Esmee ter Haar(Gorecht MD1): Het is onzin dat voetballen niets voor meisjes is.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Esmee  ter Haar voetbalt voor het MD1-team van de voetbalvereniging Gorecht uit Haren. Esmee kreeg net als haar teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.

                     esmee

                                                Esmee ter Haar

Esmee jij voetbalt voor Gorecht. Hoe  oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor v.v. Gorecht:
12 jaar en ik voetbal nu drie  jaar

Jij bent centrale middenvelder in het team. Wat is er leuk aan die positie en wat is daar minder leuk aan. Ik vind het leuk om over het hele veld te lopen. Je moet eigenlijk wel op meerdere posities  kunnen spelen en dat vind ik ook wel leuk. Soms is het ook wel weer vermoeiend om bijna overal heen te lopen maar meestal lukt het wel.

Ben jij iemand die ook het voetballen op TV volgt of denk jij vaak van, ik vindt het allemaal wel prima: Ik kijk bijna altijd naar de voetbalwedstrijden op TV en ik ga soms ook wel mee naar een wedstrijd van FC Groningen.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: FC Groningen, ik weet eigenlijk niet waarom maar ik ben daar geboren en mijn vader is ook voor FC Groningen dus denk ik dat ik daarom voor FC Groningen ben.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Zwart met oranje.

Op sportpark De Koepel liggen kunstgrasvelden en natuurgrasvelden. Waar gaat jouw voorkeur naar uit en waarom: Ik heb niet echt een voorkeur, op kunstgrasvelden voetbalt het wel fijner alleen als het regent dan glijdt de bal zo weg. Op grasvelden vind ik het ook fijn voetballen, ik vind het wel leuk om dan vies te worden.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Als Oranje net zo speelt als tegen Frankrijk afgelopen  woensdag, dan denk ik niet dat het heel goed gaat. Tegen Spanje wordt een zware wedstrijd en als ze willen winnen moeten ze echt alles geven. Ik weet niet hoe Australië en Chili spelen, maar als Oranje elke wedstrijd alles geeft en zijn best doet dan kunnen ze nog ver komen.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik doe VWO en ik weet nog niet wat ik wil worden maar het zou me leuk lijken om iets met voetbal te doen.

v.v. Gorecht is: Een erg leuke en gezellige club. Iedereen is aardig. Het is ook goed georganiseerd.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Hoe we het beste kunnen samenspelen, het veld breed houden, meestal de dingen wat we in de vorige wedstrijd beter hadden kunnen doen.

Velen vinden voetbal niets voor meisjes of dames. Waarom is dat in jouw ogen onzin: Meisjes kunnen net zo goed voetballen als jongens. Er zijn veel sporten waar meisjes en jongens sporten, waarom wordt daarover dan niks gezegd? We hebben laatst nog twee oefenwedstrijden gespeeld tegen jongens en die hebben we alle twee gewonnen. Het is gewoon onzin dat voetbal niets voor meisjes is.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Ik zou wel met Lionel Messi willen ruilen, hij is mijn voorbeeld en ik wil graag weten hoe hij zijn dag door brengt. Met Anouk Hoogendijk zou ik ook wel willen ruilen, zij is ook mijn voorbeeld.