Aalderd en Marielle Duinkerken en stichting Dappere Dochters verdienen nu al een staande ovatie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Morgen, 7 juni ’14 wordt het eerste 1e Maran-Karlijn Toernooi georganiseerd. Op het sportcomplex van De Heracliden zullen tal van activiteiten georganiseerd worden met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Mart & Tini fonds van het Martini Ziekenhuis in Groningen.
                              logo

Een voetbaltoernooi met tien deelnemende teams zal de rode draad zijn op zaterdag 7 juni. Maar verder staat alles op de zaterdag voor Pinksteren in het teken van dat ene doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Mart & Tini fonds.

Alles acties die de stichting Dappere Dochters heeft opgezet voor het Mart & Tini fonds zijn ondertussen al ettelijke keren benoemd. Toch kunnen we niet voldoende benadrukken dat zaterdag 7 juni Uithuizermeeden ‘the place to be’ is. Zaterdag bestaat er voor de voetballiefhebber, maar eigenlijk voor iedereen, geen excuses om je gezicht niet in Uithuizermeeden te laten zien. Daar bestaat geen excuses voor omdat Aalderd en Marielle Duinkerken het meer dan verdienen dat de door hun opgezette stichting Dappere Dochters een stichting gaat worden waar we ook in de toekomst nog veel van zullen horen.

Als je als ouders een zo groot verlies op deze manier probeert te verwerken dan verdiend dat veel respect. Dan verdienen ze het verder dat het 1e Maran Karlijn Toernooi zich op een grote publieke belangstelling mag verheugen. Belangstellenden die niet alleen tien voetbalverenigingen uit de regio aan het werk zien op het toernooi maar ook vermaakt worden met diverse andere activiteiten.

Voor elk wat wils is het motto wat de organisatie, bestaande uit Aalderd en Marielle Duinkerken, Anita Haan, Willem Duinkerken, Kees Mulder, Bart Rogaar, Kees Mulder, Geert Jan Zijlstra en Ronnie Medema, al maandenlang uitdraagt en waar men op een fantastische wijze in is geslaagd.

Aan alles is gedacht zodat 7 juni een dag wordt waarop de voetballiefhebber zijn gezin mee kan nemen naar sportpark Meij in Uithuizermeeden. Tijdens het toernooi zal er een braderie georganiseerd worden, zullen er artiesten optreden, zal RTV Noord aanwezig zijn en zal er voldoende gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje. Kortom het motto, voor elk wat wils wordt meer dan waargemaakt.

Zo als er het er op dit moment naar uitziet werken de weersomstandigheden mee en wordt de zaterdag 7 juni een zonnige dag. Wordt het letterlijk een zonnige dag ook figuurlijk moet het een zonnige dag worden. Het moet een zonnige dag worden omdat iedereen hoopt dat alle acties er voor zullen zorgen dat kinderarts Jan Peter Rake een fantastisch bedrag aangeboden zal krijgen. Iets wat het Mart & Tini fonds ook verdiend omdat het fonds fantastisch werk doet wat voor velen van ons door de stichting Dappere Dochters meer bekend is geworden. De contacten tussen Aalderd, Marielle en het Martiniziekenhuis zijn altijd gebleven. Die zijn er gebleven omdat ook de kinderartsen en het verplegend personeel met de voetballer van Corenos en zijn echtgenote meeleefden tijdens het overlijden van Maran en Karlijn. Iets wat velen deden en nog steeds doen zoals Ronald Koeman die een prachtig voorwoord in het programmaboekje voor het 1e Maran-Karlijn Toernooi heeft geschreven.

Laten we hopen dat de verkeersregelaars het morgen druk krijgen in Uithuizermeeden. Laten we hopen en dat de standhouders aan het einde van de dag helemaal ‘los’ zullen zijn. Dat de horeca draait als een tierelier op het sportcomplex. Dat de duels tussen de G-teams van De Zijlen uit Appingedam en Kids United, die het opnemen tegen een team van doktoren en verplegend personeel van het Martini Ziekenhuis, voor veel publiek gespeeld wordt en wat ook geldt voor het hoofdtoernooi. Maar laten we er vooral voor zorgen dat Aalderd en Marielle tijdens de bekendmaking van het bedrag wat de stichting Dappere Dochters aan het Mart & Tini fonds een staande ovatie zullen krijgen. Een staande ovatie die ze, gezien het werk wat ze tot nu toe al voor de Stichting Dappere Dochters hebben verricht, nu al meer dan verdienen.