'Geen amateurvoetbal' met Wichard Slagter Omlandia 8

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Wichard Slagter is doelman van het zaalvoetbalteam Omlandia 8. Wichard kom ik met enige regelmaat op de amateurvelden tegen en waardoor hij in deze editie van ‘Geen amateurvoetbal’ de hoofdpersoon is.

1472977 476188595832113 962059542 n

Het verdwenen vliegtuig met ruim 200 passagiers aan boord houdt de gemoederen nog steeds bezig. Wat vindt jij van dit raadsel:
Het is niet iets waar ik direct van op de hoogte ben van hoe en wat. Toch is het vreemd dat in 2014 met de huidige techniek en apparatuur dat het toestel niet gevonden kan worden. Dat moet voor de nabestaanden verschrikkelijk zijn.

Op de site van RTV Noord stond, het roer moet om bij Be Quick. Ze zullen spelers moeten betalen als ze topklasse willen spelen. Eens of oneens: Oneens. Be Quick moet zich aan hun beleid houden en niet gaan betalen. Topklasse of Hoofdklasse, Be Quick is en blijft zo dé amateurvereniging van Groningen.

Op internet gaat het verhaal dat Wesley Sneijder voor 15 miljoen weg mag bij Galatasaray. Is Sneijder dat nog waard volgens jou: Je kunt natuurlijk in het algemeen vraagtekens zetten bij waarde van spelers. Met alle respect voor Sneijder, waarbij zijn vorm van medio 2010 niet vergeten mag worden, vind ik dat Sneijder op retour is en is hij dat bedrag niet meer waard.

Dat de pomphouders in de grenstreken niet blij zijn met Den Haag snap jij volkomen:  We krijgen een beetje een minderwaardigheidsgevoel in Groningen (bevingen) en de grensstreken (pomphouders etc) . We horen er niet bij en moeten gaan denken om ons bij Duitsland aan te gaan sluiten ;).

Geloof jij dat Chelsea het Vitesse verboden heeft om mee te strijden om het kampioenschap: Ik weet niet wat ik daar van moet geloven. Wel is het jammer dat Vitesse zover is afgezakt qua beleid etc. Waar is toch die prachtige sfeer van Monnickenhuizen waar bijna alle stoeltjes wel verkocht waren.

Veel huisartsen luiden de noodklok richting de ouderenzorg. Zij vrezen dat veel bejaarden in eenzaamheid zullen sterven. Hoe denk jij hierover: Het is natuurlijk schandalig dat ouderen nog alleen thuis wonen terwijl dit niet meer verantwoord is. Er moet toch een oplossing gevonden worden om meer en betere zorg te verlenen. Ook in tijden dat veel mensen werkloos thuis zitten. Het gaat ten slotte op den duur ook over onze generatie.

Sierd de Vos wordt door velen geprezen als commentator en anderen vinden het helemaal niets. Tot welke groep behoor jij: Heb me jaren geërgerd aan zijn commentaar. Ik betrap me er steeds meer op dat ik er wel eens om moet glimlachen als er bijv. weer TATATATATA door de woonkamer heen galmt. Hij hoeft voor mij echter niet weer in zijn groene overhemd aan te schuiven bij bijv. ‘Helden van de velden”.

Wat verwacht jij van het Nederlands Elftal in Brazilië: Lekker thuisblijven. Daar hebben we met deze selectie niks te zoeken nu de dragende spelers blessure na blessure oplopen. Het zou kantje boord een 2e plaats in de poule kunnen opleveren maar ik verwacht na drie wedstrijden plaats 3 in de poule.

Ajax wordt de kampioen van de armoede genoemd. Terecht of zeg jij, dan had de rest maar beter moeten presteren: Dan had de rest maar beter moeten presteren. Daar hebben ze 34 wedstrijden de tijd voor gehad zeg ik als ras Ajacied. Natuurlijk is het niet best in Nederland maar daarom is het wel knap dat Ajax met ook een beperkte selectie 4 maal op rij kampioen mag worden.

Dat de popgroep The Scene met de tegen de gevreesde ziekte vechtende zanger Thé Lau op Pink Pop spreekt jou meer aan dan het optreden van de Rolling Stones: Ja, de Rolling Stones staan op Pinkpop in de schaduw. Ik hoop echt dat Thé Lau zijn wensen en optredens nog mag volbrengen komende zomer.

Het schietincident in Deurne geeft aan dat men sneller voor eigen rechter gaat spelen: Nee, het is één momentopname van één vrouw. Ik begrijp de reactie wel. Wat zouden we zelf immers doen als één van onze naasten zou worden overvallen.

Hoe gaat jouw top drie van jouw meest memorabele sportmomenten eruit zien:

1 afscheid ‘San’ Marco van Basten in San Siro.

2 goal Kluivert in CL finale met AC Milan met de daarbij behorende cup.

3 UEFA- cup winst voor Feyenoord op Borussia Dortmund.

Fox was niet blij met de verplaatsing van het duel Ajax-ADO naar 16.30 uur. Logisch deze reactie of zeg jij iets anders: Logische reactie aangezien de kijkcijfers bij FOX al tijden zeer matig zijn. Wellicht hadden ze het duel PSV-Feyenoord beter kunnen switchen naar 12.30 uur.

Als FC Groningen de play offs haalt gaat het ook Europa in: Nee ik zie Groningen over twee wedstrijden niet van ploegen als AZ, PSV en misschien zelfs wel Vitesse winnen. En zouden we het moeten willen dat Groningen ergens achter in Rusland in de voorrondes alweer word uitgeschakeld.

‘We’ gaan dit jaar met meer naar het buitenland op vakantie dan in andere jaren. Geldt dat ook voor jou: Naargens beter as thoes is mijn motto. Beetje dikdak’n ien toen en af en toe lekker potje voetbal spelen met vrienden en bekenden op diverse toernooien in de regio. Daarnaast hoop ik wel regelmatig het buitenland te gaan bezoeken met mijn net behaalde vrachtwagenrijbewijs, dat zie ik dan maar als mijn vakantie.