'Geen amateurvoetbal' met speler/bestuurslid Hielke Zijlstra (SIOS):

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Hielke Zijlstra voetbalt voor SIOS uit Sauwerd waar hij ook als bestuurslid actief is. Hielke is de volgende hoofdpersoon in de rubriek’ Geen amateurvoetbal’ wat de rubriek is waar van alles gevraagd wordt maar waar het amateurvoetbal geen thema is.

                                  hielke


Geert Wilders houdt Nederland aardig in de ban. Moeten we dat soort types niet minder podium geven:
Wat mij betreft is de discussie aan gaan de beste oplossing. Door hem te negeren suggereer je dat de problemen die hij benoemt niet bestaan en negeer je daarnaast ook de mensen die op hem stemmen, volgens de meeste peilingen een dergelijk 15% van Nederland. Dat bepaalde bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn in criminaliteitscijfers is een feit. Het probleem zit hem er in dat Geert Wilders geen problemen wil oplossen maar aan symptoombestrijding doet. De overige partijen zouden hier betere alternatieven tegen over moeten zetten.

Na de overwinning op Vitesse was alles weer hosanna bij FC Groningen. Waan van de dag of realistisch beeld: Vooral waan van de dag. Ik kijk niet alle wedstrijden van de FC maar wat mij opvalt, is dat er bijna elke wedstrijd wel een paar spelers zijn die hun niveau niet halen. En, met alle respect, met het niveau van de huidige selectie van FC Groningen wordt het dan wel erg lastig om een wedstrijd te winnen.

Neno Gudelj is de ook voor jou een kandidaat om namens Nederland mee te gaan naar Brazilië: Het is denk ik een leuke speler met potentie. Mochten er nog een paar spelers afvallen door blessures dan zou Louis aan hem kunnen denken, maar als iedereen fit is zijn er op dit moment toch echt nog wel een paar betere voetballers te vinden.

Dat Nederland nog steeds aan het Eurovisiesongfestival meedoet, is totale waanzin: In mijn ogen is het leuk vermaak waarbij je ook eens wat invloeden en culturen uit de overige Europese landen op tv ziet. Misschien is het wel waanzin dat iedereen denkt dat we een kans maken om te winnen als we een leuk liedje insturen. Als je het gewoon bekijkt als een avondje muziek op tv in plaats van een kans om te presteren, wordt het misschien ook voor de kijkers leuk. Meedoen is belangrijker dan winnen zullen we maar zeggen.

Veel huisartsen luiden de noodklok richting de ouderenzorg. Zij vrezen dat veel bejaarden in eenzaamheid zullen sterven. Hoe denk jij hierover: Een lastig punt. Zorg wordt steeds duurder. De vraag is of je wilt betalen voor aandacht en zorg voor ouderen of dat je toch iets van de maatschappij vraagt. In mijn ogen is hier een rol voor de maatschappij weggelegd en wat dat betreft is de oproep om richting een ‘participatiemaatschappij’ te gaan een terechte. Als meer mensen hun bijdrage leveren en als vrijwilliger activiteiten opzetten en uitvoeren is er veel meer mogelijk dan op dit moment het geval is. Dat laatste geldt overigens niet alleen voor de ouderenzorg.

Het is een teken aan de wand dat heel veel lokale partijen prima zaken hebben gedaan bij de Gemeenteraadsverkiezingen: Het is wat mij betreft niet zozeer een teken aan de wand maar vooral een afspiegeling van de (on)tevredenheid over het landelijke beleid. Overal zie je dat de twee coalitie partijen hebben verloren, iets wat zeker in tijden van moeilijke keuzes, te verwachten is.

De Atoomtop, was alleen maar de Barack Obama-show: Ik denk niet dat de Atoomtop een Barack Obama-show was, maar wel dat de media het op die manier heeft gebracht. Alleen in de meer verdiepende programma’s was er wat aandacht voor de inhoud van de top. Los daarvan is het natuurlijk wel een feit dat Barack Obama namens Amerika een van de belangrijkste aanwezigen was. Een Atoomtop zonder Amerika zou van weinig waarde zijn denk ik.

Mark Rutte had volgens de geluiden tijdens de Atoomtop wel wat minder nederig mogen zijn: Natuurlijk is het goed als Nederland zichzelf op de kaart zet en probeert haar plek in de wereld af te dwingen. Aan de andere kant zijn we ook niet meer dan een klein land met een beperkte economie die afhankelijk is van de grotere landen in Europa. Wat dat betreft is het denk ik een mooie kans dat Nederland een belangrijke top als deze mag organiseren. Ik zou me kunnen voorstellen dat nederigheid ons als land meer kan brengen dan opdringerigheid en bravoure.

Sierd de Vos wordt door velen geprezen als commentator en anderen vinden het helemaal niets. Tot welke groep behoor jij: Als dat de twee uitersten zijn plaats ik mij in het midden. Ik hou niet van commentatoren die denken dat ze een wetenschap beoefenen maar ook niet van commentatoren die alleen maar nutteloze feitjes lopen te verkondigen en hun vak niet serieus nemen. Soms erger ik me wel aan zijn commentaar, maar aan de andere kant kan ik het waarderen dat hij wel met een bepaalde humor verslag probeert te doen van een wedstrijd

Het veelvuldig analyseren van wedstrijd op TV loopt steeds meer de pan uit of voegt het voor jou nog wat toe: Wat mij betreft voegt het wel wat toe maar is de timing belangrijk. Op een wedstrijddag in het weekend zit ik in de spanning van een wedstrijd en zit ik niet te wachten op een Jan van Halst die laat zien hoe iemand had moeten lopen en een Kenneth Perez die vervolgens toevoegt dat een bal rond is en het toch wel lastig is om een bal op doel te krijgen. In de avond of doordeweeks is een stukje verdieping wat mij betreft juist weer wel interessant.

Over enkele maanden mogen al degene die er geen verstand van hebben weer welkom heten in allerlei praatprogramma rond het WK. Leuk of alleen maar programmavulling: Wat mij betreft leuk. Na zoveel dagen vol van voetbal heb ik de mening van de ‘deskundigen’ en vaste gasten ook wel gehoord en is de frisse kijk van anderen een welkome afwisseling.

Op 18 maart beefde de aarde weer in de buurt van Loppersum, Middelstum en Uithuizen. Wordt het geen tijd dat Den Haag dit als een serieus probleem gaat zien: Een serieus probleem is het zeker, zelf heb ik ook de nodige aardbevingsschade aan mijn woning. De vraag is of ze het in Den Haag nog niet serieus nemen. De eerste toezeggingen zijn al gedaan. Het is te begrijpen dat er nog genoeg wanklanken uit de regio komen die het uiterste eruit willen halen. Ik vraag me wel af of die wanklanken er niet zouden zijn als de aardgasbaten weg vallen en als gevolg de belastingen omhoog gaan.

Oranje heeft in Brazilië niets te zoeken: We zijn zeker geen topfavoriet. Maar dat betekent niet dat we er niets te zoeken hebben. Volgens mij moet de groepsfase wel haalbaar zijn. En wie weet wat er in de volgende rondes nog te halen is. Het is een cliché, maar de bal is rond. Als iedereen ‘de koppies goed heeft staan’ en de eerste wedstrijden gaan goed, dan ben ik benieuwd hoe ver we kunnen komen. Het is alweer tien jaar geleden, maar wie had bijvoorbeeld gedacht dat Griekenland het EK in 2004 zou winnen?

Guus Hiddink heeft zijn staf rond het Nederlands Elftal bijna gereed. Verbaasd jou dat Ruud van Nistelrooy tot de staf gaat behoren: Ik denk dat Ruud van Nistelrooy een goede aanvulling is voor de technische staf. Iemand met ervaring op eindtoernooien kan de spelers denk ik goed begeleiden en kan misschien wat spanning wegnemen. Aan de andere kant zal Nederland, zolang Van Persie fit is, niet echt met een type van Nistelrooy gaan spelen. Klaas Jan Huntelaar komt denk ik nog het meest in de buurt. Op voetbalgebied zou een wat creatievere spits met ervaring zoals Bergkamp in mijn ogen meer kunnen bijdragen.

De FIFA maakte deze week bekend dat het vorig jaar vijftig miljoen winst heeft gemaakt. Is dat bizar of denk jij dat past bij een grote bond als de FIFA: Het lijkt me een gezonde situatie dat de FIFA winst maakt. Het is vervolgens wel zaak dat de FIFA investeert in projecten zoals de doellijntechnologie. Iets waar iedereen al jaren om vraagt en waarvan iedereen weet dat het op termijn toch wel werkelijkheid gaat worden, maar wat nog steeds niet volledig is toegepast. De eerste stappen daarin zijn wel gezet dus we wachten het af.