Damesteams SV Bedum zoeken versterking

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Albert ten Caat is ook volgend seizoen actief bij SV Bedum waar hij samen met Erik Jansen dames 1 onder zijn hoede heeft. Met dat team werd het duo in het seizoen 20 12-20 13 kampioen in de vierde klasse en dit seizoen liepen Ten Caat en Jansen met het team op het nippertje promotie naar de tweede klasse mis. Reden voor Puurvoetbalonline voor een vraaggesprek met de 42 trainer uit Bedum.

svBedum

Tevreden over het achter ons liggend seizoen: ‘
Een dubbel gevoel moet ik eerlijk zeggen. We speelden een fantastische eerste helft van het seizoen en stonden lange tijd bovenaan. Na de winterstop ging het qua resultaat minder en moesten we onze kampioensaspiraties laten varen.’’

Wat was de precieze oorzaak volgens jou: ‘De selectie was te smal. We konden de vele blessures en afwezigheid van speelsters onvoldoende opvangen. Op een gegeven moment lever je dan teveel in tenopzichte van de concurrentie. Persoonlijk vind ik dat we het nog lang hebben volgehouden maar op een gegeven moment zag je dat het bereiken van de nacompetitie het hoogst haalbare was.”

Kon er vanuit geen aanvulling komen vanuit de jeugdteams: ‘Bij een tekort bij werden we aangevuld door de MA. Dat was natuurlijk niet ideaal omdat er dan regelmatig dubbele wedstrijden gespeeld moesten worden.

Dat is iets wat richting het nieuwe seizoen moet veranderen: Absoluut, en daarom hoop ik ook dat we nog wat versterking zullen krijgen van buitenaf.

Is dat een reële optie: Dat weet je nooit. Maar er zijn wel wat geluiden in die richting. Van een speelster weet ik dat ze de overschrijvingspapieren heeft ingeleverd waarbij ik liever geen namen noem

Dat heeft een reden: Inderdaad, het is nog geen 15 juni en tot aan die datum is er nog volop beweging omdat ook speelsters tegenwoordig gemakkelijker over een overstap denken dan enkele jaren geleden.”

Concreet zeg jij, SV Bedum kan nog wel wat speelsters gebruiken: ‘Jazeker, om onze beide seniorenteams in stand te houden kunnen we zeker speelsters gebruiken. Net als ieder ander team hebben wij ook te maken met speelsters die in de weekenden werken. Dat betekent dat je minimaal 15 speelsters per team moet hebben als basis. Heb je dat niet dan wordt het gewoon een lastig verhaal. We hebben er in Bedum bewust voor gekozen om het MA-team niet op te delen over de twee seniorenteams.”

Het verschil tussen beide seniorenteams is erg groot: ‘In de vijfde klasse onderin voetballen of bovenin de derde is een te groot verschil. Dat kan eigenlijk niet. We proberen het tweede, wat eigenlijk een nieuw team is, wel te verbeteren maar dat heeft tijd nodig.”

Met wie kunnen geïnteresseerde speelsters contact opnemen: ‘Als er speelsters interesse hebben mogen ze altijd bellen. Mijn nummer is: 06.55121844.”