Anton Wensink ( SV Marum ): Ondanks koppositie nog voldoende verbeterpunten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Anton Wensink komt uit voor het eerste elftal van SV Marum. De Marumers nemen op dit moment de eerste plaats in zaterdag 3C in al zegt dat in deze competitie niets. De 2 4 jarige, tot rechtervleugelverdediger omgeturnde, Anton Wensink heeft echter alle vertrouwen in ‘zijn’ SV Marum die hij net als zijn teamgenoot Rob Groefsema op termijn ziet uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser.
Anton Wensink
Hallo Anton, gaat op dit moment prima met Marum: ‘Klopt, we kennen een prima start en staan na de overwinning van zaterdag zelfs bovenaan. Ik moet zeggen dat zoiets duidelijk lekkerder voelt dan dat je, zoals vorig seizoen steeds onderaan bungelt.
Helemaal met je eens. Verder is het na drie seizoenen misschien ook verfrissend dat er een nieuwe trainer voor de groep staat: ‘Zo ervaar ik het wel. Een andere trainer heeft toch weer andere oefenstof en misschien wel een andere kijk op het spelletje. Persoonlijk vind ik dat wel prettig en ik moet zeggen dat er ook een duidelijke klik is tussen spelersgroep en het trainersduo Marcel Poll en Kees Pranger.”
Ben jij het met je teamgenoot Rob Groefsema eens dat jullie door kunnen groeien naar een stabiele tweedeklasser: Absoluut, op termijn zeker! We hebben nu al een jong en talentvol elftal. Met goede spelers die er de komende jaren nog aan zitten te komen moet je gewoon in de tweede klasse mee kunnen draaien.”
Ik begreep dat jouw positie onder Marcel Poll veranderd is: Inderdaad, ik speel nu rechtsback terwijl ik eerder centraal achterin of als nummer zes, verdedigende middenvelder, speelde.
Dat is even omschakelen of valt dat mee: ‘In een nieuwe rol moet je altijd groeien. Je komt als back vaak in een positie dat je mee kunt opkomen. Die momenten moet je wel goed doseren. Daar moet ik nog aan werken maar ik moet zeggen dat ik de rechtsbackpositie tot nu toe als een leuke positie ervaar. “
Zaterdag speelden jullie op ‘Marumnello’ tegen Aduard. Dat betekende, gezien de afstand Aduard-Marum, dat het druk was langs de lijn:’ Dat was het zeker. We hebben trouwens nooit over publieke belangstelling te klagen. We hebben een geweldige aanhang die ook bij uitwedstrijden in groten getale aanwezig is. Wat dat betreft mag je stellen dat het voetbal in Marum enorm leeft.”
Komende zaterdag wacht NEC Delfzijl. Ik zeg, dat is een pittige tegenstander: ‘NEC Delfzijl doet het prima en wij zullen daar de punten zeker niet cadeau krijgen. Maar als koploper weet je dat. Een tegenstander is dan vaak in staat om wat extra’s te brengen.
Maar in de strijd om de eerste periode liggen jullie op koers:’ Daar ben ik wat voorzichtig in. Dit weekend verloren De Fivel en SC Stadspark. Dat betekent dat je op het ene moment koploper bent wat een week later anders kan zijn. We staan er weliswaar goed voor maar dat zegt in deze klasse helemaal niets.”
Wat dat betreft zijn er nog wel wat verbeterpunten: ‘Klopt, waar we bijvoorbeeld aan moeten werken is het aantal goals dat we tegen krijgen. Voor een koploper is dat teveel. Daar moeten we zeker aan werken dus er is voor ons als groep nog voldoende werk aan de winkel!”