Geen amateurvoetbal met Hunsingo-aanvoerder Erik Magnin

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Erik Magnin is de volgende hoofdpersoon in de rubriek ‘geen amateurvoetbal’. De aanvoerder van derdeklasser Hunsingo gaf openhartig antwoorden op de vragen en stellingen die hij voorgeschoteld kreeg en die ook nu niet over het amateurvoetbal gingen.

 erik

Verbaasd het jou dat Marco van Basten twijfelt over een voortzetting van zijn trainerscarrière: Ik begreep dat hij niet naar het buitenland wil. Dan is de keuze natuurlijk beperkt maar denk dat hij bij AZ gaat tekenen. Advocaat gaat weg en ze hebben daar graag een trainer met een naam. Ikzelf ben nog niet echt overtuigd van de trainerskwaliteiten van Marco van Basten. Mocht hij er mee stoppen dan zal ik hem niet missen.

Deze week werd bekend dat onze regering Cuba 38 miljoen heeft kwijtgescholden. Begrijp jij iets van deze actie: Ongelooflijk! Er moet overal op bezuinigd worden. 38 miljoen kunnen we goed in bijvoorbeeld de zorg gebruiken. Nu schijnt Cuba nooit geld terug te betalen want andere landen hebben ook al aardig wat schulden kwijtgescholden maar dat maakt het alleen nog maar belachelijker.
Er is veel opwinding over het feit dat de openbare aanklager Ajax niet zal gaan vervolgen voor het spandoek wat tijdens Ajax-FC Twente te zien was. Terecht of klassenjustitie: Zulke dingen zijn altijd lastig. Er is een groepje dat een spandoek maakt en ophangt, daar wordt de club dan de dupe van. Ik vind het triest en smakeloos van deze specifieke groep. Helaas wordt de complete club er op aangekeken. Hetzelfde geldt voor vuurwerk.

Dat Nederland nog steeds aan het Eurovisiesongfestival meedoet, is totale waanzin: Ja, wat een poppenkast is dat. De laatste jaren doen er bekende Nederlanders mee maar ik begrijp niet dat ze daar nog zin in hebben. Net het nieuwe liedje van Ilse en Waylon gehoord. Niets mis mee maar ben bang dat ze er weer niet ver mee zullen komen mede omdat Nederland op dat vlak te weinig “vriendjes” heeft.

De ouderenzorg staat in Nederland zwaar onder druk en dat is iets waar ook jij je zorgen over maakt: Het is onvoorstelbaar dat er nog steeds zoveel en steeds meer op bezuinigd gaat worden. Ik ben benieuwd waar dit eindigt…

Dat BVO’s met overheidsgeld in stand worden gehouden moet per direct stopgezet worden: Eigenlijk wel maar ze weten er vaak een mooi verhaal van te maken zodat iedereen toch weer akkoord gaat. City-marketing is prima maar volgens mij zijn er andere manieren wat effectiever is. Aan de andere kant weet ik niet hoeveel BVO’s dan verdwijnen want als dat er meerdere zijn zou ik dat ook jammer vinden.

Dat FOX tijdens Eredivisieduels met duo-presentatie werkt doet afbreuk aan het kijkplezier: Ik kijk niet vaak naar wedstrijden op FOX, het maakt mij dus weinig uit.

Dat er in sommige gemeenten in Nederland stemmen geronseld zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen verbaasd jou niet: Ik denk dat dat altijd wel gebeurd (op kleine schaal) maar nu komt het in de media. Niets nieuws denk ik.

Nederland is qua voetballand minimaal een B-land geworden en dat gaat voorlopig ook niet meer veranderen: Er zijn wel wat talenten maar het is altijd wachten hoe dat uitpakt. Het is wachten op een goede lichting en de kunst om daar een goed team van te maken. Voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren. Als je naar België kijkt is dat jaren ook niets geweest maar die hebben nu voetballers bij topclubs rondlopen. Ik ben benieuwd hoe die gaan presteren op het WK want ik verwacht namelijk weinig van het Nederlands elftal.

Vaak wordt er gezegd dat kinderen op de basisscholen te weinig uren aan sport besteden. Deel jij die mening: Absoluut. Op allerlei vlakken goed voor de ontwikkeling maar wordt vaak niet gedaan omdat er weer een speciale vakdocent moet komen wat extra geld kost.

Frank de Boer vertrekt na dit seizoen als trainer van AJAX omdat: Barcelona hem als hoofdtrainer wil (maar anders probeert hij er 5 op een rij van te maken).

Na het duel tussen FC Groningen en Feyenoord was er veel te doen rond de supporters van Feyenoord. We moeten in Nederland geen uit-supporters meer bij Eredivisieduels toestaan: Onzin, veel supporters willen hun club ook bij uitwedstrijden aanmoedigen en dat brengt over het algemeen een stukje sfeer met zich mee. Bij de wedstrijd van de FC – Feyenoord is het fout gegaan omdat er veel supporters van Feyenoord op de tribune zaten. Er is zelfs een vak van de thuissupporters leeggeruimd omdat er teveel Feyenoorders zaten en de sfeer grimmig werd. Een verplichte bus-combi is ook niet altijd prettig maar dat lijkt helaas wel de oplossing te zijn.

Over enkele maanden mogen we Goor en Geer en al degene die er geen verstand van hebben weer welkom heten in allerlei praatprogramma rond het WK. Leuk of waanzin: Waanzin, maar als er elke avond een programma gevuld moet worden over voetbal dan krijg je de 1,5 uur niet vol. Ik kan over het algemeen wel om Geer en Goor lachen maar als er gasten zijn die me niet bevallen is de afstandbediening dichtbij.

De Rolling Stones komen naar Pink Pop en dat was ook voor jou groot nieuws: Ik had al wel wat geruchten opgevangen dat ze misschien zouden komen maar toch is het bijzonder als het bekend gemaakt wordt. Ik ben er bij geweest toen ze op de drafbaan in Groningen waren ook al was ik toen nog aardig jong. Bijzondere evaring destijds en dit zal waarschijnlijk wel de laatste keer worden dat ze in Nederland komen dus de mensen met kaartjes voor Pinkpop mogen van geluk spreken.

Voor Bayern Munchen-voorzitter Uli Hoeness wacht de gevangenis. Een incident in de wereld van het betaald voetbal of de eerste van vele zaken die nog gaan volgen: Ik denk dat er heel wat duistere zaakjes zijn binnen het betaald voetbal waar niemand iets van weet en nooit van zal horen. Af en toe komt er iets naar boven maar dat is het topje van de ijsberg. Ik denk dat iedereen zijn mening wel klaar heeft hoe het er aan toe gaat in de Oostbloklanden.