Reactie spelersgroep Pelikaan S op vertrek trainer Pascal Mulder.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op zaterdag 27 september kreeg Pascal Mulder zijn congé als trainer van Pelikaan S. De club was van mening dat de trainer niet meer voldoende gemotiveerd was om met de vereniging die stappen te maken die men in Oostwold voor ogen heeft.
Het ontslag van Pascal Mulder werd in de pers breed uitgemeten. Een club die zijn trainer ontslaat ondanks dat hij met zijn ploeg na drie wedstrijden met negen punten bovenaan staat is bijzonder. Dat is iets wat Petrit Hoxhaj, die voor aanvang van het seizoen van Be Quick naar Pelikaan S overkwam, zich goed kan voorstellen. ‘Als iemand zoiets hoort of leest dank denk je, bij die club zijn ze gek geworden. Dat is een logische gedachte omdat niemand weet waarom er tot een dergelijk besluit gekomen wordt. Vooropgesteld en ik spreek namens de spelersgroep, Pascal was als persoon iemand die uitstekend in de groep lag. Dat kan ik met volle overtuiging zeggen. Als trainer was dat echter anders. Pelikaan S heeft voor aanvang van het vorig seizoen besloten dat het een andere koers wilde varen. Men wilde sportief gezien hogerop zodat er spelers die op een hoger niveau hadden gespeeld naar Oostwold kwamen. Dat schept een bepaald verwachtingspatroon waar ook een trainer in moet passen. Vorig seizoen werd al duidelijk dat de club eigenlijk meer verwachtte van een hoofdtrainer. Eigenlijk klopte het profiel wat men als club wilde niet meer bij de trainer Pascal Mulder. Door het plotselinge ontslag van Pascal zie je nu het beeld van dat de voorzitter de man is die in zijn eentje er voor heeft gezorgd dat de trainer is weggestuurd. Ik kan iedereen verzekeren, dat is pertinent niet waar. Wij als spelersgroep, en zeker de jongens die hoger hebben gevoetbald, gaven aan dat het anders moest. Nogmaals, ik praat nu over de trainer Pascal Mulder en niet over de persoon Pascal Mulder. Als je als club naar een bepaald niveau wilt dan vallen er altijd slachtoffers. Zo werkt dat in de top van het betaald voetbal en zo werkt dat bij de amateurs.

Daarnaast is het zo dat een voorzitter vaak de boodschapper van het slechte nieuws is maar het bestuur en spelersgroep waren daar absoluut in gekend. Natuurlijk weten wij als spelersgroep dat er in de voetbalwereld over onze voorzitter gesproken wordt als de alleenheerser van Pelikaan S. Ik kan iedereen verzekeren, ook wij als spelers hebben een stem gehad in het besluit wat tot het vertrek van Pascal heeft gezorgd. Ik kan iedereen verzekeren dat wij als spelers naar Oostwold zijn gekomen om samen met de club Pelikaan S iets neer te zetten. Dat is wat we willen en nogmaals, als spelers denken wij dat we daar een andere trainer bij nodig zijn. We kijken namelijk verder dan dit seizoen. Iedereen verwacht van ons dat we dit seizoen kampioen worden. Dat is ook logisch maar dat is niet het einddoel. Maar om door te groeien moet er een trainer komen die qua tijd meer wil investeren in een groep.

Onze voorzitter heeft het ontslag van de trainer lang tegen gehouden maar uiteindelijk zag ook hij dat het anders moest. Dat is het verhaal waarbij ik namens de spelersgroep spreek. Verder hoop ik dat er snel een nieuwe trainer komt die samen met ons als spelersgroep de club Pelikaan S naar een hoger plan brengt. Daarom zijn we hier heen gekomen en die klus willen we absoluut afmaken”, aldus Petrit Hoxhaj die nog een keer op de rol van voorzitter Wim Bulten in gaat. ‘Ik weet dat de voorzitter door zijn flamboyant optreden weerstanden oproept. Als spelersgroep horen en lezen wij voldoende. Het gaat ons echter te ver dat hij als de kwade genius achter het ontslag van de trainer wordt gezien. Dat is namelijk de grootste onzin die er is.”