Peter Langeland heeft het prima naar zijn zin bij CVVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Peter Langeland voetbalt zijn hele carrière al voor CVVB en daar zal zoals in onderstaand vraaggesprek te lezen valt ook geen verandering meer inkomen.

Peter Langeland voetbalt zijn hele carrière al voor CVVB en daar zal zoals in onderstaand vraaggesprek te lezen valt ook geen verandering meer inkomen.

Peter1_CVVB-Viboa

 

Peter Langeland voor CVVB in actie tegen Viboa de derby die ook het komend seizoen ook weer op het programma zal staan    foto: Egbert Euser

Vertel even over je voetbalcarrière tot nu toe.

Ik ben op mijn zesde begonnenmet voetballen bij CVVB en ben daar altijd blijven voetballen. Met een aantaljongens waar ik toen mee voetbalde speel ik nu nog. We hadden een goede lichting waarmee we in alle jeugdelftallen in de hoofdklasse speelden of uiteindelijk naar toe promoveerden. Ik speel volgend seizoen voor het zevende seizoen bij het 1e elftal. Na een onderbreking van 2.5 jaar heb ik er ondertussen al weer twee jaar bij het 1e elftal op zitten. Hoogtepunten waren het kampioenschap met A1, promotie met het 2e elftal naar de reserve hoofdklasse en twee goede seizoenen in de 1e klasse met het 1e. Een jaar onder Jan Potma en een jaar onder Rene Wollerich.

Wat doe je in het dagelijks leven

Ik ben vastgoedontwikkelaar bij de gemeente Groningen. Ik werk hier nu drie jaar en houd mij voornamelijk bezig met grondverkopen en verhuur van onroerend goed. Hiervoor ben ik zes jaar makelaar geweest bij een woningmakelaardij.

Wat verwacht je het komend seizoen van het eerste elftal van CVVVB

Meer dan het afgelopen seizoen. Het afgelopen seizoen is een teleurstellend seizoen geweest waarin we ons maar net hebben gehandhaafd. Ik verwacht dat we in ieder geval makkelijker zullen scoren. Want het afgelopen jaar hebben we te weinig goals gemaakt. Verder verwacht ik dat wij meer gedisciplineerd zullen spelen, waardoor we ook minder goals tegen zullen krijgen

Jij was niet aanwezig in Norg bij het beslissingsduel tussen CVVB en HeerenveenseBoys in verband met een weekendje weg.
De meningen waren daarover verdeeld kon jij je dat voorstellen?

Als de meningen daarover verdeeld zijn, dan hadden deze mensen mij kunnen vragen. Ik heb eind 2009 met de trainer overlegd en toen was het weekend van 22 mei het laatste speelweekend van de nacompetitie. Vanwege het slechte weer in de winter is het speelschema een week opgeschoven. Ik wilde graag een weekend met mijn vriendin en ouders weg, omdat mijn moeder 60 was geworden. Dit weekend wilde ik plannen na het voetbalseizoen en voor de zomervakantie. De vliegtickets voor de vlucht naarItalië waren eind 2009 geboekt en we hadden de auto al gereserveerd. Iedereen die mij goed kent weet dat ik daar erg van gebaald heb. Rene heeft mij nog een sms gestuurd en prettige vakantie gewenst. Dat zegt genoeg denk ik. Mensen die wisten hoe het zat begrepen deze keuze. Ik heb live contact gehad met mijn zus Jolanda en Jan van Dijken die in Norg de wedstrijd hebben bekeken. Het waszenuwslopend.

Jan van Dijken is ......

Een voetbaldier waar je enorm mee kan lachen.

Jij komt uit een sportfamilie welke sporten beoefen jij nog meer dan
voetbal?

Ik zit zomers veel op de racefiets met onder andere mijn zus en vader en s "winters sta ik op de schaats.Daarnaast ben ik geregeld aan het hardlopen. Zo probeer ik in conditie teblijven.

Ik heb als junior nog met je vader gevoetbald bij Eenrum als ze bij zijn seniorenteam tekort hadden

heb jij hem nog zien voetballen zo ja ben jij hetzelfde type speler?

Wat leuk. Nee, ik heb mijn vader nooit zien voetballen dus ik kan geen vergelijking maken. Nu kijk ik als hij een marathon moet schaatsen.

Ik heb veel bewondering voor mijn zus Jolanda omdat ..............

Ik zie wat ze er allemaal voor doet en laat. Het zou geweldig zijn als ze nog een keer een titel kan winnen, zoals een Nederlands kampioenschap of een Elfstedentocht ofAlternatieve Elfstedentocht.


Ligt jou plafond bij CVVB of heb je nog ambities voor hogerop?

Die ambities heb ik wel gehad. In het seizoen dat ik stopte werd ik gevraagd door twee hoofdklassers en daar heb ik toen over nagedacht. Jammer genoeg moest ik vanwege een trombose been een tijd stoppen en heb ik 2.5 jaar niet gevoetbald. Ik ben nu 29 en ben niet meer van plan nog bij een andere club te gaan spelen.

Na vijf seizoenen een nieuwe oefenmeester voor de groep in plaats van René Wollerichkomt Rolf de Boer. Hoe belangrijk is Wollerich geweest voor CVVB?

Heel erg belangrijk. René heeft gezorgd voor betere faciliteiten en heeft veel spelers beter gemaakt. Hij heeft iets moois achter gelaten. Rolf kan hierop verder bouwen.


Ik wordt later wel/ geen trainer omdat........

Ik  bezeten ben van het spelletje en zie me dan ook wel trainer worden.

Ron Jans en Pieter Huistra gaat wel/niet stunten met Heerenveen en FC Groningen omdat....

Ron Jans gaat ervoor zorgen dat Heerenveen zich weer gaat plaatsen voor Europees voetbal. Hij zal ervoor zorgen dat de rust in Heerenveen wederkeert. Met onder andere Kruiswijk en Dost hebben ze goede aankopen gedaan.

Groningen zal een stabiele middenmotor blijven, maar zich niet plaatsen voor Europees voetbal. Groningen heeft een te smalle selectie en is er ten opzichte van vorig seizoen op achteruit gegaan, dit heeft met de financiële situatie te maken. Pieter Huistra vind ik wel een verstandige keuze. Hij heeft veel ervaring kunnen opdoen bij o.a. Vitesse, FC Groningen en Ajax. Daarnaast heeft hij altijd op een hoog niveau gespeeld.

Jij hebt vast nog wel een mooie anekdoteover Jan.......

We speelden ooit een wedstrijd in de nacompetitie. We stonden achter en Jan besliste als trainer een speler in te brengen die niet gerechtigd was om te spelen. Deze speler besliste de wedstrijd voor ons. Jan zocht de grenzen op om te winnen....

Peter dit zijn de vragen en ik vraag bewust niets overOranje want daar is volgens mij alles al over gevraagd maar worden ze wereldkampioen?

Nee, ik denk het niet. Ik denk dat Spanje en Argentinië meer kwaliteiten in huis hebben als onsNederlands elftal. Wel valt het toernooi mij tot nu toe erg tegen. Maar het wordt vast nog leuker.