Bert van der Meer: Gorecht past bij mijn ambities

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan het einde van een seizoen maakt iedereen zijn of haar balans op. Ga ik door als voetballer of voetbalster bij mijn huidige vereniging of kies ik voor een andere optie. Dat geldt uiteraard ook voor trainers die bij de senioren, dames, of jeugd werkzaam zijn. Een van die trainers die besloot om een andere keuze te maken is Bert van der Meer die als jeugdtrainer van Noordpool de overstap naar de Voetbalvereniging Gorecht maakte. Puurvoetbalonline vroeg Bert naar de reden van zijn besluit.

1236406 429882400454732 397403435 n

Bert je stapt over van Noordpool naar Gorecht. Waarom deze stap:
‘Dat kwam eigenlijk door gesprekken die je met personen voert als het over je eigen ambities hebt. Toen viel op een gegeven moment de naam van Gorecht als een ambitieuze vereniging. Dan kijk je vervolgens hoe een club er voorstaat qua aantal teams en kom je al snel tot de conclusie dat het een interessante optie is.”

Dan ben je natuurlijk nog geen jeugdtrainer bij Gorecht: ‘Dat klopt maar via via kreeg ik de tip dat Gorecht nog jeugdtrainers zocht. Vervolgens heb ik mijn interesse kenbaar gemaakt en volgden er enkele gesprekken. Nadat beide partijen het gevoel hadden dat een goede samenwerking er duidelijk inzat ben ik op maandag als trainer bij de A2 van Gorecht begonnen.”

Een grote overstap of viel je dat mee: ‘Uiteraard is de overstap groot omdat ik van een kleinere vereniging kom. Niets ten nadeel van Noordpool wat ik een prachtige club vindt, maar bij Gorecht zijn ze gewoon verder. Beide verenigingen mag je niet met elkaar vergelijken. Dat zou naar Noordpool absoluut onrechtvaardig zijn.”

Kun je een voorbeeld van het verschil aangeven: ‘Een voorbeeld is bijvoorbeeld de eerste training die ik op 2 juni heb meegemaakt. Daar waren 31 A-junioren aanwezig. Daar worden in het nieuwe seizoen twee A-teams uit geformeerd. Bij een kleinere vereniging ben je vaak al blij als er A- team is. En als er al een A-team is dan is het vaak ook nog zo dat het team voor een deel uit B-junioren bestaat. Daar is niets mis mee maar ik geef er maar mee aan dat je als trainer bij een grotere vereniging gerichter kunt werken.”

Je was vorig jaar trainer van de C-junioren binnen Noordpool. Ik weet dat je als trainer/coach heel actief bij betrokken was. Dat kunnen ze bij Gorecht ook verwachten: ‘Absoluut, dat zit nu eenmaal in mijn karakter. Ik begrijp best dat zoiets weleens lastig is voor anderen. Maar je karakter kun je nu eenmaal niet veranderen. Al besef ik mij wel dat het bij grotere verenigingen anders werkt. Ik ben mij er namelijk goed van bewust dat ik als trainer van de A2 onderdeel van een team ben. Dat ben je bij een kleinere vereniging ook maar dat is anders. Als trainer van een tweede selectie weet je dat jij niet altijd met een vaste ploeg zult spelen. Het is namelijk precies zoals algemeen technisch coördinator Andries Kooi het in het interview met Puurvoetbalonline zei, de rechtsback van de A2 moet eigenlijk moeiteloos in de A1 in kunnen vallen. Ik ben het daar helemaal mee eens en wil daar als trainer graag mijn steentje aan bij dragen. “

Was dat ook een reden om bij Noordpool te vertrekken: ‘Onbewust misschien wel. Ik ben nu eenmaal ambitieus en toen ik deze kans kreeg vond ik dat ik die moest pakken. Ik ben ondertussen toegelaten op de cursus TC3 want als trainer wil ik mij graag verder ontwikkelen.”

Wat is jou als eerste opgevallen bij Gorecht: ‘De rust die er heerst op het complex. Dat wil niet zeggen dat het bij Noordpool een kippenhok is hoor. Absoluut niet zelfs maar ik vind het opvallend dat een vereniging van een dergelijke omvang in alle geledingen zoveel rust uitstraalt.”