KeepsterMarjon Bos heeft het prima naar haar zin bij EKC.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

EKC- Keepster Marjon Bos was in het bekerduel tegen Hunsingo de absolute uitblinkster. Met een groot aantal prima reddingen zorgde zij er mede voor dat de dames van de Eenrum/Kloosterburen Combinatie door gaan naar de volgende bekerronde. Puurvoetbalonline strikte haar voor een vraaggesprek waarbij de doelvrouwe met een aantal opmerkelijke antwoorden kwam.

 image-2014-09-02
  Marjon Bos in actie in het bekerduel tussen Hunsingo en EKC

Marjon, ben jij al lang als keepster actief bij EKC en speelde jij daarvoor ook al bij de jeugd:
Ik voetbal vanaf mijn zesde jaar maar dit is het eerste jaar als keepster. Daarvoor was ik vaak rechtermiddenvelder of rechtsvoor.
Wat is het leuke aan keeper zijn: ,Daar kan ik nog niet echt over oordelen. Ik heb nu net twee duels als keepster achter de rug. In het verleden heb ik wel vaker gekeept maar dat was puur uit nood.”
Jullie deden als EKC 1 een oproep om te wisselen van competitie. Is dat ondertussen gelukt en waarom was dat: ,Dat is helaas niet gelukt. Dat verzoek hadden we gedaan omdat de reistijden nu wel erg lang zijn. We zijn in sommige gevallen langer onderweg dan dat de wedstrijd duurt. “
Als EKC hebben jullie nu een eigen logo en website www.ekcdames.nl . Is dat de start van een eigen club als EKC:  ,Dat is niet de opzet. Het is meer iets wat wij als de twee teams graag wilden als extra ondersteuning in de samenwerking tussen Kloosterburen en Eenrum.”

Wat betekent EKC voor jou: ,EKC betekend best veel voor mij. We zijn inmiddels een echt team geworden. Vooral de gezelligheid binnen het team zie ik als iets belangrijks. Als de juiste sfeer er niet is krijg je alleen maar irritaties in het veld. Dan worden de resultaten er zeker niet beter op. Gelukkig gaat het bij ons goed en hebben we daarom voldoende plezier.”

Als keepster heb je extra kosten omdat je zonder keeperhandschoenen reddeloos verloren bent. Ik neem aan dat de clubs, Kloosterburen en Eenrum, daar in bijspringen: ,Daar ga ik wel vanuit. Er waren toevallig nog keeperhandschoenen die goed zijn en die ik pas. Dus hier heb ik nog niet mee te maken gehad.”

Robert Benes is jullie leider. Wat is Robert voor een type leider: ,Robert is behoorlijk maar is iemand die ook wel van en geintje houdt. Hij zal nooit zijn mond dicht houden langs de kant. Als we in Eenrum spelen denk ik dat ze hem in Kloosterburen wel kunnen horen. Dit vind ik zelf erg prettig. Hij coacht je goed en geeft tips nuttige tips. Hij zal het soms best lastig hebben met zestien dames die allemaal verschillend zijn!”

Dames/meisjesvoetbal wordt steeds populairder. Hoe kan het vrouwenvoetbal nog meer gepromoot worden: ,Er mag wel meer aandacht komen voor het vrouwen Nederlands elftal. Dit kan toch  prima worden uitgezonden op bijvoorbeeld SBS6.  Of de competitie voor dames live uitzenden op Fox.

Jitse Drent is: Jitse is onze vaste verslaggever en is tevens een trouwe supporter. Hij staat iedere zaterdag langs de kant. Met uitwedstijden komt hij op de scooter mits het niet te ver is. En mochten we ver weg moeten spelen is er altijd wel een plaatsje vrij in een auto zodat hij ook dan mee kan.

Jullie spelen en trainen in Kloosterburen en Eenrum. Dat gaat nog steeds prima: Dat gaat zeker prima. De trainingen zijn op woensdag in Eenrum en op maandag wordt er in Kloosterburen getraind.

FC Groningen zou het damesvoetbal moeten omarmen omdat: Dit voor de echt hele fanatieke speelsters nog meer motivatie geeft om er nog meer voor te gaan. Als FC Groningen het damesvoetbal in onze regio zou omarmen zou dat voor een enorme boost zorgen.

Wat doe jij in het dagelijks leven: Ik werk bij Heiploeg te Zoutkamp. Verder ben ik graag samen met mijn vrienden

..

..