VVK-Farmsum afgelast? Niet vreemd...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ik had in de week voorafgaand aan het duel tussen VVK en Farmsum qua bezoekersaantallen  behoorlijk kunnen ‘scoren’. Kunnen scoren met nieuws over het duel tussen VVK en Farmsum. Het beladen duel tussen twee ploegen die het eerder in het seizoen al met elkaar aan de stok hadden. Ik heb dat echter niet gedaan omdat het een vermoeden betrof dat op zondag 4 mei echter voor de volle 100%  waarheid werd.

johan20staal20puurvoetbalonline
Dat er op de app van Voetbal Nederland achter het duel VVK-Farmsum afgelast stond zal bij velen verbazing hebben gewekt. Een afgelasting doordat de velden slecht waren kon de reden namelijk niet zijn. Op sportpark ‘Het Noorden’ liggen namelijk twee kunstgrasvelden die in het eerste weekend van mei prima bespeelbaar zijn. Een afgelasting door een sterfgeval werd er onder de toeschouwers bij Warffum-Eenrum geopperd toen ook daar het nieuws binnenkwam dat het duel VVK-Farmsum afgelast was. Dat had inderdaad gekund maar dan hadden de clubsites daar ongetwijfeld melding van gemaakt.

Op zondag 27 april was ik in Farmsum waar het duel Farmsum-Zuidlaarderveen op het programma stond. Een duel waar de redactie van de Oostermoer wel een verslag van wilde.

Bij aankomst in de bestuurskamer ging het natuurlijk over de situatie waar Farmsum in verzeild was geraakt. Vijf punten in mindering had de ploeg in de onderste regionen gebracht en dat zat ze in Farmsum nog steeds niet lekker. Wat ze echter helemaal niet lekker zat was de boete die de club was opgelegd. Een boete van 500 euro is een behoorlijk bedrag. Een rib uit ons lijf was een opmerking vanuit de bestuurskamer waar ik mij wel iets bij kon voorstellen.

Er was echter meer wat op tafel kwam want voor zondag 4 mei stond de return van het duel Farmsum-VVK op het programma. Dan moest Farmsum naar sportpark ‘Het Noorden’ voor zijn een na laatste competitieduel van het seizoen 2014-2015. Een uiteraard beladen duel waar, zo proefde ik in de bestuurskamer van de Farmsumers, de animo niet groot voor was. Sterker nog, binnen Farmsum waren er die als een berg tegen het duel op 4 mei opzagen.

Overal is wat voor te zeggen. De een zal zeggen, stel je niet aan want het wordt gewoon een nette wedstrijd. Een ander heeft toch een ander gevoel en denkt, jullie kunnen van mij de ‘bietenbrug’ op, ik vind het allemaal wel prima en hoef niet zonodig tegen VVK te voetballen.

Via de sociale media kwam het bericht vervolgens door dat Farmsum geen team kon samenstellen dat het tegen VVK kon opnemen. Dat kan, want er waren dit weekend honderden teams meer die dat niet konden. Maar VVK werd vrij laat op de hoogte gebracht door Farmsum en dat is vreemd, vooral als het al een beladen duel betreft.

De KNVB zal Farmsum waarschijnlijk beboeten en het duel wordt op donderdag 8 mei alsnog gespeeld. Een vreemde situatie rond een duel waarin de een liever niet tegen de ander wil spelen. Een situatie waarbij je als Farmsum een extra boete op de koop toe neemt boven de 500 euro die je al hebt gekregen. Dat is allemaal vreemd en daarom moest ik lachen toen ik op de app van Voetbal Nederland achter het duel VVK-Farmsum afgelast zag staan.

Wat heeft dit verder voor consequenties voor Farmsum. Krijgt de ploeg weer punten in mindering. Wordt er wat gedaan met de voorwaardelijke straf die er nog staat. Allemaal vragen die nog onbeantwoord zijn. Mag FVV hopen dat Farmsum nog in te halen zal zijn als de Farmsumers punten in mindering krijgen. Krijgt Eenrum een andere tegenstander in de nacompetitie als de Farmsumers uit de competitie geknikkerd worden. Allemaal vragen die de KNVB moet beantwoorden en wat deze week ongetwijfeld zal gebeuren. Het woordje afgelast wil een echte voetballiefhebber niet graag horen of zien en dat zal nu ook gelden voor de bond. Het kan bijna niet anders dan dat ook daar met gefronste wenkbrauwen gekeken is naar het woord dat achter het duel tussen VVK en Farmsum stond.