Harmen Goederee: De kanjer van KRC.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag won KRC met 3-2 van Holwierde. Voor de Kantens Robben Combinatie was dat de eerste overwinning van dit seizoen. Een zege die zal zijn gevierd al was het een kampioenschap.

1385026 1487187364834508 8638182017541319080 n


Sinds KRC weer is teruggekeerd in de standaardklasse ben ik al een paar keer in Kantens te gast geweest. Een vijftal keren was ik voor de Ommelander Courant op sportpark ‘De Kooi’ en al die keren was Harmen Goederee aanwezig. Harmen is een voetballiefhebber met een lichamelijke en geestelijke beperking. De ‘wotterman’ noemen ze Harmen in Kantens. Harmen is namelijk verzorger bij het eerste elftal. Harmen is er altijd vertelde elftalleider Harry Hovenkamp. Alleen gisteren ontbrak Harmen bij het thuisduel tegen Holwierde. Een weekendje weg met zijn ouders naar Duitsland goeide roet in het eten. Ik weet echter zeker dat Harmen graag in Kantens had willen zijn om samen met de spelers de eerste seizoensoverwinning te vieren.

Nog geen wedstrijd gemist en nu er eindelijk gewonnen werd was Harmen er niet bij en dat was natuurlijk jammer. Voor personen zoals Harmen moeten we respect hebben. Bezeten zijn van het voetbal en het zelf niet kunnen beoefenen. Jammme maar helaas wel de realiteit.

Harmen is echter wel een kanjer voor zijn club want naast verzorger is hij ook degene die de ballen uit de sloot vist. Die de ploeg aanmoedigt met de kreet, kom op KRC in de benen.’  Een kreet die de spelers wel kunnen dromen maar die rechtstreeks uit het hart van een echte liefhebber komt.

Dat is Harmen Goederee ten voeten uit, een voetballiefhebber met een groot hart voor ‘zijn’ KRC. Een KRC wat gisteren won. Misschien was het gejuich vanuit Duitsland wel in Kantens te horen. Harmen zal namelijk gejuicht hebben toen hij het nieuws hoorde van de 3-2 overwinning op Holwierde.

Een overwinning die naar meer zal smaken en waar KRC dit seizoen nog één kans voor heeft. Op zaterdag 3mei komt TLC-zaterdag voor het laatste competitieduel van het huidige seizoen op bezoek Harmen zal er dan ook weer zijn om langs de sloot te lopen om de ballen er uit te vissen. Hij zal als ‘wotterman’ het veld in gaan om een geblesseerde speler te helpen. Zijn kreet ’Kom op KRC in de benen’ zal over ‘De Kooi’ klinken. Dan zal alles weer vertrouwd zijn en hoopt Harmen dat de drie punten in Kantens zullen blijven. En als ik eerlijk ben, alleen al voor Harmen hoop ik dat KRC daar op 3 mei in zal slagen.