Geen amateurvoetbal met Bert Koster (Middelstum 4):

Geschreven door Bert Koster op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Als website die het amateurvoetbal in de provincie Groningen promoot moet je soms ook met wat nieuws komen. Want men zegt dat stilstand achteruitgang is en dat voel ik ook zo. Daarom bedacht ik een rubriek waarin de hoofdpersoon vijftien vragen en stellingen voorgelegd krijgt waarbij het onderwerp amateurvoetbal taboe. Dus geen vragen over wat vindt je van je club of en vraag over wel of geen tien minuten straf maar gewoon vragen en stellingen over zaken die ons allen wel of niet bezig houden. De eerste hoofdpersoon is Bert Koster die met zijn eigen website www.bert-koster.nl actief is met onder andere het schrijven van levensverhalen. Maar Bert is ook iemand die Puurvoetbalonline regelmatig van een column voorziet die dan juist wel weer over het amateurvoetbal in onze mooie provincie gaan en speelt verder in het vierde elftal van de voetbalvereniging Middelstum.

 bert k

Dat er Eredivisieduels verplaatst worden omdat er een Atoomtop in Nederland gehouden wordt is een grof schandaal: Ach, we kunnen wel denken dat onze Mickey Mouse competitie heel belangrijk is, maar dat valt vies tegen. Competitievervalsing en straks veel te veel wedstrijden in korte tijd moeten spelen is ook een verhaal waar ik niet zo veel mee kan. De eredivisieclubs moeten zichzelf maar niet te serieus nemen en even pas op de plaats maken wanneer de echt groten der aarde Nederland aandoen…..

Dat er een tribune in de Kuip naar Willem van Hanegem is vernoemd is absoluut terecht: Dat had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Van Hanegem is natuurlijk één van de grootste voetballers die wij hebben gehad. Spijkerhard maar ook gezegend met een uitstekende techniek, volgens de overlevingen dan. Zelf heb ik hem niet meer bewust in actie gezien…. Kan zijn mooie uitspraken altijd wel waarderen.

 Dat BVO’s met overheidsgeld in stand worden gehouden moet per direct stopgezet worden: Ik kan me voorstellen dat sommige betaalde voetbalclubs de stad na aan het hart gaan. En dus mag er tijdelijk wel een beetje geld in gepompt worden als het even wat minder gaat. Maar niet stelselmatig, de clubs moeten zich uiteindelijk zelf kunnen bedruipen. Dat zal vooral in de Jupiler League steeds moeilijker worden. De eerste divisie is volgens mij op sterven na dood….

Wij zijn als Nederlanders te tolerant als het gaat om maatregelen die de regering in Den Haag bedenkt: De stakingsdrift uit de jaren ’80 is er inderdaad niet meer. Ergens las ik dat mensen tegenwoordig eerst hun agenda moeten trekken om te onderzoeken of daar ergens nog een gaatje voor te vinden is. Zou het toch nog te goed gaan in Nederland? Maar te tolerant? Misschien komt het economisch herstel net op tijd! En ik ben benieuwd wat er gebeurd als zich hier in het gebied een stevige aardbeving voordoet….

De aardbevingen in de buurt van Middelstum houden de gemoederen aardig bezig en dat is iets wat jij volledig begrijpt: Dat kan ik zeker begrijpen want ook wij hebben de eerste reparatiewerkzaamheden achter de rug. Gelukkig heb ik er geen slapeloze nachten van maar er zijn mensen die wel wakker liggen van de aardbevingsproblematiek. En het was natuurlijk schandalig dat de NAM vorig jaar de pompen nog maar even verder opengooide ipv dichter te draaien….

Dat de Paasspullen nu al weer in de winkels liggen vind ook jij te belachelijk voor woorden: Daar kan ik mij al helemaal niet druk om maken. Volgens mij is er toch geen sprake van een Paashype. Dit leeft veel minder dan het Kerstgebeuren. En voordat je het weet is het natuurlijk weer zover. We zitten namelijk alweer in de Vastentijd, haha….

De hype rond de Olympische Spelen had voor jou wel wat minder mogen zijn: Tja, als we nu op meerdere onderdelen zo goed gescoord hadden als met het schaatsen….. Maar de Winterspelen zijn toch minder grotesk dan de Zomerspelen. En vallen mijns inziens in het niet bij het WK wat er aan staat te komen. Maar het is als klein kikkerlandje natuurlijk altijd leuk meegenomen als je met een koffer vol met medailles niet door de metaaldetector komt….

We moeten ons als westerse landen ernstig zorgen maken over de situatie in Oekraïne: Ik denk dat het wel meevalt. De EU pompt er wat geld in en ze zullen vast niet tegen Rusland in opstand komen. Voorlopig maak ik me meer zorgen om onze micro-economie dan om dit macrogebeuren, of is dit een egoïstische gedachte?

Dat in Brazilië alles al bijna gereed is voor het WK is een grove leugen: Daar geloof ik ook niets van maar als het eerste fluitsignaal klinkt zal het er allemaal gelikt uitzien. En dat zal ongetwijfeld over de arme ruggetjes van menig Braziliaanse (gast)arbeider gerealiseerd zijn.

De media bepaalt wie er straks meegaan naar het WK in Brazilië: Nee, dat bepaalt de almachtige Van Gaal. En hoe harder de media roept dat bijvoorbeeld Virgil van Dijk meemoet, hoe kleiner de kans gaat worden. De selectie ligt vast al in grote lijnen vast, hoe driftig Van Gaal elke keer weer nieuwe spelers oproept…

Dat de winnaars van Olympisch goud geridderd worden is onzin: Tja, hoewel ze aan prachtige Holland promotie hebben gedaan zijn ze toch met een medaille al genoeg beloond?! Dan zijn er genoeg Nederlanders die zich jarenlang keihard inzetten voor een betere maatschappij. Mantelzorgers komen hier eerder voor in aanmerking lijkt mij.

De bezuinigingen richting de ouderenzorg zijn te schandalig om er over te praten: Tja, het geld moet ergens vandaan komen maar om dit ten koste te laten gaan van de mensen die Nederland heropgebouwd hebben gaat mij ook iets te ver. En helaas zullen er altijd schrijnende gevallen zijn en blijven. Binnenkort bestaat het huishouden weer uit 3 generaties, iets wat in sommige andere landen al heel normaal is. Dat vergt nog even een omslag in denken maar is over een jaar tien weer heel gewoon…..

Iemand vertelde mij deze week dat onze hersens niet bestand zijn tegen alles wat we tegenwoordig moeten weten. Onzin of een kern van waarheid:

Daar zit zeker wat in. Doordat je tegenwoordig dag en nacht bereikbaar (moet zijn?!) bent, kom je bijna niet meer tot rust. Sociale mediafreaks zoals jij en ik hebben ook nog het idee alles te moeten weten en overal op te moeten reageren haha….. Ergens heb ik wel eens gelezen dat we tegenwoordig dagelijks meer prikkels ervaren dan vroeger iemand in een heel jaar…..

Als Sven Kramer verstandig is zet hij een punt achter zijn schaatscarrière: Nee, hij heeft dankzij de gouden medailleloze Spelen nog een prachtige uitdaging in het verschiet. Ik zou het eerst wel een tijdje rustig aan gaan doen en van het leven en Naomi gaan genieten. De accu weer opladen heet dat, geloof ik….

Gezien het aantal doden tijdens de werkzaamheden aan de stadions in Quatar mag daar in 2022 absoluut geen WK gespeeld worden: In ieder geval is het belachelijk om een dergelijk mooi evenement daar te willen houden. Maar ‘money is the root of all evil’ dus dit WK zal koste wat kost doorgaan. Ongetwijfeld zullen nieuwe records gerealiseerd worden. Maar ik ben inderdaad benieuwd of het toernooi ook begint met een minuut stilte voor hen die gevallen zijn om dit te realiseren….