KNVB-voetbalkamp met een lach en een traan kan nog deelnemers gebruiken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Een kamp met een lach en een traan wordt het KNVB-voetbalkamp 2014 wat in Gasselte wordt georganiseerd nu al genoemd. De traan is niet omdat het geen leuk kamp gaat worden maar de traan is er omdat het voetbalkamp voor de laatste keer georganiseerd gaat worden.
image-2014-06-20 2

Ruim honderd jeugdige voetballers en voetbalsters zijn dit jaar weer te gast in Gasselte waar de voetbalvereniging GKC wederom als gastheer zal optreden. Al ruim vijftien jaar is GKC met de KNVB-voetbalkampen verbonden en ook binnen de voetbalvereniging zal er met gemengde gevoelens gekeken zijn naar het besluit van de KNVB om te stoppen met het organiseren van voetbalkampen.

Een stukje wanbeleid noemde ik eerder het schrappen van de KNVB-voetbalkampen en die mening is nog niets veranderd. Als een bond iets niet promoot wat vanuit de eigen organisatie wordt georganiseerd dan deugt er iets niet. Dan heb je eigenlijk al afscheid van iets genomen. Het niet promoten van de KNVB-voetbalkampen had verder als reden dat de bond hoopte dat er onvoldoende deelname zou zijn. Men hoopte dat de kampen onder het mom van, wegens te weinig deelname gaat het feest niet door, afgelast konden worden.

Hoe het er wat betreft de andere voetbalkampen voor staat weet ik niet maar de bond had buiten de populariteit van ‘Gasselte’ gerekend. Ruim honderd kinderen melden zich aan als deelnemer en dat mag als een prima resultaat worden gezien. Ruim honderd deelnemers betekent echter nog geen 120 deelnemers. Dat betekent dat er nog ruimte in Gasselte is. Van maandag 7 juli t/m vrijdag 11 juli is er nog ruimte in een voetbalkamp die deelnemen meer dan waard is.

Bijna, of misschien wel langer, organiseert de KNVB al voetbalkampen waar duizenden voetballers aan hebben deelgenomen. Daar komt nu een einde aan en wat velen jammer vinden. Iemand die het ook jammer vindt is kampcoordinator Jan ten Caat. ‘’Het besluit van de KNVB om met de voetbalkampen te stoppen komt voort uit de bezuinigingen die er doorgevoerd moeten worden bij de bond. Dat is jammer is maar gezien de tekorten onontkoombaar. Daarom ben ik blij dat er zich nog ruim honderd deelnemers hebben opgegeven zonder dat er veel reclame is gemaakt. Ergens heb ik echter iets van, we kunnen nog wel een aantal deelnemers gebruiken. Mochten er daarom nog jongens en meisjes zijn die graag naar Gasselte komen om toch nog aan een van de laatste KNVB-kampen ooit deel te nemen dan kan dat. Via www. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.., en dan de subtitels Noord/ evenement/ jeugd KNVB voetbaldagen, ziet iedereen alle informatie verschijnen”, aldus Jan ten Caat die dus aan zijn laatste van 25 jaar KNVB-voetbalkampen begint. ‘Voor mij persoonlijk was dit mijn laatste kamp geweest. Ik heb het 25 jaar gedaan waarvan de laatste tien jaar als eindverantwoordelijke. Daarom vond ik het welletjes geweest maar wat helaas voor alle andere trainers en leiders nu ook geldt. Je weet namelijk dat als iets wegvalt dat het niet meer zal terugkeren en ik moet zeggen, vandaar ook de 'traan'. Maar ondanks dat gaan we er weer een fantastisch kamp van maken waar alles en iedereen met plezier op zal terugkijken.”