Jesse Klaas(SV BedunD1)Zwarte voetbalschoenen zijn lelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jesse Klaas voetbalt in D1van SV Bedum en neemt daar de positie van links back in. Voor Puurvoetbalonline beantwoorde Jesse  een aantal vragen en stellingen in de nieuwe rubriek ‘(  Jeugd) team van de maand."
jesse
Wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Arjan Robben. Omdat hij een goede speler is. Hij heeft een goede dribbel. Hij komt van rechts vaak mooi naar binnen draaien. Hij is heel snel.  Goede teamspeler en een harde werker.”
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen: ‘Dat we alles winnen in de hoofdklasse.”
Als D-junior zit je op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig:’Het is wel goed te combineren.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit:’Op kunstgras. De bal rolt sneller en je hebt geen last van hobbels in het veld.”
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1:’Soms
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘ Zes tot zeven uur in de week
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in:’ Ons beter laten voetballen.  Ik krijg opdrachten. Snel spelen, doorlopen,  loopacties maken, aanbieden, hoe kun je  je team helpen.  De trainer roept bijna geen aanwijzingen. We moeten het zelf bedenken.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ‘Soms. De trainer zegt dat we altijd positief moeten blijven. Als je scheld ga je minder goed spelen.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom:’ Mijn vader. Dan kan ik eens voelen hoe het is om bij de Shell te werken.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt:’Dierenarts. Kan je met dieren werken en ik vind dieren leuk of kunsenaar om bijvoorbeeld beelden te maken. Maar meubelontwerper,waarbij je zelf het ontwerp van kastjes en stoelen is ook wel leuk.”
Iemand van de ‘oude’ stempel, zoals ik  zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin:’Omdat je zelf mag weten wat voor schoenen je voor voetbal draagt. Zwarte schoenen vind ik lelijk.”
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen:’ We spelen vaak oefenwedstrijden. We speelden tegen GVAV D1 (4-2), Be Quick D1 (2-2), FC Emmen D2 (3-2), FC Groningen D2 (1-1). Deze spelen allemaal 2e divisie.  Deze winnen we ook of spelen gelijk. We hebben nog niet verloren. Tegen FC Groningen speelden we erg goed. We hebben doorgezet tot het einde en daardoor gelijk gespeeld en verder speelt mijn tweeling broer  in hetzelfde team als ik.”