Merkwaardig gedrag scheidsrechter zorgt voor irritatie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Een rubriek op Puurvoetbalonline is die met de naam, merkwaardig. Een rubriek die gaat over zaken die Puurvoetbalonline, de bezoekers van www.Puurvoetbalonline.nl of iemand anders uit de voetbalwereld opvallen en waarbij man en paard genoemd worden.
speurder

Op je rondjes rond de velden hoor je soms verhalen waar je van denkt waar gaat het allemaal over. Verhalen over scheidsrechters die dit seizoen al ruim honderd zaal of veld duels hebben gefloten of arbiters die zo kleurenblind zijn dat er ingebroken moet worden om de arbiter te plezieren. Je hoort soms verhalen die je bijna niet kunt geloven maar die echt gebeurt zijn zoals daar was het ' verhaal'rond het duel VVSV’09-TEO Ten Post.

De ploeg uit Ten Post voetbalt al sinds de oprichting in blauw wit verticaal gestreepte shirts, zwarte broeken en blauwe kousen. De gastheren voetballen sinds de fusie tussen Zeester en UVV’70 in een effen kobalt blauw shirt, zwarte broek en blauwe kousen. Een kleur blauw die overigens totaal afwijkt van die van TEO uit Ten Post maar waar de arbiter die voor het duel in Ulrum was aangesteld anders over dacht.

image 3VVSV'09 en TEO zijn niet van elkaar te onderscheiden.....
Foto: Henk Majoor.


Daar kwam het eerste probleem dus tevoorschijn want uiteraard had TEO geen reserveshirts mee naar Ulrum genomen want de tenues van beide teams kennende voorzag niemand ook maar enig probleem. Een probleem dat door de referee wel als zodanig werd gezien zodat hij op een arrogante toon met de medeling kwam er niet gevoetbald zou worden als TEO niet in een ander shirt kwam opdraven.

De oplossing voor dat probleem was er echter wel, althans dat dacht men, toen VVSV’09 reserve-shirts aanbood die helaas niet voorzien waren van rugnummers. Ook dit vond geen genade in de ogen van de referee zodat er niets anders opzat om reserve-shirts uit Ten Post te laten komen terwijl men bij VVSV’09 op zoek ging naar de reserveshirts die wel van rugnummers voorzien en bij de vakantievierende elftalleider Henk Pruim in huis lagen. Dit alles zorgde ondertussen voor een vertraging en irritatie bij de teams zodat alles uiteindelijk bleef zoals het was en beide teams in hun origineel clubtenue tegenover elkaar stonden. Maar nu komt het mooiste van het hele verhaal en dat was dat het geel keepershirt van de VVSV'09-doelman opvallend veel gelijkenis vertoonde met het shirt waarin de fluitist in Ulrum in rondhobbelde. Want waar de referee van dienst zich richting vooral TEO bijzonder arrogant gedroeg  bleef hij zelf ook  in gebreke door maar een scheidsrechtershirtje in zijn tas te hebben gestopt…..