Keeperscenter Noord wil met jeugdige keepers aan de slag.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op dinsdag 29 april organiseert Keeperscenter Noord een keepersdag bij v.v. Grijpskerk. De keepersdag is bedoeld voor jongens en meisjes van 6 tot en met 16 jaar. De keepersdag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. De kosten voor deze dag zijn: € 17,50 inclusief certificaat en lunch. Je kunt je inschrijven tot en met zondag 27 april via www.keeperscenternoord.nl

kcnnn

In de meivakantie zal Keeperscenter Noord op het complex van de voetbalvereniging Grijpskerk een keepersdag organiseren. Op dinsdag 29 april wordt sportpark ‘De Enk’ in beslag genomen door keepers vanaf 6 tot 16 jaar. Keepers die via Keeperscenter Noord de nodige ervaring op zullen gaan doen wat de techniek voor het keepen betreft.

Wat een keepersdag precies inhoudt is iets wat de eigenaar van Keeperscenter Noord, Remo Krol, uiteraard prima weet uit te leggen. ‘Een keepersdag is bedoeld voor jeugdkeepers in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Tijdens de keepersdag ben je een hele dag actief bezig met het keepen. Het ochtendprogramma bestaat uit het leren van de verschillende basistechnieken zoals oprapen, vangen, vallen, etc. Dit zijn basistechnieken die iedere keeper eigenlijk moet beheersen. Met het aanleren van deze basistechnieken kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Deze al op jonge leeftijd aangeleerde technieken moeten namelijk de basis vormen voor een eventuele verdere carrière als doelman. Na de gezamenlijke lunch gaan we in de middag verder met een trainingscircuit waarbij het in de morgenuren geleerde in de praktijk wordt gebracht en er verder nog nieuwe technieken worden geleerd. Aan het einde van de dag wordt de talentvolste keeper en keepster van de dag gekozen en ontvangen alle deelnemers een certificaat. Op dit certificaat staat de beoordeling aangegeven van de trainers ten opzichte van de behandelde technieken. Zo kun je als keeper zien wat je sterke punten zijn en welke punten je nog moet verbeteren.”

Zo kan de oud-doelman urenlang vertellen over zijn plannen wat Keeperscenter Noord betreft. Want naast keepersdagen heeft Remo Krol ook plannen om met zijn Keepersschool de provincie in te gaan om op locatie trainingen te verzorgen. ‘Dat is zeker de bedoeling want ik denk dat er heel veel winst te halen is als het gaat om het opleiden van jonge keepers. Mochten er clubs, of een combinatie van verenigingen, zijn die meer informatie willen dan kan men uiteraard via www.keeperscenternoord.nl contact met mij opnemen of bellen naar 06-22567422.”