Puurvoetbalonline in gesprek met …Rowan Rozema (FC LEO )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Met enige regelmaat zullen op www.puurvoetbalonline.nl personen uit het amateurvoetbal aan het woord komen. We praten dan over de verwachtingenvan een team of er iets binnen de club speelt Deze keer is Puurvoetbalonline in gesprek met de spits van FC LEO, Rowan Rozema.


Rowan Rozema
Rowan Rowan, hier rechts op de foto, heeft veel vertrouwen in FC LEO

 

Hoi Rowan hoe is het: ,Prima Johan. Het gewone leven is, qua school en het voetballen weer begonnen.”
Heb je het gevoel dat jullie al klaar zijn voor het nieuwe seizoen: ,Dat denk ik wel. Ik heb er veel vertrouwen in. “
Er staat met Klaas van der Ploeg een andere trainer voor de groep. Heeft dat er ook mee te maken dat je er vertrouwen in hebt:, Iedere trainer heeft zijn eigen werkwijze en deze trainer is al een groot aantal jaren actief. Daarnaast nemen we als groep twee jaar ervaring als derdeklasser mee. Dat scheelt ook en vandaar mij antwoord dat ik er wel vertrouwen in heb.”
Dit jaar hebben de vierdeklassers nog een voordeel:, Je bedoelt de versterkte promotieregeling. Inderdaad, dat is niet ongunstig. Dat betekent dat je vier kansen hebt. Met een kampioen en drie periodes is dat ook wel het geval maar als nummer een of twee rechtstreeks promoveren is beter.”
FC LEO wil graag terug naar de derde klasse: ,Zonder direct hoog van de toren te blazen. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Ik ben van mening dat je wel een bepaalde ambitie mag uitspreken. Dat is ook belangrijk voor de club die in mijn  ogen op alle fronten goed bezig is. Ik noem als voorbeeld het G-voetbal wat een nieuwe tak binnen FC LEO is.”
Wat zijn de sterkere ploegen in 4B denk je: ,Durf ik niet te zeggen. Ik denk dat wij voor ons zelf de grootste tegenstander zijn.”
Wat bedoel je daar mee: .We hebben voldoende kwaliteit om iets te creëren. We moeten echter rustig blijven en  verder het nodige vertrouwen in ons zelf krijgen. Daarom is het ook goed dat GertJan en Jonghaur  (GertJan van der Ploeg  en Jonghaur Chia) terug zijn. Dat zijn spelers met ervaring en passen ook goed in de groep. Verder is de selectie breder geworden doordat er vanuit het tweede en de jeugd spelers zijn doorgeschoven. Qua selectie denk ik dat we alleen nog iemand als Eduard Zuidema missen. Dan zou de mix qua jeugd en ervaring volledig in balans zijn. Daarnaast is ‘Edu’ iemand die perfect in de groep past.”
Dat vind jij een prima zaak merk ik: Absoluut. Als iedereen binnen FC LEO die in aanmerking komt voor het eerste er echt voor wil gaan komt het echt wel goed met ons. Verder zijn Stan Buikema en Marko Rietema echt heel belangrijk voor het team. Die brengen wat extra’s wat ons als ploeg alleen maar sterker kan maken.”
Even wat anders. Rowan Rozema is een echte clubman: Klopt. Bij FC LEO spelen mijn vrienden en dat is mij veel waard. Dus die stelling klopt wel. Ik ben iemand die de ‘derde helft’ ook leuk vind. Ik wil plezier hebben als voetballer.
Dus Rowan Rozema blijft gewoon bij FC LEO: Het is veel te gezellig bij FC LEO en daarom mag jij de rest zelf invullen, hahahaha