Het Sterrenteam van ..... Klaas Duinkerken (Corenos):

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De rubriek het Sterrenteam van …. moest terugkomen. Dat stond als een paal boven water. En de rubriek komt terug waarbij we direct met een team openen die klinkt als een klok. Klaas Duinkerken klom namelijk in de pen om zijn ‘Sterrenteam’ samen te stellen waarbij Klaas geen keuze kon maken tussen twee voorstoppers. Maar overal valt een mouw aan te passen want we lieten hem die keuze niet maken zodat het team van Klaas Duinkerken uit twaalf spelers bestaat.

 1601474 257238494444347 1288212757 n

Keeper: Willem Duinkerken: Samen spelen met Willem was altijd heel erg gemakkelijk. Ik als laatste man en hij als keeper. Wij waren heel erg op elkaar ingespeeld. Willem is een echte winnaar. Bloed fanatiek, soms iets te, maar een geweldige keeper. Gezien zijn supervorm dit seizoen is het jammer dat hij na dit seizoen stopt.

Rechtsback: Dennis Pieterman: Menig spits of linksbuiten ging met knikkende knieën het veld op als ze die kleine man met nummer 13 zagen lopen. Bikkelhard dat hij was want als tegenstander kwam je hem vijf  keer  tegen in één duel. Een echte mannetjesputter. Eén keer per jaar kocht hij nieuwe voetbalschoenen. Dan wisten wij precies wat er die dag ging gebeuren, van een meter of 25 pegelde hij dan de bal zo in de kruising.

Laatste man: Niek Dokter: Niek was ook een klasse speler. Kwam voor mij als een onbekende samen met Peter Dijkema over van De Heracliden. In de twee seizoenen dat hij bij ons speelde heb ik enorm veel respect gekregen voor de twee meter lange verdediger uit Assen. Ik speelde destijds op het middenveld, met hem achter je wist je dat je af en toe eens een bal kon laten lopen. Aanvallend koppen was één van zijn sterkste kanten.

Voorstoppers: Wouter ten Harkel en Siert Brontsema: Siert: Net als Dennis Pieterman een zwaar irritante verdediger. Geen spits kwam er langs. Geweldig om zo’n speler in je team te hebben. Als een spits er vandoor was en je hoorde geluiden van een stier achter zich dan wisten ze al dat ze dat duel gingen verliezen. Mooi! Wouter: Als spits/ rechtshalf lukte het lang niet altijd. Ging naar het tweede elftal en kwam terug als voorstopper. Daar speelt hij nu ongeveer anderhalf seizoen. Wat een comeback, en wat is hij enorm gegroeid. Uitschijfbare benen, koppend sterk een super verdediger. Hij heeft zich ontwikkeld tot een zéér belangrijke speler en is van grote waarde voor Corenos 1.

Linksback: Roy Reininga: Een opkomende linksback die de hele wedstrijd maar blijft sjouwen. Spitsen lopen zich kapot omdat ze steeds achter hem aan moeten. Creëert veel kansen en scoort bij regelmaat. De allermooiste was voor mij toch wel vier seizoenen geleden thuis tegen FC LEO. Net als Alberto Tomba, slalommend  langs zeker 5 a 6 spelers en koel afronden. Dit seizoen helaas veel geblesseerd.

Rechtshalf: Eric de Vries: Ook Eric kwam over van Hera. Wat een voetballer was dat…. Een kilometervreter, dat was hij. Niet kapot te krijgen tot hij in een spijker trapte op zijn werk. Snelle acties aan de zijkant, één-tweetjes en daar ging De Vries weer. Veel scoorde hij maar hij gaf ook heel veel assist. Duels legde iedereen tegen hem af omdat hij één blok beton was. Jammer dat hij moest stoppen.

Mid-mid: Gerard Heun: Gerard speelde maar één seizoen bij Corenos. Wel het laatste kampioenschap in 2001. Gerard was een hele geslepen voetballer die bij veel duels de tegenstander altijd probeerde te poorten. Zowel trainingen als wedstrijden. Een paar seizoenen later speelde hij me weer door de benen. Op de achterlijn, in het shirt van Poolster, gaf hij de voorzet waar uiteindelijk de 1-1 uit voort kwam. Bloedfanatiek. Had hem graag wat langer gezien bij Corenos

Mid-mid: Aalderd Duinkerken: Blij tot aan mijn laatste wedstrijd aan toe dat ik met mijn broer heb mogen voetballen. Wat een geweldenaar. Als hij er niet was zag ik het vaak somber in. Hij heeft een fantastische trap in zijn benen een geweldig inzicht en scoort altijd zeer belangrijke goals en ook mooie goals. Ook dit seizoen weer van grote waarde voor zijn cluppie. Hij heeft al heel erg veel betekend voor de club en ik hoop dat hij nog jaren van belang kan zijn voor het 1e elftal en Corenos.

Links half: Erik Zuidema: Klasse speler en een makkelijk scorende spits/half. Met Zuid wist je gewoon, hij krijgt een aantal kansen en hij trapt 70% raak. Snelheid over de flanken, goede steekpass en een goed schot. Hé joh,  was één van zijn bekendste kreten en dan een paar geweldige handgebaren als hij niet eens was met de scheidsrechter. Zo’n speler moet je gewoon hebben in je team. Erik heeft dit seizoen de schoenen weer aangetrokken en is ook nu weer belangrijk voor Corenos

Spitsen: Ronny Bakker en Bart Moes: Ronny: speelde slechts drie jaar bij ons. Krachtige spits, loopvermogen en snelheid. Als wat een spits nodig heeft. 31 x scoorde hij voor Corenos in competitieverband. Ronny zat veel op het schip en kon lang niet altijd trainen. Hij was samen met Erik Zuid en Bart Moes belangrijk in die jaren. Ze scoorden alle drie veel goals en we hikten tegen de 2e klasse aan. Helaas mislukte dat steeds. Ronny was zo belangrijk voor ons dat onze begeleider Jack v Dijken door heel Nederland scheurde op hem op te halen voor wedstrijden.

Bart: Voor Bart heb ik ook veel respect. Ook een klasse speler die zich altijd liet inzakken, bal op te halen en rust bracht binnen het elftal. Mensen even op hun plek zetten als het even niet loopt. Voor veel jeugdige spelers een echte mentor. Bart stuurde de spitsen meestal aan om van daaruit zelf bij te sluiten en te scoren. Maar meestal kwamen de assists van Bart.