'Geen amateurvoetbal met FC LEO-voetballer Jeroen Hovius

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jeroen Hovius voetbalt voor het tweede team van FC LEO en is de volgende hoofdpersoon in de rubriek’ Geen amateurvoetbal’. Geen amateurvoetbal is de rubriek waarin van alles gevraagd wordt maar waar het amateurvoetbal buiten beschouwing gelaten wordt.

 1095101 1410872509173784 1979425923 n

Door een toename van motorclubs verwacht men in Nederland een toename van geweld. Verwacht jij dat ook: Nee, dat verwacht ik eerlijk gezegd niet.

Vanaf 2018 komt de UEFA met een National League omdat we, zo zegt men, dan van die brij aan vriendschappelijke wedstrijden verlost zijn. Onzin of waarheid: Denk niet dat we er van verlost zijn. Maar voor de betere elftallen op deze wereld zal het wel beter zijn. Die spelen dan tegen elkaar en ze spelen dan ergens voor.

Neno Gudelj is voor jou een kandidaat om namens Nederland mee te gaan naar Brazilië: Nee, maar als ik eerlijk ben dan is er geen enkele speler uit de eredivisie die in oranje thuishoort.

Robin van Persie is nu door een knieblessure vier tot zes weken uitgeschakeld en wordt daardoor de ster van het WK: Nee, maar het wordt ook geen Messi, Neymar of Ronaldo. Zit eerde te denken aan Lukaku van België.

Terecht of onterecht dat Volkert van der G op 2 mei op vrije voeten komt: Daar ga ik geen uitspraak over doen. Vind regels zijn regels en daar moet men zich aan houden.

Dat Zivkovic nu al naar Ajax gaat is drie jaar te vroeg of zeg jij, wat goed is komt snel: Hij had beter nog een aantal seizoen bij FC Groningen kunnen blijven. Maar voor de toekomst zal het een prima speler voor Ajax worden waarbij hij eerst in de Jupiler League gaan spelen voor jong Ajax.

Sierd de Vos wordt door velen geprezen als commentator en anderen vinden het helemaal niets. Tot welke groep behoor jij: Tot de eerste groep. Het heeft wel wat!

Het veelvuldig analyseren van wedstrijd op TV loopt steeds meer de pan uit of voegt het voor jou nog wat toe: Dat veelvuldig napraten voegt voor mij niets meer toe.

Clarence Seedorf heeft uitgehaald naar de media naar aanleiding van de matige prestaties van AC Milan. Terecht of onterecht: Terecht, want op deze manier wordt de druk wel heel erg opgevoerd. Voor trainers is er tegenwoordig bijna geen tijd meer om iets op te bouwen.

In Noord-Korea moeten mannen nu volgens de wet hetzelfde kapsel hebben als hun leider Kim Jong-un. Wat denk jij een vervroegde 1 april grap of een serieuze aangelegenheid: Ik ga voor de 1 april grap. Maar het zou mij niet verwonderen dat het wel gebeurt. Ze lijken daar toch al allemaal een beetje op elkaar dus wat dat betreft. ·

Louis van Gaal zou de ideale trainer zijn voor Manchester United: Nee totaal niet, ik denk zelf eerder aan Frank de Boer.

Guus Hiddink heeft zijn staf rond het Nederlands Elftal bijna gereed. Verbaasd jou dat Ruud van Nistelrooy tot de staf gaat behoren: Een goede keuze van Hiddink om Van Nistelrooy bij de staf te halen. Hij kan de jonge aanvallers natuurlijk veer leren want hij brengt zijn eigen ervaringen uit een fantastische carrière mee.

De FIFA maakte deze week bekend dat het vorig jaar vijftig miljoen winst heeft gemaakt. Is dat bizar of denk jij, dat past bij een grote bond als de FIFA: Nee vind ik niet bizar. Er gaat veel geld om in de sport.

In aanloop naar het WK stoomt voetbalfanaat Johnny de Mol in 'Johnny in Oranje' de Nederlanders en Brazilianen klaar voor het Oranje-geweld, dat gaat los barsten. Leuk of zeg jij, voor mij hoeft dat allemaal niet: Alles wat over voetbal gaat is natuurlijk ‘leuk’. En wat je niet wilt kijken hoeft immers niet.