'Geen amateurvoetbal met Henk Meijer (Noordpool)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De oud-teamleider van Noordpool, Henk Meijer, is de volgende hoofdpersoon in de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’. Een rubriek waarin we het niet over het amateurvoetbal hebben maar er over andere onderwerpen vragen en stellingen voor de hoofdpersoon bedacht worden.

henk

Deze week kwam in het nieuws dat de vrijwilligersbaan van Peter Rehwinkel niet bestaat en hij op wachtgeld mag blijven teren. Vreemd of logisch
: Vreemd, hij heeft zelf de keuze gemaakt om ontslag te nemen als burgemeester van Groningen. Dat hij vervolgens de baan in Barcelona alleen als zittend burgemeester kon doen vind ik wel vreemd. Bij de hoge heren, en dames, is het dan vanzelfsprekend dat ze wachtgeld krijgen. Blijkbaar is het gewoon dat deze wachtgeldregeling van onze belastingcenten betaald wordt.

Op internet ging een paar weken geleden het verhaal dat Wesley Sneijder voor 15 miljoen weg mag bij Galatasaray. Is Sneijder dat nog waard volgens jou: Volgende maand wordt Wesley Sneijder 30 jaar oud. Ik ben van mening dat hij nog wel vier jaar op topniveau meekan.

Als FC Groningen van Vitesse wint gaan ze ook Europa in: Dat zou zo maar kunnen. Als ze Europa in gaan en de FC treft een leuke bekende tegenstander is dat natuurlijk een leuke publiekstrekker en goed voor de omzet. Of ze het ver gaan schoppen in Europa dat betwijfel ik.

Veel huisartsen luiden de noodklok richting de ouderenzorg. Zij vrezen dat veel bejaarden in eenzaamheid zullen sterven. Hoe denk jij hierover: Dat de huisartsen de noodklok luiden richting ouderenzorg is terecht. Steeds meer oudere mensen krijgen minder zorg, krijgen niet hun natje en droogje. Kunnen zichzelf lichamelijk niet meer verzorgen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind dit dan ook te triest voor woorden.

Sierd de Vos wordt door velen geprezen als commentator en anderen vinden het helemaal niets. Tot welke groep behoor jij: Ik behoor tot geen van beide. Een ieder presenteert het op zijn eigen manier. De een vindt het wel leuk de ander niet. Voor diegene die hem niet leuk vinden is dat pech hebben en diegene die hem wel leuk vindt heeft geluk. Dit is niet alleen in het geval van Sierd de Vos maar geldt ook voor andere presentatoren.

Wat verwacht jij van het Nederlands Elftal in Brazilië: Ik verwacht dat het Nederlands elftal de groepsfase wel overleeft. Daarna zullen ze er snel uitliggen. Dit zeg ik wel maar ik hoop natuurlijk dat ze de finale halen en winnen. Weer een reden voor een feestje in Nederland. Ik wens het Nederlands elftal hierbij dan ook veel succes.

Maandag werd er op uitgebreide schaal bevrijdingsfestivals gevierd waar het was geen nationale feestdag. Een schande of zeg jij het is prima zo: Ik vindt het prima om deze dag in ere te houden. Maar dan wel voor iedereen.

Ajax wordt de kampioen van de armoede genoemd. Terecht of zeg jij, dan had de rest maar beter moeten presteren: Zelf ben ik geen Ajax supporter. Ik zelf zal echter niet zeggen dat Ajax de kampioen van de armoede is. Zij hebben de meeste punten gepakt en zijn daarom de terechte kampioen. Als een andere club kampioen had willen worden hadden ze maar beter moeten presteren.

Jij werkt veel met jongeren. Hoe had PSV het trio Bakkali, Maher en Willems moeten aanpakken naar aanleiding van hun gedrag op de Phoxie-dag: PSV had van tevoren de groep moet aanspreken van wat er van ze verwacht wordt tijdens zo,n dag. Als dan blijkt dat men zich niet gedraagt tijdens de activiteit zoals afgesproken dan ze daar direct op aanspreken. Met normaal gedrag bereik je meer al abnormaal gedrag.

Hoe gaat jouw top drie van jouw meest memorabele sportmomenten eruit zien:

De werelgoal van Marco van Basten in 1988 tegen Rusland.

Het kampioenschap als speler van Noordpool A1 in 1988.

Het kampioenschap van Noordpool 1 in het seizoen 2012 / 2013 waar ik zelf nog onderdeel van was in de technische staf met een schitterend feest na afloop.

Dat Ilse en Waylon naar de finale van het songfestival gaan maakt jou blij: Ik heb helemaal niks met het songfestival, dus nee dat maakt mij niet blij. Ik wens Ilse en Waylon veel succes.

‘We’ gaan dit jaar met meer naar het buitenland op vakantie dan in andere jaren. Geldt dat ook voor jou: Nee, dat geldt niet voor mij. Om de drie of vier jaar ga ik op vakantie naar het buitenland. We hebben als gezin een stacaravan waar wij veelal in de weekenden en vakanties heengaan. Heerlijk genieten onder het motto van, alles mag niets moet.

De potentiële WK-kandidaten kunnen hun borst natmaken. In de komende tien dagen onderwerpt Louis van Gaal zijn spelers maar liefst veertien keer aan een training. Een veel te zwaar programma, vindt inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. Eens of oneens: Ik weet niet wat het programma is van Louis van Gaal. Ik neem aan dat hij weet wat hij doet. Ik ga ervan uit dat niet alle veertien trainingen even zwaar zullen zijn en dat hij een opbouwschema hanteert.

Sparta hoort als traditieclub in de Eredivisie: Mee eens, Ook ik ben van mening dat een club met een uitstraling en verleden zoals Sparta in de eredivisie thuis hoort.

Wat is jouw favoriet Nederlands Elftal allertijden: Mijn favoriete Nederlands elftal is dat van het Europees kampioenschap van 1988 met: Van Breukelen; Van Aerle, Van Tiggelen, Ronald Koeman, Rijkaard; Vanenburg, Gullit, Wouters, Arnold Mühren, Erwin Koeman, Van Basten.