Martijn Elzinga een bezige bij binnen de voetbalwereld

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Martijn Elzinga is een veelzijdig man binnen de voetbalwereld. Jeugdbestuurslid bij de Heracliden, het komend seizoen tweede trainer van Loppersum en misschien het arbitreren van voetbalwedstrijden op zondag kwamen aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met hem maakte

Martijn Elzinga is een veelzijdig man binnen de voetbalwereld. Jeugdbestuurslid bij de Heracliden, het komend seizoen tweede trainer van Loppersum en misschien het arbitreren van voetbalwedstrijden op zondag kwamen aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met hem maakte ,

                                      melzinga

Kun je in het kort wat vertellen over jou voetbalcarrière.
Als 7 jarige jongen ben ik bij SV de Heracliden begonnen in de E pupillen. Na een aantal prachtige jaren met een erg goede lichting ben ik als D junior opgenomen in de voetbalschool van BV Veendam. Dit was samen met mijn tweelingbroer Frank. Hierbij ging je voornamelijk trainen bij BV Veendam en bleef je zelf spelen voor je eigen vereniging. In dezelfde periode heb ik eveneens met mijn tweelingbroer Frank ook alle jeugdselecties van KNVB regio Noord doorlopen. Nadat ik uiteindelijk moest vertrekken bij Veendam en toch op een hoog niveau wou blijven spelen ben ik vertrokken naar de VV Appingedam. Daar heb ik zowel in de C junioren, als in de B junioren en A junioren op 3e divisie niveau gevoetbald. Een prachtige tijd met hele mooie wedstrijden, en goede trainers. Oa Dick Lukkien, Jan Medema en Jan Martin Dijkstra stonden voor de groep. Als tweede jaars A- junior ben ik terug gegaan naar Heracliden.

Wanneer ben je als trainer actief geworden.
Op mijn 17e jaar ben ik als jeugdtrainer/begeleider begonnen bij Heracliden. Ik heb de jeugd van D t/m A getraind bij Heracliden. Afgelopen seizoen ben ik als assistent begonnen bij het 2e elftal naast Frits Meeuwes. Doordat Frits een zware operatie aan zijn been moest ondergaan, heb ik al vrij snel het stokje van hem overgenomen. Een heel erg mooi seizoen, met uiteindelijk een derde plaats op de ranglijst.

Wat zijn jou ambities als oefenmeester
Mijn ambities als trainer zijn er natuurlijk zeker. Ooit zou ik ergens hoofdtrainer willen zijn, maar de komende jaren zie ik mezelf dat nog niet doen. Misschien door de ervaring die ik mis, maar ook de benodigde papieren heb ik nog niet maar wil daar in de toekomst zeker voor gaan.
Wat hoop je bij de SC Loppersum als tweede trainer te bereiken.
Komend seizoen stap ik over naar SC Loppersum, als trainer/coach van het 2e elftal. Een mooie, nieuwe uitdaging. Doel voor mezelf zal zijn om te werken aan het vertrouwen in de groep, en een stukje voetbal te kunnen toevoegen. Ik heb Loppersum 2 dit seizoen 4x gezien, en als ik eerlijk ben miste die groep vertrouwen en rust in het spel. Door goed te communiceren met spelers en groepsbelang voorop te stellen kun je een deel daarvan terug krijgen. Want kwaliteit is zeker aanwezig. Daarnaast is het belangrijk dat het gat tussen 1e en 2e team niet te groot word. Door de promotie van Loppersum 1 komen er aantal spelers bij waardoor ook het 2e een sterkere selectie zal worden. Voor de vereniging een goede zaak. Hopelijk kan Loppersum 2 een poging wagen om ook te promoveren, maar hierbij zijn veel factoren belangrijk. Blessures en schorsingen bij zowel 1e en 2e team bv....
Bij de wedstrijd Loppersum- Wykels Hallum was jij ook aanwezig als toeschouwer. Wat verwacht jij van Loppersum in de tweede klasse
Ik ben er ook van overtuigd dat Loppersum mee kan in de 2e klasse wat door de 4-0 overwinning op Wykels Hallum dus zeker is. Als je er wat te zoeken hebt is het nu door de vele promotie binnen het amateurvoetbal wat met de topklasse is uitgebreid

Je bent ook als arbiter actief geweest en ga je dat ook nog weer oppakken
Ik ben ook een tijdje scheidsrechter geweest voor de KNVB, dit is toch een leuke hobby hoor, alleen hoe het er allemaal aan toe gaat bij de KNVB staat mij tegen. Ik ben blij dat Roelf Folkersma een rol gaat spelen bij de scheidsrechters in het noorden. Deze man is gemotiveerd en wil er echt wat van maken. Misschien is hij de man waardoor ik die hobby weer oppak op de zondag.

De Heracliden is volgens mij een beetje jou club of heb ik het mis?
De Heracliden is mijn club. Ooit wil ik echt wat beteken voor de vereniging, in welke rol dan ook. Ik blijf ook in het jeugdbestuur van de Heracliden. Ik ben tevens ook wedstrijdsecretaris van de jeugdafdeling, en ook dit blijf ik doen. Verder speelt mij tweelingbroer nog bij de Heracliden in het eerste. Als het een keer zo uitkomt ga ik ook zeker kijken bij het 1e team.


Je broer Frank speelt daar in het eerste elftal maar zou hij met een paar kilootjes minder op een hoger niveau kunnen spelen volgens jou .
Frank heeft erg veel kwaliteit, is qua potentie misschien wel de beste speler in de derde klasse, en als hij er een paar kilo af weet te krijgen weet ik zeker dat hij nog een veel scorende spits in het amateurvoetbal kan zijn.

FC Twente werd landskampioen maar wie denk jij dat volgend seizoen kampioen wordt en waarom.
FC Twente was de terechte kampioen van Nederland. Gelukkig is het Ajax niet geworden, de arrogantie van die club vind ik walgelijk. Het nieuwe seizoen maken ze natuurlijk wel een goede kans. Mc Claren gaan ze missen in Enschede. Denk dat het gaat tussen PSV en Ajax komend seizoen, maar kan natuurlijk nog veranderen aangezien de transfermarkt open is tot 1 september. Hopelijk Kan FC Groningen gewoon weer meedoen met de play-off. Heb wel vertrouwen in Pieter Huistra, een nette en rustige man.

Jaap Danhof is................
Jaap Danhof is een fanatieke en goede trainer voor Loppersum. Een clubman die het is gelukt om de vereniging voor het eerst in zijn bestaan naar de tweede klasse te brengen. Super!