Geen amateurvoetbal met Gideon Steur, voetballer v.v. Kloosterburen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gideon Steur, speler voetbalvereniging Kloosterburen is na Piet Lekatompessij,verzorger/masseur v.v. Gorecht de volgende hoofdpersoon in de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’. In deze rubriek komen veel zaken aan de orde maar wordt er met geen woord gerept over het amateurvoetbal.
image 8


Dick Advocaat is van mening dat AZ door de KNVB wel wat meer gespaard had mogen worden qua programma. Deel jij zijn mening:
Ja, de KNVB weet aan het begin van het seizoen wie er Europees spelen. Ik ben van mening dat de KNVB daar rekening mee moet houden wat betreft het speelschema. Clubs als AZ en Ajax lopen vaak punten in de competitie mis doordat ze na een Europese wedstrijd een lastige wedstrijd moeten spelen in de Eredivisie.

 Neno Gudelj is ook voor jou een kandidaat om mee te gaan naar Brazilië: Gudelj is bezig aan een goed seizoen bij AZ. Nu Strootman geblesseerd is, moet Van Gaal opzoek naar een nieuwe middenvelder. Ik denk echte dat Blind een betere kandidaat is om mee te nemen naar Brazilië dan Gudelj. Ik vind blind namelijk een betere speler.

Dat Nederland nog steeds aan het Eurovisiesongfestival meedoet, is totale waanzin: ja, daar ben ik het mee eens. Het kan aan mijn muziek smaak liggen dat ik de liedjes van de afgelopen jaren geen reclame vindt voor ons land maar ook heb ik het idee dat Nederland geen kans maakt om te winnen, omdat de Oostbloklanden op elkaar stemmen. Daarom kunnen ze van mijn part wel stoppen met het Eurovisiesongfestival.

Ook jij hebt je vreselijk gestoord aan het zieltjes winnen rond de gemeenteraadsverkiezingen: ja. Dit jaar mocht ik voor het eerst stemmen. Ik heb dit niet gedaan, omdat ik in geen enkele partij vertrouwen heb. De meeste standpunten van een partij kunnen ze niet na komen of komen ze gewoon niet na. Vlak voor de verkiezingen beginnen ze dan met campagne voeren in de hoop zoveel mogelijk stemmen te winnen door absurde ideeën als dat je een rondje met de burgemeester kon rijden en hij dan met jou ging praten over de verkiezingen. Dit alles om maar zo veel mogelijk stemmen te winnen, terwijl een echte partij gewoon altijd campagne voert en niet vlak voor de verkiezingen.

Het is een teken aan de wand dat heel veel lokale partijen prima zaken hebben gedaan bij de Gemeenteraadsverkiezingen: ja, lokale partijen hebben standpunten die, ten opzichte van de landelijke partijen, veel meer met de regio te maken. Hiermee laat de bevolking weten dat ze een beetje klaar zijn met landelijke partijen die vaak hun standpunten niet waar (kunnen) maken.

De Atoomtop, een grote poppenkast die veel geld kost of iets wat zeker van waarde is: ik weet niet precies wat er tijdens de Atoomtop word besproken. Als daar hele belangrijke zaken worden besproken, dan had ik dat waarschijnlijk wel eens in het nieuws gelezen. In mijn ogen is het dus een grote poppenkast dat veel geld kost.

Het Fyra-avontuur levert Nederland een verlies van 88 miljoen op. Daar moeten wat jou betreft koppen voor rollen: ja, 88 miljoen is een groot bedrag en wij als belastingbetalers hebben/worden hier voor opgedraaid. Ik vind dat de verantwoordelijke hier niet zonder kleerscheuren vanaf mogen komen.

Dat het Eredivisievoetbal nog drie jaar via de NOS te zien is maakt jou blij: Ik kijk vrijwel nooit de samenvattingen van de Eredivisie op de NOS. Ik weet daarom niet of ik het wel of niet jammer vind dat de samenvattingen nog drie jaar op de NOS te zien zijn.

Het veelvuldig analyseren van wedstrijd op TV loopt steeds meer de pan uit of voegt het voor jou nog wat toe: Nee, ik vind het analyseren van een wedstrijd op TV erg interessant. Ik vind het leuk als er situaties worden behandeld waar ik ook wel eens te maken heb tijdens de wedstrijd. Ik wil mezelf elke dag verbeteren en als er dan analyses op de TV over voetbal probeer ik er wat van op te pikken zodat ik beter ga spelen.

Over enkele maanden mogen al degene die er geen verstand van hebben weer welkom heten in allerlei praatprogramma rond het WK. Leuk of alleen maar programmavulling: een beetje van beide. Er zijn er een boel die er geen verstand van hebben maar er zijn ook een paar die dat zeer zeker wel hebben. Naar die mensen kan ik dan ook wel luisteren. Die mensen die er geen verstand van hebben zie ik wel als programmavulling

Op 18 maart beefde de aarde weer in de buurt van Loppersum, Middelstum en Uithuizen. Wordt het geen tijd dat Den Haag dit als een serieus probleem gaat zien: Ja, de mensen die in dat gebied leven krijgen scheuren in het huis en ook de waarde van het huis zakt stevig. Dit is omdat het niet aantrekkelijk is om daar een huis te gaan kopen als je daar alleen maar aardbevingen hebt en de kans aanwezig is dat je huis beschadigd raakt. De overheid moet hier iets aan doen. Echter denk ik niet dat ze de grootste gasbron van Nederland gaan stop zetten.

Dat de Rolling Stones naar Pink Pop komen is door de dood van de vriendin van Mick Jagger nog niet zeker. Wat denk jij, komen ze wel of komen ze niet: Ik denk wel dat ze komen. Zou ook een meer dan grote teleurstelling zijn voor de fans als ze niet komen.

Oranje heeft in Brazilië niets te zoeken: Mee eens, ik ga er niet vanuit dat Nederland de groepsfase doorkomt. Spanje zie ik als een van de kanshebbers voor de titel samen met Duitsland & Brazilië. Als outsiders zie ik Colombia & België. Chili acht ik ook beter dan Nederland. Ik denk dus niet dat Nederland enig kans heeft op het WK.

Het lukt Guus Hiddink nog niet echt om zijn staf te formeren rond het Nederlands Elftal. Verbaasd jou dat: ja, een trainer met zijn kwaliteiten en zijn verleden zou toch in staat moeten zijn om een goede staf te formeren?

De FIFA maakte deze week bekend dat het vorig jaar vijftig miljoen winst heeft gemaakt. Is dat bizar of denk jij dat past bij een grote bond als de FIFA: Ik vind het een aanzienlijk hoog bedrag maar als dat weer geïnvesteerd wordt in het voetbal bijvoorbeeld met doellijntechniek dan heb ik er vrede mee.