Danny Holband ( Pelikaan S): Henk de Jong zou als trainer bij Ajax of PSV doodongelukkig worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Danny Holband voetbalde voor onder andere Achilles 1894 en WKE en komt nu voor het tweede seizoen uit voor Pelikaan S uit Oostwold. De aanvoerder van de koploper in 4C zaterdag beantwoorde voor de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ een aantal vragen en stellingen die Puurvoetbalonline Danny voorlegde. Antwoorden die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten
Danny, dat het met het Nederlands Elftal even niet goed gaat is duidelijk. Wat moet er volgens jou veranderen: ‘Laten we voorop stellen dat ik Guus Hiddink op voorhand al geen goede keuze vond. Guus Hiddink komt voor mij een beetje over alsof hij een klaar is met de voetballerij. Als ik hem zie begin ik spontaan te gapen. Ik denk dat de spelers dit ook hebben want zo voetballen zo ook. Van Gaal is natuurlijk een motivator pur sang en is zelf ook erg fanatiek. Guus Hiddink komt over als saaie professor die alles beter weet. Gewoon zo snel mogelijk afscheid nemen van Guus en een nieuwe zoeken.”
Servië-Albanië liep deze week volledig uit de hand doordat een drone met vlag van Albanië boven het veld hing. Een incident of gaan we dat in de toekomst vaker mee maken: ‘Vind ik moeilijk te zeggen. In dat gebied van Europa zijn ze altijd al zeer fanatiek geweest met dit soort acties. Als er dan een wedstrijd zoals Servië – Albanië op het programma staat kun je van te voren al zeggen dat het vuurwerk wordt. De actie op zich met de drone is wel een unieke actie natuurlijk. Dit zullen we niet vaker gaan zien. Maar in de stadions in de Balkan is het helaas wel vaak onrustig. De mensen hebben toch wat meer temperament en voetbal is hun alles. Het loopt helaas te vaak uit de hand.”
De nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 krijgen steeds meer het idee dat ze aan het lijntje worden gehouden. Hoe kijk jij daar tegenaan: ‘Ik vind het vreemd dat de nabestaanden zo lang op informatie moeten wachten. Je kunt natuurlijk een hoop complottheorieën bedenken maar wat schieten we ermee op? Er is genoeg oorlog op de wereld en ik vind dat iedereen maar eens een keer hun achterste van hun tong moet laten zien. Het is van de zotte dat je als nabestaande zo lang in afwachting word gehouden!”
Nebo Gudelj werd deze week bij NAC ontslagen als hoofdtrainer. Waan van de dag of: ‘Tja wat moet je daarvan zeggen. Ik vind dat de directie van NAC beter naar zichzelf had kunnen kijken. De selectie die ze nu hebben staan zit gewoon niet meer in. Ik ben niet bekend met de werkwijze van Gudelj dus daar kan ik niks over zeggen. Ik hoop voor de directie dat het daaraan heeft gelegen want anders vind ik het gewoon belachelijk. Ze hebben zelf gefaald door een selectie neer te zetten die niet capabel is om normaal mee te hobbelen in de eredivisie.”
Joran van der Sloot zal waarschijnlijk zijn pas geboren dochter nooit te zien krijgen. Terecht of: ‘Of het nou terecht is of niet maakt voor mij niks uit. Ik vind het belachelijk dat zo iemand überhaupt nog de gelegenheid krijgt om baby’s te verwekken. Helemaal na een dergelijk laffe daad zouden ze hem moeten opsluiten in een extreme gevangenis en compleet moeten afsluiten van de samenleving.”
Nog voor het duel Feyenoord-Standard Luik ontstonden er vechtpartijen rond de Kuip. Wat zou volgens jou een maatregel zijn om aan dat soort rellen een einde te maken: ‘Uitspelende teams alleen door middel van een combi regeling naar het stadion laten komen. Ook denk ik dat de burgemeester het onderschat heeft. Als je de reputatie van Feyenoord supporters in Europa ziet moet er toch wel een belletje gaan rinkelen? Voorzorgsmaatregelen moeten gewoon aangescherpt worden.”
Henk de Jong is een trainer die je gerust hart voor de spelersgroep van PSV kunt zetten maar wat nooit zal gebeuren omdat: ‘Omdat Henk de Jong puur is en clubs als PSV en Ajax willen een trainer die precies in hun straatje past. Henk de Jong zou dood ongelukkig worden bij een dergelijke club.”
Marc Overmars krijgt 400.000 euro bonus omdat hij bij Ajax een uitstekend transferbeleid voert. Dat is de waanzin ten top: ‘Ja dat is belachelijk, hij ontvangt al een riant salaris voor zijn werkzaamheden en omdat hij zijn werkzaamheden uitvoert zoals ze uitgevoerd moeten worden krijgt hij een bonus. Stel je voor een pizzabezorger bezorgt een jaar lang pizza’s op het goede adres(wat heel normaal is) dan krijgt hij toch ook geen bonus? Bonussen hoor je te verdienen met een speciaal behaald resultaat en niet omdat je je werk uitvoert op de manier waarop het hoort.”
De discussie over wel of geen zwarte piet gaat maar door. Wat is jouw mening hierover ‘Ik ben zelf opgevoed met het Sinterklaas feest en ik ben van mening dat je hier ook van af moet blijven. Het is traditie in Nederland en een geweldig feest voor de kleintjes onder ons. Het gaat nu al jaren zo en wat mij betreft kunnen we de komende jaren ook genieten van de zwarte pieten. De mensen die er op tegen zijn snap ik ook wel een beetje. De argumenten die ze gebruiken kloppen ook wel maar waarom nu pas die commotie. Laten we gewoon met zijn allen lekker normaal doen want dan zijn we al gek genoeg.”
Ik zag dat er deze week in de VI een groot artikel over Royston Drenthe staat. Ik zeg dat wordt nooit meer wat. Wat denk jij: ‘Apart verhaal! Laat duidelijk zijn dat die jongen over exceptionele kwaliteiten beschikt. Feit is alleen wel dat die kwaliteiten ver te zoeken zijn. Het zou misschien nog wel wat kunnen worden wanneer deze jongen 24 uur per dag begeleid word anders zie ik het sober in.”
In veel plaatsen in Noord- Groningen zijn veel huizenbezitters al aardig gedupeerd door de aardbevingen. Hoe is het met de panden van Bulten Kamerverhuur in Groningen: ‘De laatste aardbevingen hebben voor aardig wat schade gezorgd. Over het algemeen zijn de panden in uitstekende staat alleen de wat oudere panden ondervinden wel wat hinder van de aardbevingen. Je ziet wat scheurtjes in de muren verschijnen en dakpannen trillen wel eens los.”
Wat is voor jou in de eredivisie een speler waar jij van zegt, die zou bij mij zeker een plaats in de selectie voor Oranje krijgen en waarom: ‘Daley Sinkgraven, goede nuttige speler die vooralsnog met beide benen op de grond blijft staan. Ik zou hem er bij betrekken om hem er aan te laten snuiven. Lekker mee laten trainen tussen de grote mannen en kijken hoe zijn ontwikkeling zich voortzet.”