Herman van der Lijn als clubscheidsrechter een sieraad voor het jeugdvoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag werd het duel Gorecht C3-v.v. Zeester C1 gefloten door scheidsrechter Herman van der Lijn. Dat is geen nieuws wat het TV- programma VI haalt. Maar toch is het iets speciaals want als je als jeugdspeler een wedstrijd speelt waarbij de leiding in handen is van scheidsrechter Herman van der Lijn mag je dat als een cadeautje zien. Een cadeautje omdat Van der Lijn zijn te fluiten duels benaderd zoals een scheidsrechter dat hoort te doen en daarom een voorbeeld voor velen is.
Herman van der lijn samen in gesprek met Puurvoetbalonline  Johan staal
Herman van der Lijn was eerder bij een andere vereniging actief als clubscheidsrechter. Toen daar geen plaats meer was voor de arbiter verkaste hij naar de voetbalvereniging Gorecht. Bij de zaterdagvereniging uit Haren was hij meer dan welkom omdat vrijwilligers om jeugdwedstrijd willen leiden bij veel verenigingen moeilijk te vinden zijn. Ik zag Herman van der Lijn vorig seizoen regelmatig in actie. Een consequentere scheidsrechter heb ik bijna nog nooit meegemaakt. Recht is recht, krom is krom en wat voor de beide ploegen geldt. Dat is een uitstekende basis voor het fluiten van een jeugdwedstrijd. De jeugd van tegenwoordig heeft behoefte aan duidelijk wordt er vaak gezegd. Dat is iets wat Herman van der Lijn in alle duels die ik hem heb zien fluiten liet zien.

Maar er is nog iets waar Herman van der Lijn mee laat zien dat hij het fluiten van een jeugdwedstrijd serieus neemt. Allemaal kennen we de scheidsrechters die tijdens een door hun te fluiten jeugdwedstrijd er bijlopen alsof ze rechtstreeks van het strand of een nachtelijk feest komen. Die vlieger gaat voor Herman niet op want zijn motto is, ook bij jeugdwedstrijden hoor je als een scheidrechter gekleed te gaan. Zaterdag floot hij zoals gezegd het duel tussen de C3 van Gorecht en de C1 van Zeester. Weer leverde hij een uitstekende wedstrijd af omdat hij zich onopvallend tussen de voetballertjes bewoog. Herman van der Lijn deed dat in een keurige outfit. Zijn paars shirt, zwarte broek en zwarte kousen zorgden voor een uitstraling die  een jeugdwedstrijd verdient. Daarom zou het toch prachtig zijn als iedereen een voorbeeld aan Herman van der Lijn zou nemen. Weg met die ‘carnavalskleding’ want wat zou het mooi zijn als alle scheidsrechters bij jeugdwedstrijden zich zouden kleden en gedragen zoals mijn ‘man of the match’ dat tijdens zijn te fluiten jeugdwedstrijden doet. Onopvallend en uiterst corect. Daarom mogen we rustig stellen dat Herman van der Lijn als clubscheidsrechter een sieraad voor het jeugdvoetbal is.