'Geen amateurvoetbal' met Kees Mulder uit Stedum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Kees Mulder is geen onbekende op de Noordelijke voetbalvelden en is daarom de vierde hoofdpersoon in de rubriek ‘geen amateurvoetbal’. De Stedumer kan terugkijken op een trainerscarrière die hem als hoofdtrainer al bij diverse verenigingen bracht. Daarnaast is Kees op dit moment actief voor de politieke partij Loppersum Vooruit en is hij een van de commissieleden van het eerste Maran-Karlijn Toernooi dat op zaterdag 7 juni in Roodeschool gehouden wordt.

                kees

Dat er Eredivisieduels verplaatst worden omdat er een Atoomtop in Nederland gehouden wordt is een grof schandaal: De laatste stand van zaken is dat de wedstrijden nu om 18:45 uur mogen beginnen. Persoonlijk vind ik dat een goed alternatief omdat er in Nederland nu eenmaal veel politie-inzet nodig is bij voetbalwedstrijden. Dat is iets wat ik overigens absurd vind maar waardoor er voor de Atoomtop wel iets bedacht moest worden.

Dat er over tien jaar nog verzorgingshuizen in Nederland zijn is een utopie: Er zullen altijd verzorgingshuizen blijven bestaan, maar dat het een stuk minder zijn dan anno 2014 staat buiten kijf, gezien de maatregelen van dit kabinet.

Dat BVO’s met overheidsgeld in stand worden gehouden moet per direct stopgezet worden: Veel bedrijven moeten zichzelf ook ‘bedruipen ‘ en zo zie ik een voetbalbedrijf (BVO) ook. In Nederland dus geen overheidsgeld meer maar wat trouwens in de EU voor iedere club zou moeten gelden.

Het project ‘Oranje in Brazilië’ gaat geen succes worden omdat: Nederland onvoldoende kwaliteit heeft t.o.v. andere landen. Persoonlijk denk ik dat Nederland de groepsfase niet overleeft omdat Spanje en Chili als tegenstander te sterk zullen zijn.

De aardbevingen in de buurt van Middelstum houden de gemoederen aardig bezig en dat is iets wat jij volledig begrijpt: Dit zal iedereen in de Noordelijke provincies en Limburg begrijpen. Want de veiligheid van mensen is immers in het geding. In het westen is het anders want ik denk niet dat ze het daar begrijpen. Limburg zit in principe al jaren met hetzelfde probleem i.v.m. de problematiek rond de mijnen. Terugkomend op “onze” situatie: Wat ik niet zo goed begrijp is dat de vergaderingen met de “dialoogtafel”, dat € 600.000  euro!! moet kosten, niet openbaar is. Het is toch bedoeld voor de inwoners van dit gebied. De notulen van de vergadering komen wel heel snel beschikbaar, maar iedereen weet dat niet alles genotuleerd wordt.

Jij bent politiek actief binnen Loppersum Vooruit. Wat was voor jou een reden om je bij deze partij aan te sluiten: Loppersum Vooruit is opgericht als protestpartij toen vier jaar geleden de gemeente Loppersum een artikel-12 gemeente was. Er moest in dat kader op diverse punten bezuinigd worden zoals op dorpshuizen en sportvoorzieningen. Als inwoner van een krimpgebied wilde ik graag inspraak hebben wat betreft de te nemen besluiten. Veel inwoners van de gemeente Loppersum voelden dat precies eender want ook zij voelden zich niet serieus genomen door de zittende landelijke politieke partijen in de gemeente Loppersum. Dat zorgde er vervolgens voor dat Loppersum Vooruit bij de gemeenteraadsverkiezingen ineens drie raadszetels kreeg. Wij hopen tijdens de komende verkiezingen op 19 maart deze drie zetels te behouden waarbij we stiekem hopen dat er minstens nog één zetel bij komt.

We moeten ons als westerse landen ernstig zorgen gaan maken over de situatie in Oekraïne: Ik denk inderdaad dat de westerse landen zich zorgen moet gaan opmaken met het “oprukken” van Rusland. Nu ook weer met de Krim. Rusland is een militair machtig land en daar kun beter vriendjes mee zijn dan vijand. Neemt niet weg dat Rusland zich natuurlijk nooit mag bemoeien met andere landen om zich heen.

Dat in Brazilië alles al op tijd gereed zal zijn voor het WK is propaganda praat: Eerlijk gezegd denk ik wel dat voor de buitenwereld alles gereed al zijn. Maar men zal nog wel veel problemen hebben met de infrastructuur. Maar verder verheug ik mij wel op het WK gezien het temperament en de schoonheid van de Brazilianen op de tribune waarbij we hopelijk bespaard blijven van de Braziliaanse Vuvuzela’s

Dat FOX tijdens Eredivisieduels met duo-presentatie werkt doet afbreuk aan het kijkplezier: Helemaal mee eens, niet elke ex-voetballer/trainer kan zo maar even commentaar geven. Ik vind bijvoorbeeld John de Wolf een regelrechte aanfluiting. Een zware stem zonder enige vorm van emotie. Sport is emotie en daar hoort soms een andere toon dan dat we bij Fox Sport horen.

De Olympische medailles in Sotsji gaven een vertekend beeld hoe het daadwerkelijk met onze wintersporters gesteld is: Ieder land heeft op bepaalde onderdelen zijn uitblinkers. Zo zijn de Russen en de Noren bijvoorbeeld bedreven in het skiën. Nederland in het schaatsen en shorttrack. Dus vind ik niet dat het een vertekend beeld is

De bezuinigingen richting de ouderenzorg zijn te schandalig om er over te praten: Klopt, je moet er bijna tegenop zien dat je ouder wordt. Dit kabinet gaat er klakkeloos van uit dat je kinderen, buren en anderen je wel even komen helpen. Dat we meer voor elkaar kunnen betekenen ben ik het wel eens. Maar de kennis en kunde hebben we niet in huis om te bepalen wat iemand wel of niet nodig heeft. Ik denk ook dat voor veel mensen soms hulp te laat komt, want de huisarts/verpleegkundige in een dorp of wijk zal het veel en veel drukker krijgen.

Iemand vertelde mij deze week dat onze hersens niet bestand zijn tegen alles wat we tegenwoordig moeten weten. Onzin of een kern van waarheid: Daar kan ik me niet druk over maken. Ik weet wat ik weet en als dat niet het geval is, dan vraag ik het of ik zoek het op. Je moet ook niet alles willen weten, want dan heb je geen leven meer..

Over enkele maanden mogen we Goor en Geer en al degene die er geen verstand van hebben weer welkom heten in verschillend praatprogramma rond het WK. Leuk of waanzin: Men kan het ook overdrijven maar gelukkig zit er aan/uitknop op de tv of anders even zappen. Of het leuk of waanzin is heb ik geen mening.

Gezien het aantal doden tijdens de werkzaamheden aan de stadions in Quatar mag daar in 2022 absoluut geen WK gespeeld worden: Je loopt als medewerker vooral in de bouw grote risico’s. In Nederland moet je voldoen aan strenge veiligheidsregels. In sommige landen zijn de regels hieromtrent onvoldoende en daar zou men dus strenger op toe moeten zien. Wat mij betreft kan daar prima een WK gespeeld worden. Alleen onze vriend Blatter en zijn volgers van de FIFA moeten zulke landen, waar geen voetbalcultuur heerst, niet toestaan om WK’s te organiseren. Geld is natuurlijk de beslissende factor geweest om Quatar aan te wijzen. De toewijzing aan Quatar is naar mijn idee daarom ook doorgestoken kaart geweest.

Vaak wordt er gezegd dat kinderen op de basisscholen te weinig uren aan sport besteden. Deel jij die mening: Basisschoolkinderen hebben voldoende mogelijkheden om buiten schooltijd te gaan sporten i.p.v. achter een computer kruipen. Want dat is volgens mij een sociaal probleem aan het worden. Kinderen zijn vaak te dik omdat men na schooltijd liever computerspelletjes gaat spelen. De ouders van deze kinderen doen hun kind hierbij echter zoveel tekort dat ze al op vroege leeftijd te weinig beweging krijgen. Hier ligt dus duidelijke een taak voor de ouders om kinderen te stimuleren om meer te gaan sporten.

Stichting ‘Dappere Dochters’: Daar wil ik graag aandacht voor vragen want op zaterdag 7 juni zal het sportpark in Roodeschool het decor zijn van een bijzonder voetbaltoernooi. Op die dag zal voor de eerste keer het Maran-Karlijn Toernooi worden georganiseer waar de opbrengst van zal gaan naar het Mart & Tini Fonds van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Dat is een fonds waar ouders van ernstig zieke kinderen voor praktische ondersteuning een beroep op kunnen doen als de eigen financiën ontoereikend zijn en andere financiële bijstand (tijdelijk) niet beschikbaar is. Er is een stichting ‘Dappere Dochters’ opgericht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Mart & Tini Fonds. Toen ik benaderd werd om mee te helpen om iets bijzonders te organiseren heb ik direct volmondig ja gezegd. Misschien wel ingegeven door het feit dat ik de ouders van Maran en Karlijn, Aalderd en Mariëlle Duinkerken, persoonlijk ken, maar ook om het feit dat er meer is dan alleen maar ‘leuke dingen in het leven. We zijn bij elkaar gaan zitten en al snel waren we het er met zijn allen over eens dat we een groot voetbaltoernooi wilden organiseren. En al pratende werden we steeds enthousiaster en het wordt op 7 juni een dag waar vele mensen nog lang over na zullen praten. Er wordt op deze dag namelijk niet alleen gevoetbald. Er is voor iedereen wat wils. Vooral de kinderen worden deze dag niet vergeten. Ik zou dan ook graag iedereen massaal willen oproepen om zaterdag 7 juni naar Roodeschool te komen. Er is muziek en dans en ook radio Noord zal deze dag live uitzenden vanuit Roodeschool en wel tussen 10:00 uur tot 12:00 uur. En verder kan iedereen de facebookpagina van de Stichting Dappere Dochters en binnenkort de website bekijken. Voor nu kan er al een donatie gestort worden via www.worldofcrowdfunding.com/kom-actie-voor-de-stichting-dappere-dochters.