Francisca van Leer (Gorecht MD1): Ik zou wel in Amerika willen voetballen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Francisca van Leer voetbalt voor het MD1-team van de voetbalvereniging Gorecht uit Haren. Francisca kreeg net als haar teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen voorgelegd die ze mocht beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.

 francisca

Francisca jij voetbalt voor Gorecht. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor v.v. Gorecht: ik ben in februari 13 jaar geworden en zit nu al twee jaar bij vv Gorecht.

Jij bent linkerspits in het team. Wat is er leuk aan die positie en wat is daar minder leuk aan. Ik vind alles er eigenlijk wel leuk aan. Het is voorin heel actief bezig zijn. Je bent de hele tijd aan het rennen en passen. Ik vind het vooral leuk om mensen voorbij te sprinten.

Ben jij iemand die ook het voetballen op TV volgt of denk jij vaak van, ik vindt het allemaal wel prima: Ja, ik kijk wel vaak voetbal op tv. Ook kijk ik naar de teams die ik helemaal niet ken zoals clubs uit Afrika. Want voetbal blijft altijd leuk zelfs bij clubs die je niet kent.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: Ajax !!!!!!!!!! omdat Ajax de beste van Nederland is ! Ik vind hun manier van spelen in het veld echt goed. Later wil ik ook bij Ajax gaan voetballen omdat ze ook een dameselftal hebben. Daardoor word een club ook een heel stuk leuker.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Ik heb meerdere voetbalschoenen. Z e zijn allemaal van Nike: zwarte noppen, zwarte kunstgrasnoppen en blauw met witte noppen.

Op sportpark De Koepel liggen kunstgrasvelden en natuurgrasvelden. Waar gaat jouw voorkeur naar uit en waarom: Natuurgrasvelden, omdat ik dan beter een sliding kan maken. En bovendien vind ik de grip beter dan op kunstgras.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik hoop dat ze naar de finale mogen, maar ik denk dat ze in hun poule snel gaan afvallen....

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Natuurlijk profvoetbalster, dat ga ik echt proberen. Ik wil wel in ieder geval mijn vwo diploma halen zodat ik dan kan studeren in Amerika, want daar is vrouwenvoetbal heel populair!

v.v. Gorecht is: Echt super! Het is altijd leuk, omdat het een voetbalclub is waar steeds meer meisjes gaan voetballen.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: passen, schieten maar vooral de positie in het veld, hoe je een driehoek kan zien, een mooie combinatie kan maken maar ook hoe je moet omschakelen.

Velen vinden voetbal niets voor meisjes of dames. Waarom is dat in jouw ogen onzin: Laat al die mensen maar bij onze wedstrijden komen kijken! Dan zullen we wel eens zien of ze na de wedstrijd nog zo denken.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Met Messi, omdat hij super snel is. Verder heeft hij veel techniek en dat zou ik wel kunnen gebruiken. En verder omdat hij bij Barcelona voetbalt en dat is mijn lievelingsclub.