Geen amateurvoetbal met scheidsrechter Jan Venema.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jan Venema uit Winsum is als scheidsrechter een bekende verschijning op de velden en sporthallen in Groningen en daarbuiten. De Winsumer is iemand die als 65 jarige nog steeds veel plezier aan zijn hobby beleeft en verder ook niet om een woordje verlegen zit. Vandaar dat Jan Venema de tweede hoofdpersoon is in de rubriek ‘geen amateurvoetbal’

1794554 10202450044710236 1787514505 n
Dat er Eredivisieduels verplaatst worden omdat er een Atoomtop in Nederland gehouden wordt is een grof schandaal:
Mee eens. Als we het hele land op z’n kop moeten zetten voor een dergelijke top, kunnen we er beter niet aan beginnen.

Dat er over tien jaar nog verzorgingshuizen in Nederland zijn is een utopie: Als we een afbraak kabinet houden zo als het huidige is dat inderdaad en utopie

Dat BVO’s met overheidsgeld in stand worden gehouden moet per direct stopgezet worden: Als een BVO zijn eigen broek niet kan ophouden, dan is het jammer maar helaas.

Wij zijn als Nederlanders te tolerant als het gaat om maatregelen die de regering in samenwerking met ‘Brussel’ voor ons bedenkt: Mee eens, al gaat mij het Wilders standpunt van Europa verlaten veel te ver.

De aardbevingen in de buurt van Middelstum houden de gemoederen aardig bezig en dat is iets wat jij volledig begrijpt: Mensen in het westen en zuiden hebben geen idee wat de bevingen allemaal inhouden. Pas als je er dichtbij komt weet je wat de mensen bezig houdt. Dus ik begrijp dit volledig

De hype rond de Olympische Spelen had voor jou wel wat minder mogen zijn: Een tandje minder had ook wel gekund.

We moeten ons als westerse landen ernstig zorgen gaan maken over de situatie in Oekraïne: Met een janus als Poetin in Rusland moeten we in West-Europa en de VS toch met wat grover geschut komen dan sancties. Anders blijven de zorgen, omdat de Russen niet inbinden

Dat in Brazilië alles al bijna gereed is voor het WK is een grove leugen: Ik heb begrepen dat de FIFA met een glimlach verkondigd ze zijn klaar, maar dat er intern heel wat kritiek op Brazilië is.

De media bepaalt wie er straks meegaan naar het WK in Brazilië: Laat ik voorop stellen dat het selectiebeleid van de bondscoach net zo ondoorzichtig is als de man zelf. Maar uiteindelijk zou de kwaliteit van de spelers moeten bepalen wie er gaat.

Dat de winnaars van Olympisch goud geridderd worden is onzin: Alleen als de prestatie uitzonderlijk is geweest, een lintje anders niet.

De bezuinigingen richting de ouderenzorg zijn te schandalig om er over te praten: Kennelijk hebben de ministers in Den Haag maar een belang voor ogen: het eigen belang. Al een groot aantal jaren is het zgn. marktmodel heilig. Voor de heren aan de top de vraag: What’s in it for me. Dat dit ten koste van onze sociale samenleving, zal hun een biet zijn.

Iemand vertelde mij deze week dat onze hersens niet bestand zijn tegen alles wat we tegenwoordig moeten weten. Onzin of een kern van waarheid: Grote onzin. Je zult alleen door het overgrote aanbod van informatie enigszins selectief moeten zijn met wat je opslaat in je hersenen.

Als Sven Kramer verstandig is zet hij een punt achter zijn schaatscarrière: Als Sven Kramer bepaald hij dat helemaal alleen en zelf

Gezien het aantal doden tijdens de werkzaamheden aan de stadions in Quatar mag daar in 2022 absoluut geen WK gespeeld worden: Een WK in 2022 in Quatar in de zomer bij 40 graden in de schaduw is zo wie zo een gospe. Dat daarbij ook nog doden vallen maakt het helemaal onverteerbaar.

Vaak wordt er gezegd dat kinderen op de basisscholen te weinig uren aan sport besteden. Deel jij die mening: Absoluut. De uren die kinderen daar te kort komen, betalen we later in de gezondheidszorg terug aan behandelingen.