Guus Rozema (Omlandia D1) hoopt op een kunstgrasveld voor Omlandia

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Guus Rozema is geboren op 27-11-2001 en voetbalt als 2e jaar D-junior voor Omlandia Ten Boer. Guus kreeg net als zijn teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen voorgelegd die ze mocht beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www.puurvoetbalonline.nl, het jeugdteam van de maand.

guus

Guus jij voetbalt voor de D-junioren van Omlandia. Heb jij altijd al voor Omlandia gevoetbald:
Ja ik voetbal al vanaf mijn vijfde jaar voor Omlandia.

 Wat is jouw positie in het team en wat is er leuk aan dat team :Mijn positie is laatste man en tevens ben ik aanvoerder.  Wij hebben een goede sfeer en we kunnen goed samenspelen.

Jullie worden dit jaar gecoacht en getraind door Simon Schuil en Jordi Hospers. Wat heb jij tot nu toe het meeste geleerd van jouw trainers: Ik heb geleerd om rustig te blijven en niet te snel de bal weg te schieten. Ik heb geleerd hoe ik goed moet opbouwen. Verder heb ik geleerd dat ik niet altijd hard hoef te schieten maar ook zuiver.

Omlandia is: Een leuke club om te voetballen.

Jullie hebben vast ook activiteiten voor school die thuis moeten gebeuren. Is dat te combineren met het volgen van de trainingen: Ik ga dit jaar nog naar de basisschool daarom heb ik nog geen huiswerk. 

In Ten Boer ligt nog geen kunstgrasveld. Zou jij dat toejuichen als dat gebeurde en zo ja waarom: Ik zou dat heel fijn vinden. Als er in Ten Boer een kunstgras veld ligt kunnen we bijna altijd voetballen en trainen. 

Tegenwoordig zijn voetbalschoenen vaak fel gekleurd. Wat hebben jouw schoenen voor kleur: Mijn schoenen zijn helemaal wit. Mijn schoenen zijn fel geel met oranje.

Op dit moment is Ajax koploper in de eredivisie maar wie wordt volgens jou kampioen van Nederland: Ik denk dat Ajax kampioen wordt maar Twente heeft ook nog goede kansen.

Nederland heeft stevig geloot voor de eindronde op het WK in Brazilië. Hoe ver gaat Nederland volgens jou op het WK komen: Ik denk dat Nederland tot in de kwartfinale komt.

Jij bent bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal van Omlandia aanwezig: Dat klopt maar ik ga dan meestal wel zelf voetballen.

Wat is volgens jou de beste voetballer in de eredivisie: Dusan Tadic

Als jij voor een keer Louis van Gaal moest vervangen hoe zou het Nederlands Elftal er die dag uit zien: Doel: Michel Vorm, Verdediging: Gregory van der Wiel, Ron Vlaar, Virgil van Dijk, Daley Blind Middenveld: Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Kevin Strootman Aanval: Robin van Persie, Arjen Robben en Jermain Lens 

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Ik zou wel een dagje willen ruilen met Virgil van Dijk. Hij staat op dezelfde positie als ik. Daarnaast vind ik Celtic een hele mooie club.