Een aanvoerdersband die de voetbalwereld moet veroveren

Geschreven door Aalderd Duinkerken/Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Een aanvoerdersband heeft iets speciaals. Daar ben je als voetballer/voetbalster trots op wanneer je die mag dragen. Een aanvoerdersband moet daarom ook iets meer zijn dan een lapje stof uit welke winkel dan ook.


                                           DSC 0635-168x300

                    De aanvoerdersband die de voetbalwereld moet veroveren

De S.V. Heracliden 1 heeft een speciale actie opgezet voor de Stichting Dappere Dochters. De Stichting die door Aalderd en Marielle Duinkerken is opgezet en waar alles over op www.stichtingdapperedochters.nl te lezen valt. De eerste selectie van de Heracliden heeft namelijk een prachtige aanvoerdersband laten ontwikkelen. Een aanvoerdersband die te koop zal worden aangeboden bij de divers voetbalclubs. De spelers van De Heracliden hopen dat zoveel mogelijk aanvoerders deze band willen gaan dragen. Dit om aan de ene kant de Stichting Dappere Dochters te steunen en aan de andere kant om een bepaalde band te creëren tussen de voetbalclubs in de regio maar wellicht ook daarbuiten. De aanvoerdersband, met daarop het logo van de Stichting Dappere Dochters, straalt een bepaalde dapperheid en kracht uit wat symbool staat voor de overleden dochters van Aalderd en Marielle, Maran en Karlijn. Het logo van Stichting Dappere Dochters is zeer bijzonder. Bij het overlijden van Maran is er een afdruk gemaakt van beide handjes. Van Karlijn de voetjes. Deze afdrukken zijn de basis geweest voor het logo. Voor € 7,50 kun clubs of aanvoerders in het bezit komen van een speciale aanvoerdersband. Om een aanvoerdersband te bestellen kan er contact opgenomen worden met Stichting Dappere Dochters via, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook komen er verkooplijsten te liggen bij de diverse voetbalverenigingen waarop de speciale aanvoerdersbanden besteld kunnen worden.

Een geweldige actie van SV Heracliden 1 die veel waardering en respect verdient. Respect wat het woord is wat nu op veel aanvoerdersbanden terug te vinden is. Een woord wat vervangen moet worden door het logo van de Stichting Dappere Dochters die dat verdiend en waar nu al met veel respect over wordt gesproken. Want waar je ook komt op de sportcomplexen in Noord Groningen, bijna overal wordt gesproken over dit fantastisch initiatief van twee dappere ouders. Twee dappere ouders die eigenlijk verdienen dat ALLE aanvoerders in Nederland een band met het logo van de stichting Dappere Dochters dragen. Dat zou namelijk betekenen dat er overal in het land een band gecreëerd wordt tussen clubs, spelers, trainers en supporters. Een band die Aalderd en Marielle voor altijd  met hun overleden dochters hebben en wij, de voetbalwereld, door het dragen van deze speciale aanvoerdersband kunnen vertalen naar het veld.

Daarom mag het er niet bij blijven dat deze speciale aanvoerdersband alleen maar in de regio rond Roodeschool en Uithuizermeeden wordt gedragen. De band moet breder gedragen worden en richting de rest van Nederland, en misschien nog wel daarbuiten.

Laat deze aanvoerdersband alle andere aanvoerdersbanden doen vergeten en zorgen voor meer saamhorigheid en respect tussen alle voetbalverenigingen. Respect wat nogmaals Aalderd en Marielle en hun stichting Dappere Dochters ook verdienen en waar het aanschaffen van een of meerdere aanvoerdersbanden een prachtig gebaar in is.