor uit de voeten. Voor Puurvoetbalonline beantwoorde Martijn  een aantal vragen en stellingen in de nieuwe rubriek ‘(  Jeugd) team van de maand."
martijn  Wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Zinedine Zidane. Omdat hij een goede balcontrole heeft, geniale acties, mooie aannames in de lucht.  Hij heeft een erg goed gevoel voor ruimte en waar zijn medespelers en tegenstanders zijn.”
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen: ‘ Het tempo licht hoger en toch hebben  we tot nu toe alles gewonnen.
Als D-junior zit je vaak op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘Het is goed te combineren.  Ik moet wel plannen en altijd goed mijn huiswerk maken zodat ik niet achterop raak.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit: ‘ Ik speel graag op gras. Het doet geen pijn als je een slijding maakt. In de zomer krijg je het niet zo warm als je op gras speelt.”
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: ‘Nee, ik heb dan meestal afspraken met vrienden of ik ben met mijn huiswerk bezig.”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘Zes tot zeven uur per week.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ‘ Wat je het beste kan doen in het veld voor het team ook als de bal niet in de buurt is. Aanwijzingen geven in de pauze, maar bijna nooit tijdens de wedstrijd. Dat vind ik heel prettig en daardoor ga ik zelf bedenken wat  ik moet doen.  Persoonlijk helpt hij me ook met verbeterpunten.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ‘We mopperen wel eens op elkaar. We mogen van Jelmer wel wat tegen elkaar zeggen maar dan altijd in positieve zin want anders haalt het gemopper je uit je spel.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: ,Ik wil niemand anders zijn. Ik wil graag mezelf zijn.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ‘Architect. Kan je dingen zelf bedenken hoe het eruit ziet. Dan wil ik autos ontwerpen, huizen en de binnenkant van huizen. Of paleontoloog. Lekker wroeten in de grond en nieuwe dingen ontdekken van organismen die vroeger op aarde hebben geleefd.
Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: ‘ Je mag zelf weten wat je draagt.
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen: Ik speel samen met mijn tweelingbroer in D1. Ik vind de oefenwedstrijden erg leuk. Wel vind ik het dan lastig om mijn huiswerk voor elkaar te krijgen. Tot nu toe is dat wel gelukt. Ook vind ik de oefenwedstrijden een mooie uitdaging omdat het lastige tegenstanders die op 2e divisie niveau spelen. Het zijn vaak technische spelers en vaak ook snel en dat vind ik wel leuk. Op zondag ga ik naar de voetbalschool met mijn tweelingbroer. Dat is altijd erg leuk omdat daar goede voetballers komen en veel techniek leren en het erg gezellig is. Ook de trainer maakt altijd veel grapjes.