Ezra Belga ( SV Bedum D 1): Een voetballer met zelfkritiek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ezra Belga is centrale verdediger in SV Bedum D 1. Voor Puurvoetbalonline beantwoorde Ezra voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen in de nieuwe rubriek ‘Jeugdteam van de maand."
esra
Ezra wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Carlos Puyol en Zlatan Ibrahimović. Puyol is/was een geweldige verdediger en Ibrahimović is een topspits met bijzonder karakter.”
Als D-junior zit je of  op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig:’ School is goed te combineren met voetbal.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit:'Kunstgras heeft mijn voorkeur.”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘Ongeveer  10 uur per week.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in:’ Jelmer heeft positieve invloed is duidelijk en enthousiast. Leiders hebben ook verstand van voetbal en zijn erg aardig.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ‘Ik ben de enige die wel eens moppert, moet soms iets positiever zijn.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: ‘Ibrahimović.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ‘ Daar ben ik nog niet zo mee bezig. Maar ik moet niet de hele dag zitten.”
Iemand van de ‘oude’ stempe zoals ikl zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn: ‘Als de kwaliteit maar goed is vind ik belangrijker dan de kleur”
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen: ‘We hebben een prima sfeer in de ploeg.”