Geen amateurvoetbal met de verzorger van Gorecht, Piet Lekatompessy

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘geen amateurvoetbal’ geven we deze keer het woord aan Piet Lekatompessij. Piet is naast verzorger/masseur bij Gorecht ook actief in dezelfde functie bij Gas Terra Flames en zag tussen zijn activiteiten toch tijd om zijn visie te geven op de vijftien vragen en stellingen die er voor hem bedacht werden.

 1965062 365128276959716 1681259297 n

Clarence Seedorf staat nu al onder druk bij AC Milan. Seedorf had ook niet op dat niveau moeten beginnen: Dat is het risico dat je neemt om als onervaren trainer bij een grote club als AC Milan te beginnen.

Wim Kieft noemde maandag in het Tv-programma VI het niveau van de eredivisie rampzalig. Deel jij zijn mening: Het niveau van de eredivisie is in vergelijking met de opkomende landen zeker sterk achteruit gegaan. Dat komt mede omdat de betere spelers direct door grote clubs worden weggekaapt. En dat zijn juist de spelers die je in je eigen land juist nodig hebt.

Dat Nederland nog steeds aan het Eurovisiesongfestival meedoet, is totale waanzin: De deelname van Nederland aan het songfestival is juist goed. Je kunt je dan meten met andere deelnemende landen alleen moeten ze de jurypunten misschien door niet Europese landen laten doen dat is eerlijker.

Heb jij je vreselijk gestoord aan het zieltjes winnen rond de gemeenteraadsverkiezingen: Ach, zieltjes winnen is goed maar de manier hoe je de beloften waar kan maken is een ander verhaal. Sommige annexaties bijvoorbeeld van gemeenten zijn niet meer tegen te houden. Daar is allang rekening mee gehouden.

Dat BVO’s met overheidsgeld in stand worden gehouden moet per direct stopgezet worden: Absoluut, dat moet per direct worden stop gezet als er gemeenschapsgeld aan te pas moet komen. Amateurverenigingen moeten zich toch ook zelf bedruipen of moeten kiezen voor fusies. Want anders kunnen die ook niet verder.

Dat er in het weekend van 22 en 23 maar vier duels doorgang vinden in de eredivisie is een grof schandaal: In het weekend van 22 en 23 maart kunnen er maar vier eredivisiewedstrijden doorgaan. Dat komt door een tekort aan mankracht rond de stadions. Maar voor een eerlijk verloop hadden ze beter alle wedstrijden kunnen uitstellen.

Het Fyra-avontuur levert Nederland een verlies van 88 miljoen op. Daar moeten wat jou betreft koppen voor rollen: Het Fyra-avontuur is te vroeg ingezet. Er is niet eerst bekeken of het ook een goedwerkend product was en of het veilig genoeg was. Bij het contract voor de levering van de Fyratreinen hebben ze geen ‘mitsen’ in het contract verwerkt. Dan krijg je grote verliezen zoals nu minimaal 88 miljoen waarbij ik denk, je koopt toch geen pakje boter.

 Nederland is qua voetballand minimaal een B-land geworden en dat gaat voorlopig ook niet meer veranderen: We moeten als Nederland niet vergeten dat andere opkomende landen zich ook opwerken door eigen talenten proberen vast te houden. Dat doen ze om het voetbal aantrekkelijk te houden. En inderdaad Nederland is op voetbalgebied even een B-land maar laten we hopen op de betere tijden die komen gaan.

Vaak wordt er gezegd dat kinderen op de basisscholen te weinig uren aan sport besteden. Deel jij die mening: Ja, dat is absoluut waar. Meer sport op basisscholen is goed voor een betere concentratie op school. Goede lichamelijke conditie is namelijk een pré.

Wilfred Genee begint steeds irritanter met zijn opmerkingen over Willem van Hanegem of moet de Kromme niet zeuren: Wilfred Genee moet niet teveel over Willem van Hanegem doorgaan je weet gewoon hoe Willem is laat het toch gaan.

Over enkele maanden mogen we Goor en Geer en al degene die er geen verstand van hebben weer welkom heten in allerlei praatprogramma rond het WK. Leuk of alleen maar programmavulling: Alleen programmavulling rond het WK.

Op 18 maart beefde de aarde weer in de buurt van Loppersum, Middelstum en Uithuizen. Wordt het geen tijd dat Den Haag dit als een serieus probleem ziet: Den Haag moet zeker serieus kijken naar het probleem van bevingen in Loppersum, Middelstum, Uithuizen en omstreken. Wie weet zal het gebied in de toekomst groter worden wat dan.

Dat de Rolling Stones naar Pink Pop komen is door de dood van de vriendin van Mick Jagger nog niet zeker. Wat denk jij komen ze wel of niet: Wat vindt Jagger belangrijker Pink Pop of de dood van zijn vriendin. Als je gevoel in je donder hebt is de keuze niet moeilijk ongeacht de schadeclaim van de organisatie van Pink Pop.

Wat Geert Wilders rond de gemeenteraadsverkiezingen allemaal heeft geroepen  is iets waar hij voor gestraft moet worden want er zijn wel grenzen: Geert Wilders zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wel zien of hij stemmen heeft behaald…..

Oranje heeft in Brazilië niets te zoeken: Natuurlijk moet Nederland wel naar Brazilië. Waarom niet meedoen het is een mooi toernooi en je kunt niet altijd de beste zijn helaas.