Niet helemaal 'geen amateurvoetbal' met David Ramon Kloosterhuis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

David Ramon Kloosterhuis is de volgende gast in de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’. David is naast voetballer van Warffum 2 artistiek directeur van Op Roakeldais en beantwoorde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen waarbij er een vraag over het amateurvoetbal tussendoor is geslopen.

 1150973 480581865372207 1417025695 n

Wat doe David Ramon Kloosterhuis in het dagelijks leven: Na mijn studie te hebben afgerond ben ik sinds twee jaar werkzaam als Pedagogisch medewerker bij Elker- Spoedzorg, op de crisisopvang op precies te zijn. Hier begeleid ik jongeren die door omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De kracht is dat er z.s.m. wordt gekeken hoe de jongere weer in zijn systeem kan opgroeien. Naast mijn werk, ben ik actief als Artistiek directeur van Op Roakeldais en speel ik in het 2e elftal van v.v. Warffum.

Het Maleisiche vliegtuig met ruim 200 passagiers aan boord nog steeds niet is gevonden is wel heel bijzonder: Heel bijzonder, een vliegtuig is niet iets wat je zomaar ergens kan camoufleren, hoewel de hedendaagse technologie veel kan. Er zijn vele complottheorieën over deze vlucht, zelf vind ik het lastig om hier uitspraken over te doen. Vreemd blijft het wel.

Hoe gaat jouw top drie van jouw meest memorabele sportmomenten eruit zien: In mijn 23 jaar op deze wereld, heb ik een aantal momenten die mij zijn bijgebleven. Ondanks we de finale verloren hebben, Nederland – Spanje op het WK in Zuid Afrika, de verkeerde wissel van Sven Kramer en als laatste het moment dat Arjen Robben Champions Leaguefinale besliste.

Dat sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom een winstgevende fabriek dicht gooit snap ook jij helemaal niets van: Erg vervelend voor de mensen in Bergen op Zoon, merendeels van hen werkt in deze fabriek, maar in tijden als deze niet geheel onbegrijpelijk. Een daling van de sigarettenmarkt en verscherpte regels van de Nederlandse overheid hebben er na mijn inzien voor gezorgd dat het illegale aanbod is toegenomen en dat ‘duurdere’ sigaretten niet meer verkopen. Ik denk dan, hoe mooi zal het zijn als er helemaal geen aanbod van tabak was, probleem opgelost.

Dat Dwight Lodeweges als trainer van Cambuur naar Heerenveen overstapt en vervolgens door Cambuur-supporters voor NSB-er wordt uitgescholden is te schandalig voor woorden: Totaal misplaatste uitlatingen die niet bij het voetbal thuis horen. Ik vind het altijd interessant hoe zulke acties beginnen, ik ben van mening dat diegene die daarmee beginnen niet een al te bijster hoog IQ hebben.

Veel huisartsen luiden de noodklok richting de ouderenzorg. Zij vrezen dat veel bejaarden in eenzaamheid zullen sterven. Hoe denk jij hierover: Mee eens, helaas een slechte maatschappelijke ontwikkeling. De overheid streeft naar een participatiemaatschappij, maar door groeiend individualisme in de afgelopen jaren is dit een voorbarig streven. Hetzelfde gebeurt met beperkte mensen die de wijken weer in moeten, een prachtige gedachte, wat vaak in de praktijk tot eenzaamheid lijdt doordat zij niet daadwerkelijk participeren. Ik zeg; mensen met vrijetijd, kom je huis uit en doe wat voor een ander. Dat kan zelf al een kop koffie drinken zijn.

Je bent artistiek directeur van op Roakeldais. Wat houdt dat precies in: Sinds twee jaar ben ik gevraagd door het bestuur als Artistiek directeur van het festival. Ik ben hierin verantwoordelijk voor de algehele programmering gericht op vernieuwingen en verbreding van de doelgroep. Dit is de laatste twee jaren al erg goed gelukt! Tevens ben ik verantwoordelijk voor het uitnodigen van de 12 Internationale dansgroepen en hen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Hierbij zoekt Op Roakeldais de samenwerking met vele organisaties. Een ongelofelijk uniek festival!

Sierd de Vos wordt door velen geprezen als commentator en anderen vinden het helemaal niets. Tot welke groep behoor jij: Ik heb een tijd in Mexico gewoond, die commentators presenteren met zoveel passie en kabaal! Dat mis ik wel eens in Nederlands. Ik mag die droogkloot Sierd de Vos wel.

Mexico of Nederland: Lastig, mijn hart ligt in Mexico, mijn kansen in Nederland. Het liefst zou ik 50/50 mijn tijd spenderen in de twee landen.

Kun jij wat meer vertellen over het project wat jij in het geboorteland, Mexico, van je vriendin Maru: Op 18 jarige leeftijd heb ik gewerkt in een straatjongerenopvang ( gevangenis) in Mexico. Hier was ik vooral verantwoordelijk om hen maatschappelijk te betrekken in voetbalprojecten. Tevens heb ik doormiddel van Nederlandse sponsors een weeshuis kunnen opknappen, uitjes georganiseerd met weeskinderen en in de sloppenwijken gewerkt. Tijdens Op Roakeldais leerde ik Maru kennen, mijn vriendin waar ik in augustus mee ga trouwen. Het afgelopen jaar heb ik daar een project opgezet voor de plaatselijke jeugd die veelal moest werken, in samenwerking met mijn cluppie vv Warffum konden Maru en ik de jongens shirts geven met logo’s van Warffum en Nextlalpan. Dit was echt geweldig!

Wat verwacht jij van het Nederlands Elftal in Brazilië: Ik als optimist had graag gezegd: we komen ver, maar helaas heb ik dit vertrouwen nog niet. Wie weet doen zij mij verbazen, ik ga er in ieder geval helemaal voor, vlaggetjes in de straat + mijn Oranje tenue.

Ajax wordt nu al de kampioen van de armoede genoemd. Terecht of zeg jij, dan had de rest maar beter moeten presteren: Bullshit, Ajax speelt gewoon goed, het wordt tijd dat andere clubs in de Eredivisie beter gaan presteren om vervolgens het Nederlandse voetbal tot een hoger punt te trekken.

Warffum moet op termijn door kunnen groeien naar een vierdeklasser omdat: Warffum al jarenlang de potentie heeft, met nu jonge en goede spelers die houden van het spelletje voetbal. Helaas is dit in de 5de klasser niet altijd mogelijk om te spelen. Hoe was het nog maar weer, in de 5e klasse komen gaat makkelijker dan er weer uitkomen.

Dat de Rolling Stones, na de dood van de vriendin van Mick Jagger, de draad in mei weer gaan oppakken had ook jij niet verwacht: Nee, nu ben ik niet opgegroeid met de Rolling Stones, maar de liedjes zijn goed.

Het schietincident in Deurne geeft aan dat men sneller voor eigen rechter gaat spelen: Klopt. De huidige wetgeving is vooral gericht op de rechten van de geweldspleger/ overvaller, maar er komt langzamerhand een verschuiving naar het slachtoffer. Naar mijn inzien, erg goed. Ik vind dat men zich mag verdedigen en ook al is het niet goed, kan ik begrijpen dat men in sommige gevallen voor eigen rechter gaat spelen.