Patrick Bergman (Omlandia D1) Voordeel kunstgras is dat je schoenen schoon blijven.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Patrick Bergman is geboren op 26-11-2002 en voetbalt als 1e jaar D-junior voor Omlandia Ten Boer. Patrick kreeg net als zijn teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen voorgelegd die ze mocht beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www.puurvoetbalonline.nl, het jeugdteam van de maand.
patrick
 
Jij voetbalt voor de D-junioren van Omlandia. Heb jij altijd al voor Omlandia gevoetbald: Ja, vanaf de F-junioren 

Wat is jouw positie in het team en wat is er leuk aan dat team: Ik speel het liefst links voor, maar ik speel ook links en recht op het middenveld en rechtsvoor. Leuk aan het team is dat er serieus wordt getraind en dat er een goede sfeer is. Alles is leuk bij D1!

Jullie worden dit jaar gecoacht en getraind door Simon Schuil en Jordi Hospers. Wat heb jij tot nu toe het meeste geleerd van jouw trainers: Bewegen zonder bal, strak passen, oogcontact hebben, goede been aannemen

Omlandia is: een gezellige voetbalvereniging

Jullie hebben vast ook activiteiten voor school die thuis moeten gebeuren. Is dat te combineren met het volgen van de trainingen: Ik kan voetbal prima combineren met huiswerk e.d. Ik ga altijd trainen!

In Ten Boer ligt nog geen kunstgrasveld. Zou jij dat toejuichen als dat gebeurde en zo  ja waarom: Ja, omdat dat het fijner speelt, je het hele jaar door kunt voetballen en je hoeft je schoenen niet schoon te maken!

Tegenwoordig zijn voetbalschoenen vaak fel gekleurd. Wat hebben jouw schoenen voor kleur: Mijn schoenen zijn zwart met een klein beetje groen

Op dit moment is Ajax koploper in de eredivisie maar wie wordt volgens jouw kampioen van Nederland: Ajax

Nederland heeft stevig geloot voor de eindronde op het WK in Brazilië. Hoe ver gaat Nederland volgens jou op het WK komen: Halve finale (dan verliezen ze met strafschoppen, maar dat hoop ik niet)

Jij bent bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal van Omlandia aanwezig: Niet iedere wedstrijd maar wel heel vaak

Wat is volgens jou de beste voetballer in de eredivisie: Clasie

Als jij voor een keer Louis van Gaal moest vervangen hoe zou het Nederlands Elftal er die dag uit zien: Cillissen; Martins Indi, Janmaat, Vlaar, Blind; Sneijder, Clasie, van der Vaart; Robben, van Persie en Huntelaar.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Met Wesley Sneijder, omdat het me leuk lijkt om bij Galatasaray te voetballen en omdat hij een hele goede middenvelder is