Vijf jaar Puurvoetbalonlne: Een prachtige mijlpaal dat 'speciaal' gevierd gaat worden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Met rasse schreden gaat het alweer richting de laatste maand van het jaar 20 14. December 2014 was echter op zondag 20 december 2009 nog ver weg toen er een telefoontje uit Alkmaar kwam met het verzoek of ik google www.puurvoetbalonline.nl in wilde typen. Een vraag die niet tegen dovemansoren gericht was. Ik wist dat er wat gaande was maar wat hoe het er uitzag, ik had geen flauw idee.
           logo
Opeens had ik mijn ‘eigen’ website die puur gericht was op het amateurvoetbal in de provincie Groningen, met soms een uitstapje daarbuiten. Een site om iets terug te geven aan een sport waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend veel plezier aan beleef en waarvan ik hoop dat het mij gegund is om dat nog een tijdje te mogen doen. Als speler, leider, jeugdtrainer was ik al regelmatig op een sportcomplex te vinden waar door mijn activiteiten als sportverslaggever voor de Ommelander Courant een vervolg aan gegeven kon worden. Daar ben ik nog steeds alle dagen dankbaar voor dat mij de kans geboden werd om dat te gaan doen wat ik ooit als mijn jongensdroom beschouwde. Op de lagere school vertelde ik al dat ik sportjournalist wilde worden maar in een tijdperk waarin een reis van Eenrum naar Groningen verder was dan nu vanaf Schiphol naar waar dan ook ter wereld ging dat even anders. Dat betekende dat een opleiding in die richting een utopie was mede omdat ik het verrichten van huiswerk een hinderlijke onderbreking van mijn voetbalactiviteiten vond. Een dag niet gevoetbald betekende een dag niet geleefd was mijn stelling. Een stelling die nu veranderd is in, een dag niet met voetbal bezig zijn is een verloren dag. Noem het gek maar ik denk gewoon zo.
Toen Puurvoetbalonline ‘geboren’ werd was iedere bezoeker er een waar je blij van werd. Iets wat in de nu bijna vijf jaar niet veranderd is. Iedere keer weer verbaas ik mij over het aantal bezoekers, dat de site met regelmaat bezoekt. Ook verbaas ik mij dat er nog alle dagen over dat er nieuwe bezoekers bij komen die Puurvoetbalonline hebben ontdekt.”

Dat zorgde voor bezoekersaantallen die ik nooit had verwacht maar die voor mij steeds minder belangrijk werden. Niet dat ik de bezoeken niet waardeer maar steeds meer begon het idee te leven, vijf jaar Puurvoetbalonline is pas een mijlpaal. Dat is een mijlpaal waar ik eigenlijk vele malen trotser op mag zijn. Vanaf het moment dat ik met Puurvoetbalonline begon heb ik al meerdere voetbalsites, waar ik soms nog aan heb meegewerkt, zien komen maar nog sneller zien gaan. Iets wat ik wel begrijp omdat het actueel houden van welke site dan ook veel tijd vergt. Tijd die men niet altijd heeft omdat een week maar uit zeven dagen van vierentwintig uur bestaat. Tijd, of een gebrek aan, is de grootste vijand van een webmaster. Een uur is namelijk niets als je ‘in’ een artikel zit en je liever niet gestoord wilt worden door wie dan ook.

Bijna vijf jaar www.puurvoetbalonline.nl is de site die over enkele dagen voor de 500.000e keer bezocht gaat worden. In het weekend van 18 en 19 oktober gaan we deze grens passeren. Dat is in een woord geweldig maar 20 december 2014 is toch even wat anders. Maar beide mijlpalen wilde ik wel ‘vieren’ en wat op een bijzondere wijze moest gebeuren. Geen afbeelding van een taart met vijf kaarsjes maar met iets speciaals. Iets speciaals in de vorm van elf, noem het maar ‘specials’ onderwerpen met of over personen die in mijn ogen‘ speciaal’ zijn geweest of nog steeds zijn. Een interview is er ondertussen al afgenomen en als dat de opmaat voor de overige tien onderwerpen gaat worden beloofd het helemaal goed te komen. Elf onderwerpen in totaal waarbij het eerste item vanaf week 43 te lezen zal zijn. Zo gaan we iedere week door met een item per week  tot in de week van 20 december. In de laatste week voordat het op 20 december ‘feest’ is zullen de laatste drie items de ‘Elf van Puurvoetbalonline’ compleet maken. Ik verheug mij er nu al op om er mee aan de slag te gaan en hoop dat ik jullie als trouwe bezoekers er een plezier mee doe.