Kris Eze ( v.v. Eenrum): Mijn geest is bereid om door te gaan tot mijn lichaam het niet meer aan kan.”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Kris Eze maakte in het seizoen 2011-2012  voor het laatst deel uit van de selectie van Eenrum. Voor aanvang van dit seizoen keerde de middenvelder/verdediger weer terug bij de nu vierdeklasser wat voor Puurvoetbalonline reden was om Kris Eze een aantal vragen/stellingen voor te leggen.
image-2014-09-28

Kris, heb je na je vertrek bij Eenrum de laatste jaren nog gevoetbald en zo ja, waar: ‘Toen ik v.v. Eenrum verliet heb ik bijna een jaar niet gevoetbald omdat ik toen een half jaar in Duitsland heb gewoond. Toen ik in Selwerd kwam wonen, en het voetballen toch miste, ben ik bij v.v. Mamio gaan voetballen.”
Wat is er binnen de v.v. Eenrum veranderd ten opzichte van een aantal jaren geleden: ‘Ik merk dat binnen het bestuur veranderingen zijn geweest. Door deze veranderingen voel ik dat de sfeer binnen de vereniging veranderd is. Ik hoor mensen daarover praten en het zijn mooie woorden die ik hoor.”
Wat doet Kris Eze in het dagelijks leven: ‘Ik doe heel veel in het dagelijkse leven. Ik ben een deeltijd student aan de Hanzehogeschool in Groningen (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening). Verder ben ik op parttime basis postbode bij Sand B.V. en ik werk, ook deels, in de horeca bij Rietland Zuidwolde.”
Je staat bekend als iemand die een mannetje kan uitschakelen. Doet men daar jouw voetbalkwaliteiten niet tekort mee: Haha, de kwaliteit van het elftal staat boven de mijne dus ik speel graag in dienst van het team.”
Eenrum-trainer Ronald Bouwman heeft een ruime selectie tot zijn beschikking. Een luxeprobleem of zeg jij die hebben we in de vierde klasse hard nodig:’ Uit mijn eigen ervaring bij onder andere v.v. Mamio kan ik met overtuiging schreeuwen dat je beter een ruime selectie kunt hebben dan een smalle. Vierde klas, of in de toekomst wellicht in de derde klasse, we hebben een ruime selectie nodig. Luxe is mooi (wie houdt er niet van) maar een probleem is het absoluut niet, omdat onze trainer daar fantastisch mee omgaat.”
De meningen zijn verdeeld waar jullie je op moeten richten. De een zegt Eenrum moet zich richten op handhaven en een ander zegt, richten op een top zes positie met stiekem kijken naar een periodetitel. Tot welke kant behoor jij: ’De realiteit is dat wij een goed voetballende ploeg zijn en dat is onze kracht. Wij gaan ons publiek blijven vermaken met onze kwaliteit. Met het gezond bestuur dat v.v. Eenrum nu heeft en het publiek achter ons zullen wij verder groeien, dat betekent beter presteren, goede resultaten boeken en (stiekem)  hopen op een periodetitel. Maar het begint allemaal bij 'in onze kracht blijven.”
Kun je iets meer vertellen over de Afrika Cup in Paddepoel waar jij volgens mij deze zomer aan deelnam: ’Een goede vriend van mij (Samuel Touré) probeert al jaren een stichting op te richten, een stichting die multiculturele samenleving promoot, maar het gaat (nog steeds) moeizaam. Door zijn enthousiasme en inzet ben ik aangesproken om mee te doen. Een van de middelen dat wij gebruiken om deze stichting tot stand te brengen is het organiseren van sportactiviteiten. Wij houden elk jaar drie voetbalevenementen; twee keer op veld en een keer in de zaal. De Africa Cup is een van de activiteiten die op veld plaatsvinden. Dat het Africa Cup heet houdt niet in dat alleen afrikanen of Afrikaanse teams mee mogen doen. Iedereen en ieder team is welkom, alleen MOET ieder team ingeschreven worden onder een Afrikaans land.
Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom:’ Wanneer een trainer een keuze maakt op basis van eigen mening in plaats van op basis van feiten of prestatie van het team. Omdat de teamprestatie er onder lijdt.
Dat Fred Rutten de volgende trainer wordt die zijn klus in de eredivisie niet afmaakt is geen ontkomen aan, of:’ Als ik kijk naar feiten dan ben ik heel erg teleurgesteld in hem. Ik beschouw hem als een topcoach maar als hij het bij PSV en Vitesse al niet af kon maken en nu bij Feyenoord (een club dat ik graag niet zie verliezen, ook na de goede jaren met Ronald Koeman) ook op mij niet de juiste indruk maakt, ga ik anders over hem denken.
Verbaasde het jou toen je bij je terugkeer bij Eenrum geconfronteerd werd met filmpjes van de wedstrijden die Eenrum had gespeeld: ‘ Nee het is juist leuk om de filmpjes te zien. Ook laat dat weer zien hoe betrokken men is bij v.v. Eenrum. Het gaat figuurlijk niet alleen om de filmpjes maar omdat iemand een bijdrage wil leveren.
Je bent nu 28 jaar. Hoelang gaat Kris Eze nog op het niveau van een eerste elftal voetballen: ‘Mijn lichaam mag hierbij de baas zijn. Mijn geest is bereid om door te gaan tot mijn lichaam het niet meer aan kan.”