Geen amateurvoetbal met Jeffrey Doornbos (Velocitas-zaterdag)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jeffrey Doornbos voetbalt voor de zaterdagtak van Velocitas en beantwoorde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen voor de rubriek ‘ Geen amateurvoetbal’.

 image

Erwin Koeman zou volgens velen de ideale trainer voor FC Groningen zijn: Ben ik het wel mee eens! Erwin Koeman is jarenlang speler geweest van Groningen en weet wat er verwacht word bij een club als Groningen. 

Verbaasd het jou dat er mensen zijn die medelijden met Uli Hoeness hebben: Medelijden verbaasd me wel. Dat er mensen zijn die het jammer vinden kan ik me voorstellen. Hij heeft in de afgelopen jaren natuurlijk wel goed werk verricht voor Bayern Munchen en dan is het jammer dat zulke zaken aan het licht komen. Medelijden vind ik te ver gaan, hij heeft het allemaal zelf in de hand gehad.

Dat Feyenoord opeens wat minder presteert komt puur en alleen door hoe men bij de Rotterdammers met het gedrag van Pelle omgaat: Vind ik onzin. Natuurlijk is Feyenoord niet fantastisch ermee omgegaan en hadden ze wel wat harder kunnen optreden maar om nou te zeggen dat daar de mindere prestaties wegkomen vind ik onzin. 

Dat Nederland nog steeds aan het Eurovisiesongfestival meedoet, is totale waanzin: Ik vind het Eurovisiesongfestival in ieder geval waanzin. Maar dat Nederland nog meedoet, tsjaa... Wat moet je ermee. Ik denk dat er een hoop ergernissen voorkomen kunnen worden als er een nieuwe manier van stemmen komt zodat de vriendjespolitiek minder gemakkelijk wordt. Zolang er ergens gepresteerd kan worden kan ik me altijd wel voorstellen dat landen meedoen.

De gemeenteraadsverkiezingen geven ons een goed beeld van hoe men in de politiek met elkaar omgaat: Weet ik zo niet. Rond de verkiezingen wordt alles wel extra uitvergroot zodat het allemaal erg opvalt. Denk dat het normaal wel meevalt.

Dat FOX tijdens sommige Eredivisieduels met twee commentatoren werkt doet afbreuk aan het kijkplezier: Ja zeker weten. De commentatoren bij FOX vind ik sowieso niet al te best, maar dat er nog een tweede commentator naast komt te zitten vind ik ook irritant. Het is totaal geen toevoeging en zorgt voor ergernissen.

Dat een passagiersvliegtuig compleet van het radarscherm verdwijnt verbaasd jou in hoge mate: Ja ik vind het een bijzonder dat dergelijke apparaten niet te traceren zijn. Volgens mij is er met de technologie van tegenwoordig bijna onmogelijk om geheel uit beeld te verdwijnen.

Steeds meer Nederlandse trainers worden er in het buitenland uitgegooid. Logisch of waan van de dag: Waan van de dag. Het is nu eenmaal zo dat wanneer een elftal slecht draait, de trainer als eerst op de stoep staat. In veel gevallen is dit niet terecht maar helaas wel de werkelijkheid. Het lijkt in het buitenland wel of de trainers veel minder krediet hebben dan in Nederland. 

Vorige week was het bericht te lezen dat een meisje van twaalf jaar zelfmoord heeft gepleegd omdat ze al een paar jaar werd gepest. Dit zou niet moeten kunnen gebeuren: Absoluut! Het zijn verschrikkelijke gebeurtenissen die niet voor zouden moeten komen maar helaas gebeurd het nogal eens. Denk dat het door de social media allemaal nog erger wordt dan eerder het geval was.

Na het duel tussen FC Groningen en Feyenoord was er veel te doen rond de supporters van Feyenoord. We moeten in Nederland geen uit-supporters meer bij Eredivisieduels toestaan: Nee dat vind ik ook onzin. Een overgroot deel van de supporters gaat met goede bedoelingen naar een andere stad om hun ploeg te steunen. Dat deze dingen gebeuren hoort niet, maar om nou alle uit-supporters te weren doordat een kleine groep met andere bedoelingen heengaat vind ik belachelijk. Naar mijn mening zijn er al veel te veel regeltjes waar supporters zich aan moeten houden. Een wedstrijd op eigen gelegenheid bezoeken is bijna onmogelijk tegenwoordig.

Dat het WK in Brazilië qua organisatie een vlekkeloos toernooi wordt is een utopie: Dat lijkt mij ook een utopie. Echter voor de buitenwereld blijven de meeste organisatorische problemen wel goed afgeschermd. Ik laat me weer verrassen... Het schijnt dat Nederland haar wedstrijd tegen Australie misschien elders moet spelen. 

Wij zijn als Nederlanders te tolerant als het gaat om maatregelen die de regering in samenwerking met ‘Brussel’ voor ons bedenkt: Van de buitenkant is het gemakkelijk schoppen tegen politieke beslissingen. En te tolerant vind ik een raar begrip. Wat zouden de burgers moeten doen bij eventuele maatregelen? In opstap komen lijkt me zeker niet goed.

Velen dachten dat de NOS de televisierechten van het eredivisievoetbal aan SBS of FOX zou verliezen. Dat is niet gebeurd maar waar jij van zegt, het maakt mij niet uit wie de rechten krijgt. Wel om het feit dat het één groot commercieel circus wordt. Wedstrijden op onmogelijke tijden om zoveel mogelijk kijkers en geld te verdienen. Als Groninger op zondag om 12.30 in Kerkrade spelen is gewoon van de zotte. 

Marcel Pannekoek stelt dat de  FIFA  in zijn ogen een corrupte organisatie is waarbij steekpenningen aan de orde van de dag zijn. Hoe kijk jij tegen deze organisatie aan: Ze doen er in ieder geval weinig aan om niet corrupt over te komen. Ik heb af en toe wel mn vraagtekens erbij.