In memoriam: Aldert Mennes v.v.Kloosterburen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op zondag 16 maart werd er ‘gewoon’ gevoetbald in Kloosterburen. Maar zo gewoon was dat niet want een dag eerder was Aldert Mennes op 69 jarige leeftijd overleden.

commissie

Aldert Mennes, derde van links, samen met de andere leden van de accommodatiecommissie v.v.Kloosterburen.

Aldert Mennes was een van de vele vrijwilligers van de voetbalvereniging Kloosterburen en daarom overwoog het bestuur van de voetbalvereniging ook om het programma voor zondag 16 maart af te gelasten. Op uitdrukkelijk verzoek van de familie van dhr. Aldert Mennes gebeurde dat echter niet en dat paste wel een beetje bij Aldert.

Aldert Mennes was geen man van veel woorden maar was wel met hart en ziel als vrijwilliger verbonden aan de voetbalvereniging Kloosterburen. De vereniging waar zijn zoon Wiebe voor heeft gespeeld en waar zijn andere zoon Bert nog steeds een van de drijvende krachten in het eerste elftal is.

Aldert Mennes was, zo bleek tijdens het interview wat ik voor de Ommelander Courant in februari 2013 met de accommodatiecommissie van de voetbalvereniging had, alle dagen op het sportcomplex te vinden. Alle dagen aanwezig om de kleedkamers te onderhouden en om de velden weer speelklaar te maken. Een taak waar hij, zo vertelde oud-voorzitter Geert Timmer in het interview, een kleine vergoeding voor kreeg. ‘Aldert is van ons de enige die een kleine vergoeding krijgt. En ik moet zeggen, dat verdiend hij ook want als ik zie hoeveel uren hij overal aan besteed en hoe netjes alles er bij staat dan verdiend dat een groot compliment en is de vergoeding maar een schijntje voor wat hij allemaal doet.”

Die geluiden hoorde je niet alleen van de oud-voorzitter maar van iedereen die bij Kloosterburen te gast was, de velden zijn keurig gelijnd en de kleedkamers zijn brandschoon. Dat tekende de instelling van Aldert Mennes die wilde dat het complex er als een echt visitekaartje van de voetbalvereniging bij lag. Urenlang was hij bezig om alles in orde te maken waarbij de vergoeding die hij daar voor ontving totaal niet in verhouding stond tot wat hij de voetbalvereniging Kloosterburen daar voor terug heeft gegeven.

De laatste maanden ging zijn gezondheid achteruit en werd duidelijk dat het alle dagen op sportpark Westerklooster actief zijn er voor Aldert Mennes niet meer in zou zitten. Zijn gezondheid ging namelijk steeds verder achteruit en op zaterdag 15 maart kwam daar het bericht dat Aldert Mennes was overleden.

In Aldert Mennes verliest de voetbalvereniging Kloosterburen een vrijwilliger zoals veel verenigingen ze hebben. Vrijwilligers die met hart en ziel voor hun vereniging klaar staan en waar de veel te jong overleden Aldert Mennes er absoluut een van was.