Groningers mikken op WK in Brazilie en kijken ook verder

Geschreven door Jasper Tims op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Via bet.nl kreeg ik het verzoek of ik onderstaand artikel wilde plaatsen en wat gaat over Groninger spelers die we mogelijk op het WK 2014 en het EK 2016 mogen verwachten. Het artikel kent een link naar de site die veel aandacht aan het WK voetbal in Brazilië zal besteden.

 logo wk


Arjen Robben en Jeroen Zoet mikken ook op EK 2016

 De twee Groningers kijken natuurlijk eerst naar het WK van 2014, waar Robben zeker aan zal meedoen, maar Jeroen Zoet nog op moet hopen. Zondag werd geloot voor de kwalificatie van het EK 2016, een toernooi met mogelijk een grote Groningse inbreng.

Robben kan nog gemakkelijk mee, Zoet moet strijden

Al sinds 2003 is Arjen Robben onderdeel van het Nederlands Elftal. De wereldtopper uit Bedum kon meer interlands gespeeld hebben dan zijn huidige aantal van 73, maar op eindtoernooien was hij altijd een vaste waarde. De nu 30-jarige Robben staat op het punt zijn contract bij Bayern München te verlengen en is elke week opnieuw van groot belang voor de Duitse topclub. Het EK 2016 kan hij gewoon halen als zijn lichaam het toelaat. En Robben kennende, zal hij ook graag in de kwalificatie willen spelen tegen Tsjechië, Turkije, IJsland, Kazachstan en Letland.

Meer spanning wat betreft selectie voor het Nederlands Elftal heeft Jeroen Zoet. De Veendammer, doelman van PSV, zit bij de 35 spelers die kans maken op het WK 2014 met Oranje. Maar voor dat toernooi, net als voor het EK 2016, heeft hij een flinke concurrentiestrijd met een aantal andere doelmannen. Zijn precieze leeftijdsgenoot Jasper Cillissen (ook geboren op 22 april 1989) staat nu hoger in de pikorde. Maar Zoet moet ook nog strijden met Tim Krul en de meer ervaren Maarten Stekelenburg en Michel Vorm. Hij zal hopen op een kans om zich te bewijzen bij de EK-kwalificatie onder de nieuwe bondscoach.

FC Groningen vertegenwoordigd in EK-kwalificatie

Bij de club waar Arjen Robben zijn profcarrière in 2000 begon, FC Groningen, zijn ook nog een aantal spelers die zich kunnen bewijzen in de kwalificatie voor het EK 2016. Zo ontwikkelt doelman Marco Bizot zich erg goed en zal de huidige doelman van Jong Oranje graag omhoog willen kijken qua kansen. Voor hem komt het EK 2016 wellicht te vroeg, net als voor de 17-jarige spits Richairo Zivkovic, maar met een sterke ontwikkeling van deze spelers en een nieuwe bondscoach weet je het maar nooit.

Op internationaal vlak zal FC Groningen in ieder geval vertegenwoordigd worden door Andraz Kirm. De middenvelder speelde al 59 interlands en heeft met Slovenië zeker een kans in een groep met vooral Engeland en Zwitserland als grootste concurrenten. De 21-jarige Filip Kostic maakt een sterk seizoen mee en ik denk dat hij binnenkort mogelijk een uitnodiging krijgt van Servië. Dat land krijgt het in elk geval lastig met Portugal en Denemarken in groep I. Voor aanvoerder en tweevoudig Zweeds international Rasmus Lindgren wordt het in ieder geval een lastige strijd. Maar in twee jaar kan er veel gebeuren, voor veel spelers