Danny Mulder(VVK-zondag): We wilden er samen met Farmsum een sportieve wedstrijd van maken.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Danny Mulder voetbalt voor het eerste zondagteam van VVK. De bij de KPN op de contracten-afdeling werkende Groninger beantwoordde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen over alles wat zich rond de twee confrontaties met Farmsum heeft afgespeeld en eigenlijk nog steeds speelt.

 image-2014-05-06

Danny, speelde jij altijd al voor VVK of begon jouw carrière elders: Nee, ik ben begonnen met voetbal bij Amicitia op mijn 5e waar ik na twee jaar door ging naar Helpman. Ik voetbal pas twee jaar bij VVK.

Dit seizoen kwamen jullie negatief in het nieuws door de ongeregeldheden na afloop van het duel Farmsum-VVK. Wat deed dat met de club: Veel, het gedrag dat toen vertoond werd mag nooit op een voetbalveld vertoond worden. Hierin is niks goed te praten. Een incident is een mogelijkheid tot interventie of aanscherping van de regels binnen een club. Zo hebben wij dit incident gebruikt om de regels en afspraken weer actief onder de aandacht van onze leden te brengen. We hebben onze maatregelen genomen in de club en een betrokken speler vanuit de club geschorst. VVK is een van de mooiste clubs van Groningen en we willen uitstralen dat VVK een club is die veel voetbal met zich meebrengt en positieve emotie in het veld.

Heb jij na het duel in Farmsum overwogen om te stoppen bij VVK: Nee, geen seconde! Ik ben ook van mening dat het incident niks met de club VVK op zich te maken heeft. Een aantal spelers kreeg woorden na de wedstrijd waarop een vechtpartijtje ontstond. Pas na inmenging van het publiek van Farmsum hebben de overige spelers hun teamgenoten beschermd. Na het incident met Farmsum zijn wij als groep gegroeid. Waar we na de winterstop veel punten hebben laten liggen zijn we de laatste periode aan een zeer sterk teamproces bezig. Daarom dat wij ook willen laten zien aan iedereen dat wij een goede warme ploeg zijn.

Via een oud-collega ken ik VVK als een warme vereniging. Hoe groot is de schade die dit incident voor jullie heeft aangebracht bij andere clubs denk je: Groot zou je denken. Het tegenovergestelde is echter waar. Tenminste bij onze directe tegenstanders. De reacties die we als spelers in het veld van onze collega’s krijgen zijn hartverwarmend. Ze zien ons nog steeds als een leuke, warme vereniging. Hiernaast ontvangt ons bestuur iedere week van collega bestuurders complimenten over de wijze waarop ze worden ontvangen bij VVK. Clubs die verder van ons af staan en niet het hele verhaal kennen zouden hier wel eens anders over kunnen denken. Aan ons de taak om te laten zien dat dit beeld niet juist is. Je oud-collega heeft hierin zeker gelijk. Ik zie VVK als een van de warmere clubs uit het noorden. Dat blijf ik ook zien na het incident met Farmsum.

Zondag stond het duel tegen Farmsum op jullie sportpark op het programma. Farmsum kwam niet opdagen. Verbaasde jou dat: Ja, absoluut! VVK was bereid om samen met Farmsum een sportieve strijd te leveren. Het was een kans voor zowel Farmsum als VVK om te laten zien aan het publiek dat er goed met de situatie is omgegaan. Een sportieve pot met welke uitslag dan ook, had een goede uitstraling richting het amateurvoetbal gegeven. Het afzeggen van de wedstrijd een uur van tevoren breng met zich mee dat de aandacht weer volledig wordt gelegd op het incident in december 2013. Dit is iets wat Farmsum te allen tijden had moeten voorkomen. Het was voor ons echt een domper. We wilden graag aan iedereen laten zien dat we alles achter ons hebben gelaten en een mooie pot voetbal op de mat willen leggen.

Beide teams kregen vijf punten in mindering en een boete van 500 euro. Punten in mindering snap ik maar 500 euro boete?. Hoe denk jij daarover: Die €500, - was terecht! Dit soort dingen moet met harde hand worden tegen gegaan. De spelers van VVK 1 hebben de boete met z’n allen voldaan. Zowel wij als Farmsum hadden dit gedaan dus daarom stond ik ook zeker achter de beslissing dat we een geldboete hebben gekregen en 5 punten in mindering. De KNVB moet uitstralen dat dit gedrag onacceptabel is.

Jullie hebben je ondertussen veilig gespeeld. Een prestatie van formaat of zeg je, zonder puntenaftrek hadden we mee om de prijzen gespeeld: Goede vraag, in deze selectie vind ik zeker dat er potentie zit om bovenin mee te draaien met ploegen als VAKO, MOVV en ook Heiligerlee. Helaas hebben wij op sommige momenten gefaald, ook voor de aftrek van de punten al. Dus nee, we waren zonder de 5 punten aftrek denk ik een stabiele middenmoter geweest.

Wie vond jij in jullie klasse de beste ploeg en waarom: VAKO, daar blijf ik bij! Al hebben we een aantal weken terug ontzettend verdiend gewonnen van ze. In Vries lieten ze zien dat ze een ontzettend goed voetballende ploeg zijn die niet afhankelijk zijn van een bepaald aantal spelers.

Nu moeten jullie donderdagavond tegen Farmsum. Hoe beladen is dat duel nu of denken jullie nog precies eender als zondag. Lekker voetballen en geen gezeur: De lading blijft voor hetzelfde. Het is voor ons in ieder geval belangrijk dat we punten blijven pakken om zo hoog mogelijk te eindigen. Farmsum willen we gewoon sportief overklassen omdat we de vorige pot ook nog eens verloren hadden. Die emotie moet je toch blijven houden als voetballer, dat je altijd wilt winnen! Als het nou ergens om gaat of niet. Het positieve hieraan is dat het op donderdagavond is en dat het waarschijnlijk veel toeschouwers gaat trekken. En wat is er nu mooier dan een dergelijke pot te spelen met veel publiek.

Wat Farmsum heeft gedaan is volgens velen niet goed te praten. Denk jij dat er voor donderdag nog andere sancties kunnen volgen voor de Farmsumers: Dat durf ik niet te zeggen, daar is de KNVB voor. Wel vind ik het onacceptabel wat ze hebben gedaan. Ze benadelen ook ploegen als FVV, Kloosterburen en Nieuw Roden. En ook de andere clubs die nacompetitie spelen(bv Eenrum) weten niet waar ze aan toe zijn. En vergeet niet dat wij nu twee keer moeten spelen in vier dagen tijd. We hebben een aantal oudere spelers voor wie het lastig is om twee wedstrijden zo kort achter elkaar maximaal te spelen. Dit is weer nadelig voor MOVV aangezien wij zondag wilden proberen om Heiligerlee van de titel af te houden. Met een half fitte selectie wordt dat echter lastig.

Wat mogen we volgend seizoen van VVK-zondag verwachten: Een ontzettend gemotiveerde groep die met verzorgd voetbal mooie prestaties wil neer zetten.