Mailverkeer met een noodkreet van een speler van Neptunia 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Onderstaand mailverkeer, met daarin een noodkreet van een speler van Neptunia 3, kreeg ik van Antoon Velis, de wedstrijdsecretaris van Neptunia. Met Antoon sprak ik vorige week over het aantal verplaatsingen van duels in de lagere regionen van het amateurvoetbal. Een idioot groot aantal verplaatsingen omdat er door onze 24/7 cultuur geen ruimte meer is voor de hobbyist om nog een balletje te trappen. Alles is tegenwoordig voor velen belangrijker dan het uitvoeren van hun hobby wat het voetballen als je lid bent van een club toch moet zijn.

voetballl

Hallo Antoon Velis, Namens de v.v. Harkstede wil ik graag melden dat ons 3e elftal die zondag tegen Neptunia 3 moet spelen door blessures en 3 schorsingen niet voldoende spelers heeft. Is het ook mogelijk om de wedstrijd te verplaatsen naar een doordeweekse dag. Ik heb net uw artikel op jullie site gelezen en herken dit probleem wel maar word er nu ook zelf weer mee geconfronteerd. Ik hoop dat we tot een oplossing kunnen komen.


------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Antoon. Is hier niets aan te doen, er zijn de laatste 3 weken al 3 wedstrijden gewijzigd. Ook wij maken planningen i.v.m voetbal en eigenlijk is er niet meer te plannen zo. Weet dat jij hier weinig invloed hierop hebt, maar jij zal er ook wel gek van worden. Kan er een statement gemaakt worden naar de KNVB of iets dergelijks? Mvg Robert visser.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Twee e-mails die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten. In de ene werd melding gemaakt van overmacht door blessures en schorsingen en in de ander was een ‘noodkreet’ te horen, Een noodkreet van een voetballer die er helemaal klaar mee was. Een voetballer, Robert Visser van Neptunia, die helemaal gelijk heeft. Een voetballer die gelijk heeft omdat er van zijn team de laatste drie duels qua datum gewijzigd zijn. Gewijzigd van in het weekend naar een doordeweekse avond. Iets waar je als voetballer met bijvoorbeeld avonddiensten of een partner die in de avonduren werkt niet vrolijk van wordt. Een voetballer die op zondag voetbalt omdat hij dat leuk vind zit niet op dat’ geouwehoer’ op een doordeweekse avond te wachten.

Toen ik de mail van Antoon las zag ik opeens een van de oorzaken van het probleem. De oorzaak van het hele probleem is onder andere dat ‘kloterige’ e-mailverkeer. Waar je als wedstrijdsecretaris s’avonds om 22. 15 nog een mail krijgt met het verzoek om uitstel zou dat telefonisch niet gebeuren. Ook zou het minder vaak gebeuren dat de eigen wedstrijdsecretaris gebeld zou worden. Die zou bij een veelvuldige verzoek namelijk zeggen, ga maar wat anders regelen of er wordt niets verplaatst.

Voor alle duidelijkheid, Harkstede wil ik niet in een kwaad daglicht zetten. Maar volgens mij zijn de drie spelers ook doordeweeks nog geschorst. En het kan toch niet zo zijn dat de spelers van Neptunia 3 moeten wachten tot de rest van Harkstede 3 blessurevrij is. Het kan toch niet zo zijn dat bijvoorbeeld Farmsum, KRC punten in mindering krijgen omdat ze niet kunnen spelen en andere teams van de tien duels er negen op een andere dag spelen.

Ik weet niet of Antoon al antwoord heeft gekregen op zijn mail naar de bond met het verzoek of er niet een keer iets gedaan kan worden aan de ‘wildgroei’ van het uitstellen van duels. Een terechte vraag want ook nu, zaterdag 10 mei, is het weer raak en vliegen de uitgestelde duels je aan alle kanten om je oren.