Nina Veenstra(Gorecht MD1): Ik wil wel een dag met Neymar ruilen....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

Nina Veenstra voetbalt voor het MD1-team van de voetbalvereniging Gorecht uit Haren. Nina kreeg net als haar teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.

 nina

Nina jij voetbalt voor Gorecht. Hoe  oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor v.v. Gorecht: Ik ben 12 jaar en speel (1/2 jaar “sabbatical” tussendoor) zo’n zeven jaar bij Gorecht.

Jij bent voorstopper  in het team. Wat is er leuk aan die positie en wat is daar minder leuk aan. Ik ben een paar keer voorstopper geweest maar meestal ben ik middenvelder, dit vind ik ook het leukst want dan kan ik meer rennen.

Ben jij iemand die ook het voetballen op TV volgt of denk jij vaak van, ik vindt het allemaal wel prima: Ligt er aan welke club speelt, ik kijk wel vaak naar F.C.Barcelona en Ajax en Feyenoord en als Nederland moet spelen.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: Ajax (omdat ik vroeger gek was van Klaas-Jan Huntelaar) en Feyenoord (daar heb ik bij de trainingen gekeken en toen mocht ik met hun op de foto)

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Wit met blauw.

Op sportpark De Koepel liggen kunstgrasvelden en natuurgrasvelden. Waar gaat jouw voorkeur naar uit en waarom: ligt aan het weer, als het regent speel ik liever op kunstveld en anders maakt het me niet uit.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: slecht, want Spanje zit in hun poule en Chili ook, dat gaat moeilijk worden.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik zit op het VMBO Montessori en ik wil actrice worden of iets met sport ofzo.

v.v. Gorecht is: Te gek, de club bestaat uit aardige mensen. Ze organiseren leuke voetbaldagen en het is er gezellig.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Goede conditie, Kaatsen, snelheid, breed blijven, minder kletsen.

Velen vinden voetbal niets voor meisjes of dames. Waarom is dat in jouw ogen onzin: Nou, we hebben best wel vaak van de jongens gewonnen.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Met Neymar, hij is echt ontzettend goed.