Puurvoetbalonline in gesprek met … Jeroen Schut ( Gronitas-zaterdag1 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

SC Stadspark, de voetbalvereniging die is ontstaan uit een fusie tussen De Vogels en Gronitas, kent een zaterdag en zondagafdeling. Waar zondag1 zijn eerste wedstrijd verloor is het eerste zaterdagteam nog steeds ongeslagen. Dat mag als een prima prestatie worden gezien van een selectie met een gemiddelde leeftijd van 32.1 jaar. Met een van de routiniers in het team, de 38 jarige Jeroen Schut, had Puurvoetbalonline onderstaand vraaggesprek over het ‘succes’ van SC Stadspark zaterdag1.
Jeroen Schut
Jeroen, we mogen zeggen dat jullie goed aan het seizoen zijn begonnen: ‘Absoluut, we zijn na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen en met zeven punten uit drie duels mag je dan van een prima start spreken.

Zaterdag speelden jullie tegen Marum wat door velen als een titelkandidaat wordt gezien. Wat vond jij van Marumers: ’Marum heeft een prima ploeg die zeker tot een van de favorieten voor de titel gerekend mag worden. Ik denk echter wel dat wij zaterdag terecht gewonnen hebben. In vergelijking met vorig seizoen hebben we dit seizoen een sterkere selectie.

Als Marum door jou als een titelkandidaat wordt gezien dan zijn jullie dat dus ook:’ We willen gewoon lekker voetballen en gaan elke week voor de winst. We hebben echter niet de intentie om richting de tweede klasse te gaan. En verder moet het vooral gezellig zijn.”

De selectie heeft een aantal spelers op leeftijd om het netjes te zeggen: ‘ We kennen op dit moment weinig blessures. Op twee spelers na is iedereen fit dus wat dat betreft hebben we geen problemen.”

Jullie zijn, met alle respect, een ploeg op leeftijd. Wat is de reden volgens jou dat jullie prima presteren: ‘Als je tegen drie sterke ploegen hebt gespeeld en je daar 7 punten aan over houdt heb je het goed gedaan. We hadden voor aanvang van het seizoen afgesproken dat we 2 x per week volle bak te trainen om vervolgens zaterdag vol gas voor de punten te gaan. En tot nu toe loopt dat aardig.”

Zaterdag gaat de reis naar Noordwolde. Die ploeg verraste zaterdag met een zege uit bij Lycurgus: ‘Lycurgus is een beetje van slag. De motor van het team, Jan Peter Steenbergen, is naar Zuidhorn vertrokken en dat is wel een aderlating. Maar verder kijken we niet naar de andere ploegen. Ook tegen Noordwolde zullen we ons eigen spel spelen. We doen ons ding zoals we altijd doen en na negentig minuten zien wel waar we eindigen. Lekker zonder druk voetballen.”

Zouden er meer moeten doen: ‘Ervaring he. Laat ze maar zeggen ‘die oudjes’. Daar genieten wij juist van en het maakt ons alleen maar scherper. Zo was er een ploeg die ons wel even zou afschieten. Nou dat hebben ze geweten. En na afloop alleen maar zeuren dat het onterecht was. Maar de ploeg met de meeste kansen waren wij. Dus moeten je als ploeg leren om in de spiegel kijken en accepteren dat je door een sterkere tegenstander wordt verslagen.”

Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Ik heb soms ook wel het idee dat ik bij een ander duel ben geweest als ik de volgende dag de kranten of clubverslagen lees: ‘Dat klopt maar ik vond het ook respectloos naar ons als tegenstander toe. Als een ploeg beter is dan moet je een nederlaag gewoon accepteren.”

Jullie staan als team ook bekend om jullie derde helft activiteiten die meestal een paar uur langer duren dan vijfenveertig minuten. Dat is ook dit seizoen weer het geval: ‘Jazeker, altijd feest na afloop van een wedstrijd. Dat is ook een beetje onze kracht. In de wedstrijden volle bak om er vervolgens nog een feestje aan vast te plakken.