Bjorn van Zanten ( SV Bedum D1):'Natuurlijk mopperen wij weleens op elkaar

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bjorn van Zanten voetbalt in de D1 van SV Bedum. Zijn positie in het team is vooral  linksbuiten, Voor Puurvoetbalonline beantwoorde hij een aantal vragen en stellingen in de nieuwe rubriek ‘Jeugdteam van de maand."
bjorn
Bjorn, wat  is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Arjen Robben is mijn voorbeeld omdat ik hem heel goed vindt.  Hij speelt verder op dezelfde positie en heeft daardoor dezelfde taken. Ik kan daardoor veel  van hem leren.
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen. In deze klasse:’We spelen tegen goede tegenstanders, het spel gaat sneller, er wordt dus meer van ons verwacht. We leren bijvoorbeeld om goed aan te spelen, goed vrijlopen, goed staan, goed aanbieden, met goede been aannemen en opendraaien, kantelen en meeverdedigen. Dat heeft allemaal met de hoofdklasse te maken. Hoe hoger je speelt hoe beter je op alle dingen moet letten. Jelmer traint ons daarop.”
Als D-junior zit je op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘Soms is dat wel lastig omdat ik ook huiswerk moet maken. Ik vind school ook belangrijk.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan op gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit: ‘Ik speel het  liefste op kunstgras. De balt rolt beter en het gaat sneller. Kunstgrasveld is ook gewoon plat, er zitten geen kuilen of gaten in.”
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: ‘Nee, tot nu toe heb ik maar 1 wedstrijd van zaterdag 1 bezocht. Toen was ik ook aan het voetballen en heb niet veel van de wedstrijd gezien. Ik heb ook wel eens gekeken bij het  eerste op zondag. “
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘Ik ga altijd om ongeveer van 16.45 weg van huis voor het trainen en ben dan om ongeveer 19.30 weer thuis. Dat is 2 x in de week. Voor de wedstrijd ben ik ongeveer een uur vantevoren aanwezig en blijf ik soms nog even langer op het voetbalveld. Af en toe ben ik op het voetbalveld als mijn vader moet voetballen. Dan ga ik meestal ook voetballen. Dus ik denk dat ik bijna 10 uur per week met voetbal bezig ben. Dan tel ik de voetbalspelletjes op de tablet en de telefoon niet mee…hahahaha!”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ‘Ik vind ook dat we een heel goed team hebben. Ik vind dat Jelmer een goede coach is. Hij leert mij heel veel en helpt me daar bij. Jürgen en Richard zijn de leiders. Zij zorgen er voor dat alles er verder is en ze doen de verzorging op het veld.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis:’ We schelden in het veld niet op elkaar. We proberen altijd positief te coachen. We mopperen wel eens als iets niet goed gaat. Dat hoort er ook wel een beetje bij.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: ‘Ik zou wel eens willen ruilen met Arjen Robben omdat ik hem heel goed vind en hij ook beroemd is. Ik wil dat wel eens mee maken om  bijvoorbeeld  in een vol stadion te  spelen.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ‘Ik zou ook wel proftennisser willen worden.”
Iemand van de ‘oude’ stempel zoals ik ben zegt, voetbalschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: ‘Omdat gewoon zwart saai, onopvallend en niet vrolijk is. Gekleurde schoenen zijn juist niet saai, vallen wel op en zijn vrolijk.”
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen:’ Ik vind spelen in D-1 heel leuk. Er zitten leuke en hele goede voetballers in mijn team. Ik hoop ook dat we kampioen gaan worden. Ik ben nog nooit kampioen geworden. Wel met toernooien eerste geworden maar nog nooit in de competitie.  Ik vind het ook heel leuk dat er veel publiek bij onze wedstrijden is.  De wedstrijd tegen GVAV en FC Groningen waren ook erg leuk. Ik verheug me op de wedstrijden tegen Heerenveen en Fc Emmen. We kunnen daar veel van leren met elkaar. Ik hoop dat er veel publiek komt!”