Geen amateurvoetbal met Noordpool-vrijwilliger Heine Niewold

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Heine Niewold is de volgende hoofdpersoon in de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’. Heine is een van de vele vrijwilligers van vierdeklasser Noordpool en beantwoorde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen waarbij het amateurvoetbal niet aan de orde kwam.

320592 139652062803076 1354542164 n
Dat het Maleisiche vliegtuig met ruim 200 passagiers aan boord nog steeds niet is gevonden is wel heel bijzonder:
Vind ik wel want in een wereld met zoveel mogelijkheden wat techniek betreft moet dit niet meer mogelijk wezen. Alleen al hoeveel materieel er wordt ingezet dan hadden ze dat vliegtuig allang moeten vinden.

Na de overwinningen op Vitesse en PSV is FC Groningen in staat om Europees voetbal te halen: Daar heb ik mijn twijfels over want bij FC Groningen is het net als bij de meeste andere clubs in Nederland als ze een goede speler hebben dan wordt deze verkocht of weggekocht, helaas.

Dat Dwight Lodeweges als trainer van Cambuur naar Heerenveen overstapt, moet gewoon kunnen: Vind ik wel, hoewel sommige Friezen er niet blij mee zullen zijn. Dwight heeft al eerder bij Heereveen gezeten in de tijd van Foppe de Haan en toe hij naar Cambuur ging hoorde je er toch ook geen mens over. Als iemand in een ander vak van werkgever veranderd kraait er toch ook geen haan na.

Veel huisartsen luiden de noodklok richting de ouderenzorg. Zij vrezen dat veel bejaarden in eenzaamheid zullen sterven. Hoe denk jij hierover: De huisartsen hebben groot gelijk, deze mensen die nu hulp nodig hebben zijn de mensen die na de oorlog ons land weer opgebouwd kun je niet in de steek laten. Ik hoop ook dat de jeugd dat begrijpt, ( hoewel ik daar ook nog bij hoor).

Dat Frank de Boer reservedoelman Kenneth Vermeer nog een paar duels wil laten spelen om hem een kans te geven richting het WK is te gek voor woorden of terecht: Deze actie vind ik terecht. Vooral na de laatste wedstrijd waar Vermeer goed keepte. En laat Van Gaal dan maar kijken wie hij als keeper in het doel zet.

Dat trainers in het betaald voetbal voor opmerkingen richting de arbitrage naar de tribune gestuurd worden geeft aan dat het laten zien van emotie verboden is: Normen en waarden zeg ik altijd maar, ze worden niet voor niets weggestuurd. Als je soms ziet wat een vierde officieel moet opvreten dan zeg ik, naar de tribune en anders gedraag je.

Sierd de Vos wordt door velen geprezen als commentator en anderen vinden het helemaal niets. Tot welke groep behoor jij: Sierd de Vos vind ik een van de betere maar jongens als Herman Kuiphof of Theo Koomen krijgen we niet weer, deze mannen zijn groot geworden bij de radio en dan moet men iets anders de zaak benaderen als bij de tv.

Wim Kieft zegt vaak zinnige dingen in het Tv-programma VI of denk jij Kieft moet niet zoveel zeuren: Aan ieder mens zitten goede kanten ook bij Wim maar als voetballer waardeerde ik hem meer dan als commentator.

Over enkele maanden mogen al degene die er geen verstand van hebben weer welkom heten in allerlei praatprogramma rond het WK. Leuk of alleen maar programmavulling: Meestal vind ik dat programmavulling en zet ik de tv op een andere zender, hangt ervan af wie in deze praatprogramma’s zitten.

Op 18 maart beefde de aarde weer in de buurt van Loppersum, Middelstum en Uithuizen. Wordt het geen tijd dat Den Haag dit als een serieus probleem gaat zien: Als men hier over begint word ik echt boos, heb hier het nodige al mee te maken gehad, al twee taxateurs bij het huis gehad. Een van de N.A.M. en een van een bouwbedrijf en ze kunnen rapporten opsturen wat ze willen maar er kom geen schot in. We zijn al bezig vanaf februari 2013, maar nog geen steek op geschoten.

Nederland kleurt over enkele maanden Oranje. Hoe volgt Heine Niewold het WK in Brazilië: Dit volg ik op alle soorten media die tot mijn beschikking staan en verder napraten natuurlijk bij de club met onze vrijwilliger en spelers.

Ajax wordt nu al de kampioen van de armoede genoemd. Terecht of zeg jij, dan had de rest maar beter moeten presteren: De rest had beter hun best moeten doen maar dit antwoord ben ik aan mij zelf verplicht want ik ben een Ajax man. Daar moet ik bij aantekenen dat Nederland wat goede voetballers betreft wordt leeg gekocht want in het buitenland zit nu eenmaal het grote geld.

De FIFA maakte deze week bekend dat het vorig jaar vijftig miljoen winst heeft gemaakt. Is dat bizar of denk jij dat past bij een grote bond als de FIFA: Een beetje geld mag men gerust achter de hand hebben maar zoveel dat is mij te gortig. maar de oude kerels moeten ook betaald worden en waar kom dat geld vandaan. Wat dat betreft is het net als bij de regering, Jan met de korte achternaam is weer het haasje.

Dat de Rolling Stones, na de dood van de vriendin van Mick Jagger, de draad in mei weer gaan oppakken had ook jij niet verwacht: Ieder mens moet na het verlies van een dierbare de draad weer oppakken of je nu groot of klein bent. Men kan niet kijken in de wereld van Mick Jagger. Moet er nog even bij zeggen dat het grote muzikanten zijn.

Het schietincident in Deurne geeft aan dat men sneller voor eigen rechter gaat spelen: Ik zou niet weten wat ik zou doen. Aan de ene kant vind ik de vrouw een held en aan de andere kant weer niet. Maar je weet niet wat er precies heeft afgespeeld. Ze hoeft niet in de gevangenis wat mij betreft en als overvallers weet je van te voren dat je een risico loopt bij een inbraak of overval.