Jimi Hoeksema (SV Bedum D1) wil wel een dag Dani Alves zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen


Jimi Hoeksema speelt in de D1van SV Bedum en neemt daar de positie van centrale verdediger in. Voor Puurvoetbalonline beantwoorde Jimi een aantal vragen en stellingen in de nieuwe rubriek‘(Jeugd) team van de maand."
jimi
Jimi wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ’Dani Alves, want hij is een goede back en gaat vaak mee naar voren en dan scoort hij ook wel eens.”
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen:’ Het valt mee hoe goed de teams nu zijn in vergelijking tot vorig jaar. Dat bekent echter niet dat we ze moeten onderschatten
Als D-junior zit je basisschool of op of de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig:’ Het gaat prima, alleen kan ik niet op pupillenuurtje komen
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar uit:’ Kunstgras, want daar ben ik nu aan gewend.”
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1:’Nee”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ’Ongeveer acht uur.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in:’ Jelmer is duidelijk de coach en bepaald samen met de leiders de opstelling.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ’Jawel, maar eigenlijk moet je altijd positief coachen.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom:’Dani Alves want dan ben ik voor een dag profvoetballer."
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ’Militair.”
Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbalschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin:' misschien voetbal je wel op zwarte schoenen en zitten ze helemaal niet lekker.’’